Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Monumente istorice, agresate de autorităţi. Bisericile de lemn, vechi de câteva secole, au acum geamuri termopan şi aparate de aer condiţionat

Publicat:

393 de obiective din Teleorman se regasesc pe Lista nationala romana a , majoritatea aflandu-se in grija autoritatilor locale. Fie ca este vorba de biserici vechi de sute de ani, conace boieresti  sau case memoriale , administratiile publice locale din Teleorman nu exceleaza deloc atunci cand vine vorba de ingrijirea patrimoniului. Pentru ca ingrijirea unei biserici de lemn- monument istoric aduce, probabil, mai putine voturi, decat pietruirea unei ulite, edilii teleormaneni nu investesc in monumente. Mai grav decat atat este faptul ca, in unele cazuri,  nepasarea…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Parintele Augustin Butica de la Cetatele reprezinta Biserica greco-catolica din Romania la Intalnirea internaționala „Preoții parohi pentru Sinod” de la Roma

15:25, 01.05.2024 - Este in desfașurare in aceste zile, 28 aprilie – 2 mai, la Casa de reculegere „Fraterna Domus” din Sacrofano, in apropierea Romei, Intalnirea internaționala a preoților parohi desemnați de catre Conferințele Episcopale și Bisericile catolice orientale din intreaga lume. Intalnirea a fost inițiata de…

Barsana: Polițiștii au participat la o intalnire in domeniul protejarii patrimoniului cultural național

15:45, 09.04.2024 - In Maramureș se regasesc opt monumente de arhitectura tradiționala incluse pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Inspectoratul de Poliție Județean Maramureș, prin Serviciul de Investigații Criminale și Serviciul de Ordine Publica, desfașoara activitați pentru protejarea patrimoniului cultural național,…

Biserica „Adormirea Maicii Domnuluiˮ din Caușeni, redeschisa publicului

16:40, 30.03.2024 - Biserica „Adormirea Maicii Domnuluiˮ din Caușeni, unul dintre cele mai vechi lacașuri de cult din țara, a fost redeschisa publicului dupa o perioada de restaurare. Monumentul istoric de importanța naționala, care dateaza din secolele XVI-XVIII, a fost restaurat cu finanțarea din partea poporului american…

(FOTO) IPS Ciprian a oficiat slujba de inmormantare a președintelui Consiliului Județean Vrancea, Catalin Toma. ,,A fost un om cu valori creștine autentice”

11:00, 23.02.2024 - Ieri, slujba de inmormantare a președintelui Consiliului Județean Vrancea, Catalin-Dumitru Toma, a fost oficiata in biserica „Adormirea Maicii Domnului” a Parohiei Jariștea I, de Inaltpreasfințitul Parinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului și Vrancei, impreuna cu un sobor de preoți și diaconi. Șeful CJ…

Ministrul sanatații, despre decesul șefului CJ Vrancea: „Evoluția nefericita a unei viroze”

22:20, 17.02.2024 - „Evoluția nefavorabila și nefericita din punct de vedere medical a unei afecțiuni respiratorii, o viroza, ulterior cu complicații cardio-vasculare“, a declarat, sambata, 17 februarie, la Antena 3 CNN, Alexandru Rafila, ministrul sanatații, referindu-se la decesul lui Catalin Toma (46 de ani), informeaza…

Presedintele CJ Vrancea, Catalin Toma, va fi inmormantat la Jaristea, comuna sa natala

19:31, 17.02.2024 - Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Vrancea, Catalin Dumitru Toma, va fi inmormantat joi la Jaristea, comuna sa natala, a informat echipa sa de comunicare, potrivit Agerpres. "Inmormantarea presedintelui CJ Vrancea, Catalin Dumitru Toma, va avea loc joi, 22 februarie, la ora 11,00, la Jaristea.…

„Au venit preoti cu enoriasi si voiau sa ma dea afara din biserica”: Scandal la un lacas din Telenesti care a trecut la Mitropolia Basarabiei

20:40, 12.02.2024 - Parohul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Telenești, Nicolae Grapin, a anunțat duminica, 11 februarie, ca parohia a aderat la Mitropolia Basarabiei și s-a pomenit in curtea bisericii cu un grup de preoți și enoriași din alte localitați care i-au cerut sa ramana in Mitropolia Moldovei,…

Diferențele dintre bisericile ortodoxe și cele catolice. Cum le recunoști, de fapt: este foarte simplu

20:36, 12.02.2024 - Intre bisericile ortodoxe și cele catolice exista anumite diferențe, dar multe persoane nu știu sa le recunoasca. Pana la Marea Schisma din anul 1054, cele doua culte, catolic si ortodox, au format o singura Biserica. Ulterior, acestea s-au divizat. Iata cum le recunoști, de fapt! Diferențele dintre…


Ce parere ai despre aceasta stire?