Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O nouă șansă pentru degenerescența maculară! Nanotehnologia poate regenera celulele retiniene

Publicat:

Degenerescența maculara este o forma de pierdere a vederii centrale, care afecteaza sute de milioane de persoane la nivel mondial si este in crestere in ceea ce priveste prevalenta. Degenerarea este consecinta deteriorarii celulelor pigmentare retiniene. Organismul uman nu este capabil sa creasca si sa inlocuiasca aceste celule odata ce ele incep sa moara, asa ca oamenii de stiinta au explorat metode alternative pentru a le inlocui, conform news.ro.

In eforturile de a aborda principala cauza a orbirii in tarile dezvoltate, oamenii de stiinta au folosit nanotehnologia pentru a ajuta la regenerarea…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Mancatul a devenit pentru mulți o metoda de evadare și relaxare. Obiceiul care hranește emoțiile, nu stomacul

13:41, 15.04.2024 - Modul in care ne raportam la mancare este o oglinda a relatiei pe care o avem cu noi, a declarat, pentru AGERPRES, medicul psihiatru Petronela Nechita.Este esential sa subliniem, spune aceasta, ca, pe masura ce devenim mai constienti de nevoile noastre personale - fie ca este vorba despre odihna, plimbari…

Ce sunt ursuleții de apa? Cum ne vor incetini imbatranirea?

15:55, 07.04.2024 - Oamenii de știința care studiaza creaturile misterioase numite tardigrade ar putea fi pe cale sa descopere un nou instrument in lupta impotriva imbatranirii umane. Uneori numiți ursuleți de apa, aceste animale aproape microscopice, cu opt picioare, pot supraviețui in condiții care ar ucide majoritatea…

Degenerescența maculara – cum ne pierdem vederea odata cu varsta

16:05, 05.04.2024 - Degenerescența maculara este o afecțiune oculara progresiva care afecteaza macula, acea parte a retinei care e responsabila cu claritatea vederii noastre. Aceasta afecțiune este comuna, fiind principala cauza de orbire in țarile dezvoltate, la persoanele care depașesc varsta de 50 de ani.

India va produce beton din zahar

03:25, 28.03.2024 - In India, oamenii de știința au prezentat un beton de zahar inovator. Publicația noteaza ca la dezvoltarea și producerea unui astfel de material de construcție au participat oameni de știința de la Universitatea din East London și de la companiile Tate & Lyle Sugars și Grimshaw. Se remarca faptul ca…

au fost creați roboții care nu nevoie de niciun ajutor din partea oamenilor

09:55, 27.03.2024 - Un grup de oameni de știința a creat inteligențe artificiale care pot vorbi intre ele. Noul model este capabil sa invețe și sa indeplineasca sarcini care ii sunt date doar pe baza unor instrucțiuni scrise și apoi sa le transmita altor AI, spun cercetatorii. Un studiu privind descoperirile și dezvoltarea…

Oamenii de știința au descoperit un "comutator" care oprește sistemul imunitar sa atace celulele sanatoase

02:45, 22.03.2024 - Sistemul nostru imunitar este talentat in a face diferența intre chimia propriului nostru organism și cea a unui agent patogen invadator. Atunci cand funcționeaza defectuos, corpul nostru poate deveni gazda unui razboi civil intens, scrie sciencealert.com. Oamenii de știința sunt dornici sa ințeleaga…

Cea mai rapida fisura din stratul de gheața al Antarcticii i-a surprins pe oamenii de știința

02:26, 06.03.2024 - Oamenii de știința americani au inregistrat cea mai rapida fisura din stratul de gheața detectata vreodata. Evenimentul a avut loc in 2012 pe platoul de gheața Pine Island, situat de-a lungul coastei de vest a Antarcticii, relateaza Planet Today, citind revista AGU Advances. Falia care s-a format a…

O bomba cu ceas. Despre ce nu vorbesc oamenii de știința și ecologiștii din Moldova și Ucraina  

19:05, 02.03.2024 - Depozitele de steril din Ucraina sint o bomba cu ceas, dar oamenii de știința și ecologiștii din Moldova nu prea vorbesc despre acesta pentru a nu semana panica, deoarece nu exista un raspuns cuprinzator cu privire la modul de eliminare a depozitelor de steril periculoase. Oamenii de știința din ambele…


Ce parere ai despre aceasta stire?