Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Misiunea trimisă de NASA spre Marte are probleme. Majoritatea funcţiilor s-au dezactivat când racheta a intrat în umbra Pământului

Publicat:

"Datele indica faptul ca racheta a intrat intr-o stare de functionare cunoscuta sub denumirea de 'mod de siguranta', probabil pentru ca o parte a vehiculului spatial era putin mai rece decat se anticipase" atunci cand "se afla in umbra Pamantului", au explicat specialistii de la Agentia spatiala americana.

Racheta portanta Atlas V a iesit intre timp din umbra Pamantului si temperaturile de la bordul ei sunt in prezent normale.

"In prezent, misiunea Mars 2020 realizeaza o evaluare completa a starii vehiculului spatial si lucreaza pentru a-l readuce la o configuratie normala pentru…

Citeste articolul mai departe pe romaniatv.net…  

Sursa articol: romaniatv.net


Stiri pe aceeasi tema

Science Report: Elicopterul Ingenuity mai are cateva secrete, dar nu le vom afla decat daca mergem pe Marte

10:40, 18.04.2024 - Misiunea elicopterului Ingenuity este departe de a se fi incheiat. El va colecta date pentru posibil inca 20 de ani, insa nu le mai poate transmite pe Terra, anunța specialiștii NASA. Alte știri din Science Report: ● NASA confirma (iar) faptul ca misiunea Dragonfly va fi lansata in 2028 ● Cercetatorii…

Martie 2024, a zecea luna consecutiva cu temperaturi record

01:31, 11.04.2024 - Martie 2024 a devenit cea de-a 10-a luna la rand in care au fost inregistrate temperaturi globale record, au anuntat oamenii de stiinta din Uniunea Europeana, informeaza DPA, preluata de Agerpres. Conform datelor furnizate de serviciul Copernicus al Uniunii Europene pentru monitorizarea schimbarilor…

Descoperire cu implicații majore: deși aflata la o distanța uriasa, planeta Marte influențeaza viața de pe Pamant

03:45, 16.03.2024 - Marte, chiar daca se afla la distanța, ar putea influența curenții din oceanele Pamantului, conform unui studiu recent publicat in Nature Communications de catre cercetatori care au examinat mostre din adancurile marine. Aceștia au identificat „cicluri climatice de 2,4 milioane de ani” legate de interacțiunile…

„Italia pune in pericol siguranța navelor sale militare și comerciale”, ameninta oficialii houthi, dupa ce o nava italiana de razboi le-a distrus o racheta in Marea Roșie

21:10, 03.03.2024 - Continue reading „Italia pune in pericol siguranța navelor sale militare și comerciale”, ameninta oficialii houthi, dupa ce o nava italiana de razboi le-a distrus o racheta in Marea Roșie at Info real.

Clotilde Armand nu a renunțat! Imagini de la hotelul lui Dragomir, la care a trimis buldozerele: „Siguranța pietonilor era pusa grav in pericol”

16:36, 26.02.2024 - Primaria Sectorului 1 a continuat azi daramarea unui gard din jurul hotelului „Crystal Palace”, deținut de fostul președinte al LPF, Dumitru Dragomir, și amplasat pe strada Capitan Alexandru Șerbanescu. In luna noiembrie, Clotilde Armand, primarul sectorului 1, a dispus daramarea unui gard de beton,…

O dezbatere plina de curiozitați și multe mistere: care este sursa de alimentare a raurilor și fluviilor Pamantului

05:30, 22.02.2024 - Majoritatea raurilor pornesc din munți, inainte de a curge pe versanții acestora și de a ajunge in mari și oceane. In timp ce aceasta poveste simplista explica traseul celor mai multe rauri, multe altele au povești cu o origine mai interesanta. Punctul de plecare al unui rau este denumit izvorul…

De ce investiția in aur este decizia corecta?

12:10, 21.02.2024 - Investiția in aur devine o investiție din ce in ce mai populara atat la nivel mondial, cat și in Balcani. Toata lumea este familiarizata cu valoarea aurului – din punct de vedere lingvistic, aurul a fost intotdeauna o metafora pentru valoare. De ce este investiția in aur o decizie corecta? Care sunt…

Care este cea mai sigura mașina din lume? Se vinde de 20 de ani și nimeni nu a murit in ea VIDEO

15:55, 08.02.2024 - Transportul rutier este considerat una dintre cele mai periculoase modalitați de deplasare. In fiecare zi au loc mii se accidente rutiere, in urma carora mulți oameni iși pierd viața. Siguranța pe șosele depinde de mai mulți factori, printre care infrastructura, modelul mașinii și capacitațile conducatorului…


Ce parere ai despre aceasta stire?