Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O coaliţie de ţări va furniza Ucrainei sisteme antidronă telecomandate Cortex Typhon

Publicat:

Un grup de tari europene condus de a anuntat vineri ca va furniza echipamente de aparare aeriana in valoare de 90 de milioane de lire sterline (115 milioane de dolari) pentru a ajuta Ucraina sa se apere impotriva atacurilor rusesti, informeaza Reuters, potrivit news.ro.

Acest ajutor include un contract de 56 de milioane de lire sterline cu compania norvegiana din domeniul apararii Kongsberg pentru furnizarea de sisteme montate pe vehicule, care sunt folosite pentru a detecta si a distruge dronele.

"Aceste sisteme de aparare aeriana au capacitatea si flexibilitatea…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Acord in NATO asupra trimiterii de sisteme de aparare antiaeriana pentru Ucraina

20:06, 19.04.2024 - Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de aparare antiaeriana suplimentare in Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anuntat vineri secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, transmit AFP si Reuters.

Razboi in Ucraina, ziua 785. Zelenski solicita partenerilor occidentali sisteme moderne de aparare aeriana

12:10, 18.04.2024 - Razboi in Ucraina, ziua 785. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski nu exclude ca rușii sa atace infrastructura centralelor nucleare ucrainene și, in acest sens, solicita partenerilor occidentali sisteme moderne de aparare aeriana

SUA vor vinde Ucrainei modernizari ale sistemului de aparare aeriana HAWK

10:20, 10.04.2024 - Statele Unite vor vinde Ucrainei echipamente in valoare de pana la 138 de milioane de dolari pentru intreținerea și modernizarea sistemelor de aparare aeriana HAWK, a declarat marți un oficial al Departamentului de Stat al SUA pentru Reuters.

Charles Michel, șeful Consiliului European: „Daca vrem pace, trebuie sa ne pregatim de razboi”

11:20, 19.03.2024 - Președintele Consiliului European, Charles Michel, a afirmat, intr-un articol de opinie publicat in mai multe ziare europene și pe site-ul Euractiv, ca, in contextul amenințarii reprezentate de Rusia, Europa trebuie sa treaca la o abordare de tipul „economie de razboi”, relaetaza agenția Reuters, citata…

Zelenski face un nou apel disperat catre Occident și cere sisteme de aparare aeriana: „Sa protejam mai bine poporul de terorismul rus”

16:20, 02.03.2024 - Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a reiterat sambata un apel adresat aliatilor sai occidentali de a oferi Kievului mai multe sisteme de aparare aeriana, dupa atacurile rusesti care au provocat moartea a cinci persoane, potrivit Ucrainei, scrie AFP, citata de News.ro. 

Reuniune in sprijinul Ucrainei la Paris

06:56, 23.02.2024 - Presedintele francez Emmanuel Macron organizeaza luni, la Paris, o reuniune in sprijinul Ucrainei cu liderii altor tari. Reuniunea are loc la doi ani de la declansarea ofensivei ruse, a anuntat joi presedintia franceza, relateaza AFP. La reuniune vor participa „mai multi sefi de stat si de guvern sau…

Drone pentru Ucraina: O coaliție condusa de Marea Britanie pregatește livrarea a mii de drone catre Kiev

23:55, 15.02.2024 - Regatul Unit a anuntat joi, in a doua zi a reuniunii ministrilor apararii din tarile NATO, ca va conduce impreuna cu Letonia o coalitie de tari insarcinate sa organizeze livrarea catre Ucraina a mii de drone in contextul invaziei ruse, relateaza AFP, potrivit Agerpres. Cu prilejul unei vizite la…

Japonia pregatește un ajutor de 106 milioane de dolari pentru Ucraina (Surse)

09:56, 12.02.2024 - Japonia va anunta un ajutor de 106 milioane de dolari destinat Ucrainei, la o conferinta care va avea loc la Tokyo, pe 19 februarie, a informat duminica publicatia Kyodo News, citand surse neidentificate, transmite Reuters.


Ce parere ai despre aceasta stire?