Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O aplicaţie creată la Cluj ajută pacienţii să ştie cum se pot combina medicamentele pentru evitarea reacţiilor adverse

Publicat:

FOTO – Arhiva O aplicatie web care analizeaza posibilele reactii dintre medicamente si alimente sau intre diverse combinatii de medicamente, utila atat pacientilor, cat si medicilor si farmacistilor, a fost dezvoltata de o absolventa a UBB Cluj-Napoca, transmite Mediafax. a declarat petru sursa citata ca a lucrat la aplicatia web cateva luni, din toamna anului trecut, aceasta constituind si tema lucrarii sale de licenta la absolvirea facultatii. „Am dezvoltat o aplicatie web, , care analizeaza posibilele reactii dintre medicamente si alimente sau intre diverse combinatii de medicamente,…

Citeste articolul mai departe pe dej24.ro…  

Sursa articol: dej24.ro


Stiri pe aceeasi tema

SCJU Cluj-Napoca extinde accesul pacienților la aparatele RMN și CT de la centrul Imogen: "Se vor reduce substanțial timpii de așteptare"

14:25, 25.04.2024 - Pacienții vor avea un acces mai ușor, din aceasta luna, la cel mai performant aparat RMN aflat intr-un spital public din Transilvania și la un aparat CT de ultima generație, aflate in dotarea Imogen, acestea urmand sa funcționeze de dimineața pana seara.

Apar noi medicamente pe lista de compensate si gratuite

14:15, 23.04.2024 - Se introduc in lista de medicamente compensate si gratuite un numar de 28 molecule inovative, a decis Guvernul. Actualizarea listei de medicamente compensate si gratuite intra in vigoare de la 1 mai 2024. „La solicitarea Ministerului Sanatatii, Guvernul Romaniei a aprobat Hotararea de Guvern care prevede…

O aplicație mobila gratuita, dezvoltata in cadrul unui proiect clujean va poate ajuta sa va lasați de fumat! Cum fucționeaza?

10:35, 16.04.2024 - O aplicație dezvoltata in cadrul unui proiect implementat de Departamentul de Sanatate Publica al Universitații Babeș-Bolyai, in parteneriat cu Michigan State University, University of Michigan și Wake Forest University, poate sa va ajute sa renunțați la fumat. Programul este gratuit, fiind destinat…

„Boala” romanilor sa se trateze singuri. Cand ajuta cu adevarat testele rapide din farmacii și ce trebuie sa faca pacienții

06:20, 05.03.2024 - Daca in urma cu 20 de ani testele rapide, care se pot cumpara din farmacie sau comanda pe Internet, erau puține și costau destul de mult, astazi sunt la indemana oricui. Medicii spun cand ne sunt cu adevarat de folos.

Gura de oxigen pentru Everton - Decizia care o ajuta in lupta pentru evitarea retrogradarii

17:05, 26.02.2024 - Everton a fost sanctionata cu retragerea a 10 puncte pentru incalcarea regulilor Premier League privind profitabilitatea si sustenabilitatea (PSR) in sezonul 2021/2022, dar gruparea din Liverpool a facut apel și depunctarea a fost redusa la 6 puncte, informeaza Reuters.

Medicamentele pentru epilepsie, tot mai greu accesibile pentru bolnavi. Medic: „Pacienții se duc sa-și caute leac prin țarile vecine”.

09:45, 20.02.2024 - Bolnavii diagnosticați cu epilepsie iși gasesc tot mai greu medicamentele necesare. Medicația aferenta acestei afecțiuni lipsește din farmacii, iar pacienții sunt nevoiți sa le gaseasca pe cont propriu prin țarile din regiune.

Alimente bogate in acid hialuronic. Ajuta-ți articulațiile sa se mențina tinere

17:30, 18.02.2024 - Acidul hialuronic este o substanța produsa in mod natural de corpul uman și se regasește in mai multe organe. Din pacate, se diminueaza in timp, odata cu inaintarea in varsta. Vestea buna insa este ca el poate fi asimilat prin intermediul alimentației.

Premiera: persoanele nevazatoare din Arad beneficiaza de o aplicație care ii ajuta sa ajunga la Poșta | Video

12:41, 16.02.2024 - Este prima aplicație pe care persoanele nevazatoare o au la dispoziție din partea vreunei instituții publice situate in Arad. De acum, ei primesc sprijin pentru... The post Premiera: persoanele nevazatoare din Arad beneficiaza de o aplicație care ii ajuta sa ajunga la Poșta | Video appeared first on…


Ce parere ai despre aceasta stire?