Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Noi norme UE. Permis auto valabil doar 5 ani?

Publicat:
Noi norme UE. Permis auto valabil doar 5 ani?

Noi norme UE privind conducerea autovehiculelor vor fi votate de in  ianuarie 2024, ceea ce va duce  la modificarea legilor din fiecare stat membru. Masurile includ actualizarea limitelor de valabilitate pentru permisele de conducere și controale medicale obligatorii la reinoire. Nole reguli prevad permise auto valabile doar 5 ani, in timp ce majoritatea șoferilor vor fi obligați sa il reinoiasca dupa 15 ani, in loc de 10. Deputații europeni au susținut, de asemenea, trecerea la permise de conducere digitale, disponibile pe telefoane. Conform noilor norme UE ce urmeaza sa…

Citeste articolul mai departe pe cotidianul.ro…  

Sursa articol si foto: cotidianul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Calendarul alegerilor locale si ­europarlamentare din 9 iunie 2024

01:31, 11.04.2024 - Ieri, 10 aprilie 2024, a fost data pana la care au putut fi depuse si inregistra candidaturile la alegerile pentru membrii din Romania in Parlamentul European din anul 2024. Astfel, astazi – 11 aprilie 2024 – se vor aduce la cunostinta publicului listele de candidati si candidaturile independente pentru…

Reuniune PES la Bucuresti.Ciolacu. PSD va castiga alegerile din 9 iunie

17:40, 06.04.2024 - Presedintele Partidului Social Democrat, premierul Marcel Ciolacu, a declarat sambata ca PSD va castiga alegerile europarlamentare din iunie si va trimite in Parlamentul European un numar important de reprezentanti, adaugand ca, dupa 20 de ani de conducere de dreapta, Europa are nevoie de mai multe…

Eugen Tomac: Romania nu poate si nu trebuie sa accepte nimic mai putin decat restituirea celor 91,5 tone de aur si a intregului Tezaur cultural

17:55, 18.03.2024 - Rezoluția privind returnarea Tezaurului Romaniei sechestrat in Rusia votata joi in Parlamentul European a fost inițiata de europarlamentarul Eugen Tomac (PPE). Deputatul european ne-a relatat cum a reușit sa aduca acest subiect pe agenda Legislativului si ce semnificație are documentul. Eugen Tomac…

Castelul-Calendar, o minunație mai puțin cunoscuta a Romaniei. Are cate o fereastra pentru fiecare zi a anului

11:50, 05.03.2024 - Castelul baronului Istvan Ugron, numit și Castelul-Calendar, se afla in comuna mureșana Zau de Campie. In ciuda faptului ca este monument superb, edificul este destul de puțin cunoscut , iar turiștii nu il viziteaza.Cladirea, inspirata de vechile castele medievale din Franța, a fost construit dupa principiile…

Grupul de Lupta NATO de la Cincu va deveni brigada. Ce inseamna

15:50, 29.02.2024 - Grupul de Lupta NATO de la Cincu va fi ridicat, in 2025, la nivel de brigada, acest lucru implicand cresterea numarului de militari aliati pana la 4.000, a declarat, joi, generalul francez Loic Girard, Senior National Representative in Romania, in cadrul unei intalniri cu jurnalisti romani. Perioada…

Parlamentul European cere noi reglementari pentru permisele de conducere

21:10, 28.02.2024 - Permise de conducere digitale, autoevaluarea capacitații de a conduce și atenție sporita fața de pietoni, se numara printre principalele modificari votate, miercuri, de Parlamentul European (PE) in privința modificarii legislației privind permisele de conducere. Cu peste 20.000 de vieți pierdute anual…

Atenție ȘOFERI: Perioada de valabilitate a permiselor auto s-ar putea schimba. Ce prevede proiectul de lege, adopotat deja de Senat

07:40, 28.02.2024 - Valabilitatea permisului de conducere in Romania ar putea fi modificata, prin adoptarea unui proiect de lege de catre Camera Deputaților, Deocamdata, el a fost adoptat, astazi, de Senat. Astfel, in cazul categoriilor A și B, șoferii cu varsta de pana la 70 de ani, ar fi nevoiți sa iși schimbe permisul…

Ora de vara 2024, iar dormim mai putin. Cand se potrivesc din nou ceasurile. Parlamentul European a recomandat Romaniei sa nu mai schimbe ora

14:45, 10.02.2024 - Anul acesta, romanii trec la ora de vara pe 31 martie 2024, respectiv in ultima zi de duminica a lunii martie. In duminica respectiv, ora 03.00 devine ora 04.00, ceea ce, in termeni populari, se poate traduce prin faptul ca „dormim mai putin”. Schimbarea orei de doua ori pe an are efecte asupra organismului…


Ce parere ai despre aceasta stire?