Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O creatură marină lipsită de ochi poate totuşi să vadă (studiu)

Publicat:

O ruda a stelei de mare, care traieste printre recifele de corali din si si care este lipsita de ochi, poate totusi sa vada, au anuntat oamenii de stiinta care au studiat aceasta creatura ce extinde limitele simtului vederii in regnul animal, relateaza Reuters. O echipa de cercetatori a anuntat joi ca o specie de ofiurida, numita Ophiocoma wendtii, este a doua creatura cunoscuta pana in prezent - dupa ariciul de mare - care poate sa vada desi nu are ochi, o capacitate denumita vedere extraoculara. Aceasta capacitate deosebita se datoreaza unor celule fotosensibile,…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Fosilele unei reptile zburatoare, descrisa ca o "fantoma marina", au fost descoperite in Australia

20:50, 14.06.2024 - Un pterozaur formidabil, o reptila zburatoare cu o creasta osoasa pe maxilarul superior si inferior si cu o gura plina de dinti in forma de tepi, ideali pentru insfacarea pestilor si a altor prazi marine, plana cu mult timp in urma deasupra Marii Eromanga, care acoperea candva actuala regiune interioara…

Germania va incasa un miliard de euro de la turiștii care vin la Campionatul European de fotbal (studiu)

12:15, 14.06.2024 - Germania, tara gazda a Campionatului European de fotbal - EURO 2024, se poate astepta la un impuls de un miliard de euro dat economiei sale, gratie turistilor straini care vor calatori in aceasta tara pentru meciurile de fotbal, prognozeaza institutul de studii economice Ifo, transmite Reuters, conform…

Razboi in Ucraina, ziua 790. Studiu: emisii uriașe de dioxid de carbon au rezultat in urma invaziei Ucrainei de catre Rusia

15:55, 13.06.2024 - Invazia Rusiei in Ucraina a cauzat in mod direct sau a deschis calea pentru emiterea a 175 de milioane de tone de dioxid de carbon (CO2) in atmosfera, se arata intr-un raport elaborat de Ministerul ucrainean al Mediului și cercetatori in domeniul climei din Ucraina, citat de Reuters. Raportul, publicat…

O fregata ce poate lansa rachete Zirkon si un submarin nuclear ale Rusiei vor ajunge in Cuba, in coasta SUA: Cat de ingrijorati sunt americanii?

18:35, 07.06.2024 - O escadrila de patru nave rusesti din Flota Nordului, obisnuita mai degraba cu frigul aproape polar al Marii Barents, va fi in curand scaldata in soare in capitala cubaneza, la intrarea in Golful Mexic si aproape de Marea Caraibelor, miscarea Moscovei avand un iz de Razboi Rece si amintind de criza…

Vara anului 2023, cea mai fierbinte din ultimii 2.000 de ani (studiu)

16:10, 15.05.2024 - Vara trecuta, cand incendiile de vegetatie s-au extins in regiunea mediteraneana, pe drumurile din Texas au fost instituite restrictii de circulatie, iar valurile de canicula au pus la grea incercare retelele electrice din China, nu a fost doar cea mai calduroasa inregistrata vreodata, ci si cea mai…

Studiu post-Covid: Doua milioane de britanici sufera de simptomele de lunga durata

17:00, 25.04.2024 - Doua milioane de persoane din Anglia si Scotia continua sa sufere din cauza simptomelor generate de COVID-19 de lunga durata, iar activitatile zilnice desfasurate de 381.000 dintre ele sunt mult limitate din aceasta cauza, potrivit unui studiu oficial publicat joi, informeaza Reuters, conform Agerpres.

Studiu: Mai multi oameni ar alege sa cumpere masini Tesla, daca Elon Musk nu ar fi la conducerea companiei

08:45, 02.04.2024 - Numarul clientilor potentiali ai Tesla din SUA a inceput sa scada, conform unui studiu Caliber, scrie Reuters. Daca in noiembrie 2021 70% dintre americani luau in considerare sa cumpere o masina Tesla, numarul a scazut la doar 31% in luna februarie a acestui an. Datele arata o scadere de 8% doar in…

Specii noi de pești și crustacee invadeaza Marea Adriatica și pun in pericol fauna marina locala. Un rezultat al schimbarilor climatice

07:06, 25.03.2024 - Din cauza schimbarilor climatice și a traficului maritim crescut, peștele papagal și alte aproximativ 50 de specii marine s-au raspandit in Marea Adriatica, amenințand populația de pești nativi. Pescarii croați se plang ca nu mai au din ce sa traiasca, scrie Reuters.


Ce parere ai despre aceasta stire?