Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O hartă neştiută a creierului uman. Cum a cartografiat un om de ştiinţă american „autostrăzile“ din mintea noastră

Publicat:

„Sunt aproximativ 86 miliarde de neuroni in creierul nostru, distribuiti neuniform. Felul cum sunt distribuiti contribuie  la functia lor de baza. Putem incepe sa cartografiem functiile creierului, putem incepe sa le legam de celulele individuale“, explica omul de stiinta , CEO la pentru . Acesta coordona, in iulie 2011, cand a vorbit la o conferinta TEDx in SUA, un proiect despre cartografierea creierului uman, de creare a unui atlas al creierului uman.

Iar ca sa descopere care gene se activeaza si cand avea nevoie de creiere umane…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sportivi din toata Europa se bat in iunie, la Bistrița, la evenimentul care pune județul pe harta kick-boxingului național

10:21, 21.05.2024 - In 7 iunie Bistrița va gazdui una dintre galele Dynamite Fighting Show, eveniment organizat de Catalin Moroșanu. Pe langa faptul ca vor fi prezente doua legende ale kickboxing-ului internațional, care dețin cate 3 titluri de campioni mondiali, la Bistrița se vor lupta cei mai buni din Europa. Cei mai…

Eugen Șerbanescu: Seniorul și rușii

06:51, 21.05.2024 - Oficia libertatea. Se vedea ca se nascuse in alte vremuri.  Noi, cei nascuti dupa 23 August doar o mimam. Cand ești nascut in pantomima stalinist-comunista,  necazul este ca o traiești inevitabil și dupa ce regimul a cazut. Pantomima acelorași actori care și-au schimbat doar costumele.   Cu o privire…

Cat timp rezista ouale roșii fara sa devina un pericol pentru sanatate

13:45, 04.05.2024 - Directorul Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), Alexandru Ciric, a explicat, la Antena 3 CNN, cat timp rezista  ouale  roșii de la  Paste , fara sa fie periculoase pentru sanatate. „In primul rand, daca dorim sa le ținem mai mult timp, ouale rosii trebuie sa le ținem la frigider. Putem sa le…

Kelemen Hunor: „De un an de zile, in Romania putem discuta despre orice, doar de stabilitate politica nu”

14:56, 20.04.2024 - Presedintele UDMR Kelemen Hunor catalogheaza drept „o minciuna” narativa conform careia PSD si PNL merg impreuna pentru a asigura stabilitatea tarii, el fiind de parere ca „de un an de zile, in Romania putem discuta despre orice, doar de stabilitate politica nu putem discuta”, relateaza News.ro.„Ei…

Langa noi: Singurul județ cu doua autostrazi și un aeroport din Romania. Județul Iași promite sa bubuie economic

15:40, 18.04.2024 - Langa noi: Singurul județ cu doua autostrazi și un aeroport din Romania. Județul Iași promite sa bubuie economic Județul Iași se pregatește sa devina un centru economic major in Romania, datorita unei serii de investiții semnificative in infrastructura de transport.Cu un aeroport care deja rivalizeaza…

POLEMICA. Una dintre cei mai taioase voci din lumea fotbalului: „Putem sa acceptam și sa ne asumam ca Romania e cotata drept cea mai slaba naționala dintre cele 32 care vor fi la EURO 2024 din Germania?”

18:50, 27.03.2024 - ​Jurnalistul Dan Udrea, fost redactor-șef adjunct al Gazetei Sporturilor și realizator TV la Orange Sport, face parte din vocile critice indepartate sau care au plecat de la GSP. El lucreaza acum la lansarea unei noi publicații online sportive, care va face parte din același grup de presa care editeaza…

Cea mai controversata autostrada din țara va avea taxa de trecere: Toate autostrazile din Romania vor fi cu vinieta sau taxa

11:40, 21.03.2024 - Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat ca una dintre cele mai controversate autostrazi din Romania, Comarnic-Brașov, ar putea fi facuta in parteneriat public-privat și va putea fi folosita numai cu taxa. Aceasta autostrada, așteptata de 30 de ani, nu a fost inclusa in finanțarea prin…

Cercetatorii au creat super-vaca modificata genetic, care produce lapte pentru diabetici

11:36, 21.03.2024 - Aceasta inovație ar putea avea un impact semnificativ asupra pacienților cu diabet, deoarece ar putea face insulina mult mai accesibila și mai ieftina pentru cei care depind de aceasta substanța vitala pentru controlul nivelului glicemiei.Milioane de oameni care traiesc cu diabet de tip 1 din intreaga…


Ce parere ai despre aceasta stire?