Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Norvegia va cumpăra 52 de avioane de luptă pentru a se apăra de Rusia

Publicat:

Norvegia va cumpara 52 de avioane de lupta americane de la ., ca raspuns la creșterea activitații militare ruse în regiune, scrie Reuters.

Potrivit ministrului Apararii Norvegiei Ine Eriksen Sereyde, Norvegia este preocupata de &"demonstrația clara a forței&" de catre Rusia în regiunea .

Sereyde a remarcat faptul ca Norvegia urmarește îndeaproape acțiunile Rusiei în regiune și se teme ca aceste acțiuni pot provoca accidental un conflict.


Primele aparate F-35 Norvegia le va primi în 2017, când…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

UE vrea raspunsuri din partea Rusiei cu privire la o acțiune „inacceptabila” la frontiera estoniana

20:55, 24.05.2024 - Uniunea Europeana a anuntat vineri ca a cerut raspunsuri din partea Rusiei cu privire la ceea ce a numit o provocare "inacceptabila" din partea garzilor rusești la granița cu Estonia, relateaza Reuters.Estonia a declarat joi ca, la primele ore ale zilei, polițiștii de frontiera ruși au indepartat balize…

Estonia susține ca Rusia i-a indepartat geamandurile de navigatie de pe raul de frontiera Narva

09:40, 24.05.2024 - Aproape jumatate din cele 50 de geamanduri plasate recent pe raul Narva pentru a marca rutele de navigatie au fost indepartate in primele ore ale zilei de joi, a declarat politia din Estonia, relateaza Reuters, citata de News.ro.Potrivit autoritaților de la Tallinn, politistii rusi de frontiera au indepartat…

Avioanele F-16, tot mai aproape de campul de lupta din Ucraina. Data estimata pentru predare

19:05, 10.05.2024 - Ucraina se asteapta sa primeasca primele avioane de lupta F-16 din partea aliatilor sai occidentali in iunie sau iulie, a declarat vineri o sursa militara ucraineana de rang inalt, relateaza agenția de presa Reuters, citata de Agerpres.Ucraina spera ca aceste avioane de lupta fabricate in SUA sa o ajute…

Ucraina va primi primele avioane de lupta F-16 in iunie sau iulie, afirma o sursa militara de la Kiev

18:00, 10.05.2024 - Kievul se asteapta sa primeasca primele sale avioane de lupta F-16 de la aliatii sai occidentali in iunie sau iulie, a declarat vineri o sursa militara ucraineana de rang inalt, relateaza Reuters.

Primele avioane de lupta F-16 achiziționate de Romania din Norvegia au aterizat la Campia Turzii (fotogalerie)

14:45, 19.04.2024 - Primele trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziționate de Romania din Norvegia au aterizat vineri in Baza 71 Aeriana „General Emanoil Ionescu”, de la Campia Turzii, in vederea dotarii Escadrilei 48 Vanatoare, a anunțat Ministerul Apararii Naționale (MApN), conform Agerpres.

Avioane de lupta ale Italiei a interceptat aeronave rusesti deasupra Marii Baltice

22:51, 29.03.2024 - Fortele aeriene italiene au anuntat vineri ca au interceptat avioane neidentificate care zburau deasupra apelor internationale in Marea Baltica, iar doua surse din domeniul apararii de la Roma le-au identificat ca fiind avioane rusesti, relateaza Reuters.

Doua regiuni ale Rusiei au devenit zone active de lupta, potrivit unui oficial ucrainean

11:25, 15.03.2024 - Un oficial de rang inalt din cadrul serviciilor secrete ucrainene a declarat joi ca grupuri armate despre care a spus ca sunt alcatuite din ruși anti-Kremlin forțeaza incursiuni pe teritoriul rus și au transformat doua regiuni de frontiera in „zone active de lupta”, relateaza Reuters.

Momentul in care avioane franceze Mirage intercepteaza aeronave de lupta ale Rusiei deasupra Marii Baltice. Imagini publicate de NATO

13:10, 02.03.2024 - Doua avioane franceze Mirage 2000-5 au interceptat avioane rusești Su-30 și un avion de transport An-72 deasupra Marii Baltice. Imaginile au fost facute publice de Comandamentul Forțelor Aeriene NATO.


Ce parere ai despre aceasta stire?