Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O cercetătoare din cadrul SCDVV Blaj dorește renașterea „Amurgului”, soiul autohton de struguri roșii, omologat în 1989

Publicat:

O cercetatoare din cadrul SCDVV Blaj dorește renașterea „Amurgului”, soiul autohton de struguri roșii, omologat in 1989 O cercetatoare din cadrul Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultura și Vinificație din Blaj, impreuna cu colegii acesteia, intenționeaza sa aduca pe harta vinului transilvanean un soi autohtonde struguri roșii, care a fost omologat la finalul anilor 80. Aceasta considera ca schimbarile climatice din ultimii ani ar putea contribui la producerea...

Citeste articolul mai departe pe ziarulunirea.ro…  

Sursa articol: ziarulunirea.ro


Stiri pe aceeasi tema

(foto) Cine este tanara decedata in accidentul de pe traseul Pașcani- Pereni

20:05, 25.04.2024 - Tanara de 19 ani, decedata in accidentul de pe traseul Pașcani- Pereni din raionul Hincești, pe 23 aprilie, Felicia-Elena Rusu, era studenta la Colegiul National de Viticultura si Vinificatie din Chisinau, conform hn24.net .

Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta a inchiriat un spatiu de depozitare. Cine il pune la dispozitie (DOCUMENT)

16:11, 09.04.2024 - Astazi, pe 9 aprilie 2024, a fost publicat in SEAP contractul atribuit prin cumparare directa de Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta catre Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Murfatlar. Obiectul contractului este inchirierea unui spatiu de depozitare.…

„Prințesa Covurluiului“, vinul romanesc cu gust de paine prajita, miere și nuanțe de chihlimbar

23:50, 07.04.2024 - „Prințesa Covurluiului” este un vin romanesc produs pe dealurile Bujorului, la Stațiunea de Cercetare pentru Viticultura și Vinificație di Galați. Este obținut din strugurii supramaturați ai soiului Riesling italian, in butoaie de stejar, cu gust paine prajita, miere și nuanțe de chihlimbar.

Producatorii și exportatorii strugurilor de masa se reunesc la Forumul Național

20:31, 19.03.2024 - La Chișinau va avea loc Forumul Național al Sectorului Strugurilor de masa, unde sunt invitați toți producatorii și exportatorii. Evenimentul va avea loc pe data de 22 martie in cadrul Centrului de Excelența in Viticultura și Vinificație. Forumul, organizat de Asociatia Producatorilor și Exportatorilor…

Paul Huieț și Alexandra Badoș, marii caștigatori ai unui concurs unic in Europa, defașurat la Stațiunea Pietroasa

17:20, 05.03.2024 - Concursul „Cel mai bun viticultor din Romania” a fost organizat de Wines of Romania, in colaborare cu Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Viticultura și Pomicultura Pietroasa-Istrița.   Cei mai buni viticultori din țara și cei mai pricepuți studenți ai facultaților de profil s-au intrecut, pe…

Paul Huieț și Alexandra Badoș, marii caștigatori ai concursului „Cel mai bun viticultor din Romania”

15:55, 05.03.2024 - Concursul, unic in Europa, a fost organizat de Wines of Romania, in colaborare cu Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Viticultura și Pomicultura Pietroasa-Istrița.   Cei mai buni viticultori din țara s-au intrecut, pe 2 martie, la SCDVP –  Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultura…

USAMV Cluj-Napoca și-a taiat singura craca! Nici instanța nu mai poate opri firma care exploateaza balast de pe terenurile universitații

12:20, 03.03.2024 - Universitatea pentru Siguranța Alimentelor și Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca a pierdut procesul pe care l-a intentat firmelor TRF Sort și Modern Farm SRL. Magistrații de la Tribunalul Cluj au respins, luna aceasta, cererea USAMV prin care solicita sa se dispuna obligarea TRF Sort sa inceteze…

(FOTO) Colecție de roșii din soiul ,,Inima de Bou”, la Banca de Gene

08:55, 14.02.2024 - Banca de Resurse Genetice Vegetale Buzau vine cu o postare ,,de sezon”, cu ajutorul unor soiuri cultivate in propria ograda. ,,In mijlocul lui februarie, cand dragostea se impletește cu așteptarea primaverii, in gradina BRGV Buzau inflorește o colecție de inimi, inimioare și bucurii culinare: celebrele…


Ce parere ai despre aceasta stire?