Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Motivul pentru care închidem ochii când ne sărutăm: de ce plăcerea ar fi mult diminuată în lipsa acestui automatism

Publicat:

Un studiu derulat de Universitatea din Londra a deslusit motivul pentru care inchidem ochii in momentul in care ne sarutam. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca ceea ce vedem prevaleaza in fata a ceea ce simtim, iar oamenii inchid ochii atunci cand se saruta pentru ca creierul nu se poate achita la fel de bine de ambele activitati. 

In momentul sarutului, creierul gaseste dificil sa proceseze senzatia daca puterea cognitiva este si ea folosita pentru a analiza ceea ce vedem, au precizat psihologii de la , Universitatea din Londra.

Cunostinta tactila…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Regele Cioaba a fost prins cu „mața in sac”. Oamenii legii i-au confiscat peste 100 de kg de plumb in urma perchezițiilor

12:30, 15.05.2024 - Percheziții acasa la Dorin CioabaPotrivit informațiilor furnizate de Garda de Mediu, descinderile au avut loc in mai multe locații din Sibiu, inclusiv la domiciliul lui Dorin Cioaba. In fața jurnaliștilor, fiul sau, Daniel Cioaba, a recunoscut ca perchezițiile au avut loc ca urmare a unei sesizari venite…

Legatura dintre spațiile verzi din apropierea locuinței și sanatatea mintala. La ce concluzii au ajuns cercetatorii unui studiu

21:06, 04.05.2024 - Oamenii care locuiesc in apropierea parcurilor și zonelor verzi au un risc mai mic de a dezvolta depresie și anxietate. Este concluzia la care a ajuns recent un grup de cercetatori chinezi, care au studiat potențiala legatura intre expunerea pe termen lung la spații verzi in proximitatea locuinței și…

Motivul pentru care alegi același tip de partener. Ce spun astrele

14:30, 09.04.2024 - Un studiu realizat in 2019 la Universitatea din Toronto a aratat ca cei mai mulți oameni aleg un anumit tip de partener atunci cand cauta o relație. Chiar și atunci cand exista intenția de a depași aceasta bariera, cei mai mulți graviteaza spre ceea ce le este familiar.Motivul pentru care alegi același…

Albul, a patra culoare de la semafoare. Motivul pentru care expertii americani vor sa le schimbe

08:50, 18.03.2024 - Toți șoferii știu culorile semafoarelor și ce reprezinta fiecare dintre acestea. Ei bine, cercetatorii propun o a patra culoare, albul. Cu ce ar ajuta traficul culoarea alb la semafor, aflați in randurile urmatoare. Ce ar reprezenta culoarea alb la semafor Oamenii de știința de la Universitatea de Stat…

oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

10:55, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Oamenii de știința au descoperit ramașițele celei mai vechi paduri de pe Pamint

04:10, 15.03.2024 - Oamenii de știința britanici de la Universitatea din Cambridge au descoperit ramașițele unei paduri stravechi, care a fost numita cea mai veche de pe Pamint. Zona studiata este situata pe coasta de nord a Devon și Somerset, relateaza "Pravda.ru" cu referire la Journal of the Geological Society. Virsta…

Erika Isac provoaca revolta printre parinții elevilor unui colegiu din Oradea! Oamenii nu vor ca aceasta sa cante la Balul Bobocilor: care este motivul

10:35, 13.03.2024 - Alegerea artistei pentru acest eveniment aparține chiar elevilor instituției. Insa parinții sunt impotriva din caua limbajului vulgar folosit de artista in piesele ei.Un parinte chiar a postat pe Facebook un mesaj in acest sens, iar discuțiile au continuat in mediul online.In timp ce o parte dintre…

Zoologii au demonstrat existența cirtiței aurii, considerata disparuta

08:40, 08.03.2024 - Oamenii de știința sud-africani au dovedit existența cirtiței aurii de Winton, care o lunga perioada de timp a fost considerata disparuta. Specialiștii de la Universitatea din Pretoria au reușit sa confirme existența mamiferului prin folosirea unei noi metode de analiza a ADN-ului mediului. Aceasta…


Ce parere ai despre aceasta stire?