Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Nodul cel mai strâns din lume este de 200.000 de ori mai subțire ca un fir de păr

Publicat:

Oamenii de știința britanici au reușit sa creeze nodul cel mai strâns realizat vreodata, încrucișând în opt locuri o bucla de 192 de atomi cu o lungime de o milionime de milimetru, care are o grosime de mai puțin de 200.000 mai mica decât un fir de par uman, relateaza AFP.

Acest nod multiplu este structura moleculara cea mai complexa realizata pâna în prezent.

Aceasta realizare științifica, descrisa joi în revista americana Science, poate deschide calea unei noi generații de materiale avansate, mai ușoare și mai rezistente.

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

s-a gasit in sfarșit o modalitate de a dezgheța țesutul cerebral uman congelat

10:55, 19.05.2024 - Oamenii de știința au gasit in sfarșit o modalitate de a dezgheța țesutul cerebral uman congelat fara a-l deteriora. Intr-o evoluție revoluționara, oamenii de știința au descoperit o noua tehnica care permite inghețarea și decongelarea țesutului cerebral uman, pastrandu-și in același timp funcția normala,…

Chipul unei femei care a trait acum 75.000 de ani, reconstituit. Noi descoperiri despre oamenii de Neanderthal

14:55, 02.05.2024 - Un grup de oameni de știința a reconstituit chipul unei femei neanderthaliene care a trait acum 75.000 de ani, relateaza BBC, care apreciaza ca este vorba de o realizare „remarcabila”.Reconstrucția a inceput de la ramașițele sfaramate ale craniului femeii, ale carui oase erau atat de moi in momentul…

Avioane de lupta staționate in Romania au fost trimise sa apere Israelul de atacurile iraniene cu drone -SURSE

13:41, 15.04.2024 - Este vorba de patru din cele șase avioane Eurofighter Typhoon staționate in Romania, la baza 57 Aeriana de la Mihail Kogalniceanu din judetul Constanta.Acestea au fost puse in alerta și au plecat, inca de vineri, spre Orientul Mijlociu, informeaza surse militare. Oamenii lui Biden, mesaj TRANȘANT pentru…

Vezi cand se deschide bazinul de inot de la Campia Turzii!

08:05, 29.03.2024 - Momentul inaugural este aproape. Bazinul de inot de la Campia Turzii devine funcțional in cateva saptamani. Primarul Dorin Lojigan spune ca este programata recepția pe data de 15 aprilie, apoi daca totul este in regula, bazinul de inot de la Campia Turzii poate fi deschis publicului. Lucrarile au inceput…

Cercetatorii au descoperit ca oamenii care traiesc in orase isi pierd capacitatea de a digera fructele si legumele (Studiu)

15:20, 24.03.2024 - Alimentatia occidentala duce o lipsa serioasa de fibre, iar acest lucru ar putea schimba in mod fundamental modul in care intestinele noastre digera materia vegetala, arata un studiu publicat recent in revista Science, potrivit News.ro. 

Cercetatorii americani au descoperit modul in care stresul cronic poate duce la dezvoltarea cancerului

08:30, 14.03.2024 - Oamenii de știința din New York au efectuat un nou studiu și au descoperit lucruri noi despre legatura dintre stres si cancer, relateaza Rador Radio Romania. Stresul cronic poate duce la dezvoltarea cancerului? Oamenii de știința din New York au incercat sa raspunda la aceasta intrebare; iar articolul…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Ținta „Net Zero“ poluare

12:16, 11.03.2024 - Abordarea inegalitații este vitala pentru atingerea obiectivelor referitoare la poluare și ținta „Net Zero“, potrivit unui studiu publicat in Nature Climate Change. Autorii de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie, cred ca inegalitațile limiteaza cine poate adopta in mod realist comportamente cu…


Ce parere ai despre aceasta stire?