Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Miraculoasele afine roşii (merişoarele) previn infecţiile şi protejează organismul de bolile cronice

Publicat:

Afinele rosii, numite si merisoare, sunt fructe cu doua insusiri benefice majore pentru sanatatea omului, anume: 1. previn infectiile in organism. 2. protejeaza organismul de bolile cronice, in primul rand de cele cardiovasculare, prin cel mai mare continut de antioxidanti dintre toate fructele comune. Afinul rosu (merisorul) este un arbust stufos de 10-30 cm inaltime, care creste la altitudini mari, in pajisti si luminisuri. La noi in tara se gaseste pe tot lantul carpatic, dar mai mult in . Locuitorii din zonele bogate in afine rosii isi tratau…

Citeste articolul mai departe pe ziarulunirea.ro…  

Sursa articol: ziarulunirea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Atenție la bolile transmise prin ințepaturile de la țanțari și capușe. Recomandari de protecție

09:35, 28.05.2024 - In sezonul cald, populația este dornica de a-și petrece timpul liber in natura, la iarba verde. Direcția de Sanatate Publica a județului Hunedoara informeaza populația despre cum pot evita ințepaturile/mușcaturile vectorilor posibil transmițatori ai unor boli care pot dezvolta uneori afecțiuni…

Tarifele de apa potabila și salubrizare pentru locuitorii din Munții Apuseni ar putea fi reduse la jumatate: Proiect de lege

09:30, 09.05.2024 - Tarifele de apa potabila și salubrizare pentru locuitorii din Munții Apuseni ar putea fi reduse la jumatate: Proiect de lege Tarifele de apa potabila și salubrizare pentru locuitorii din Munții Apuseni ar putea fi reduse la jumatate: Proiect de lege Mai multi parlamentari PSD au depus un proiect de…

Ce ne face sa mirosim urat. Impactul stilului de viața asupra mirosului corporal

20:41, 12.04.2024 - Dieta: condimentele, usturoiul și alimentele picanteAlimentația joaca un rol crucial in determinarea mirosului corporal. Alimentele picante, cum ar fi cele care conțin capsaicina, nu doar ca pot provoca transpirație, dar și modifica mirosul acesteia. Usturoiul și ceapa, de exemplu, sunt renumite pentru…

Cum scapi de bolile ardeilor primavara. Sfatul gradinarilor care previn ofilirea

09:35, 11.04.2024 - Sunt in topul preferințelor romanilor, cand vine vorba despre consumul de legume, dar nu sunt tocmai simplu de crescut in propria gradina, fiind destul de sensibili daunatorilor. Afla, din randurile de mai jos, cum poți sa scapi de bolile ardeilor primavara. Sfaturi de aur oferite de gardinari cu experiența…

Strategii eficiente in ingrijirea pacienților cu boli neurologice cronice

11:36, 28.03.2024 - Bolile neurologice cronice se refera la un grup de afecțiuni care persista o perioada indelungata, unele chiar pe tot parcursul vieții, și care pot include maladii precum boala Parkinson, scleroza multipla, boala Alzheimer, epilepsia și altele.

Bolile misterioase care i-au rapus pe cei mai cunoscuți lideri ai romanilor. Ce suferințe cronice aveau regii Romaniei

22:35, 21.03.2024 - Multe personalitați de top ale istoriei și culturii romanești au suferit de boli cronice grave care, in majoritatea cazurilor, le-au adus moartea. Printre aceștia, Ștefan cel Mare, Carol I, Ferdinand I, Alexandru Lapușneanu, Ștefan Luchian sau Mihai Eminescu

Satul ascuns la doar cațiva metri de una dintre cele mai periculoase țari din lume. Locuitorii sunt scutiți de impozite și chirii

07:01, 14.03.2024 - In ciuda denumirii de „no man's land” (taramul nimanui), fașia de pamant care desparte Coreea de Sud de Coreea de Nord este unul dintre cele mai puternic militarizate locuri de pe Pamant. Sute de localitați au fost distruse pentru a crea aceasta zona de separație – doar doua sate au mai ramas in picioare:…

Peste 12.000 de persoane, inscrise la cursuri de limba romana: Cele mai multe cereri, depuse de locuitorii din Chișinau și Gagauzia

21:45, 04.03.2024 - Un numar record de peste 12 700 de persoane s-au inscris pentru circa 5000 de locuri disponibile in cadrul Programului național de studiere a limbii romane, ediția 2024, lansat de Ministerul Educației și Cercetarii și destinat adulților care vor sa iși perfecționeze cunoștințele sau sa studieze limba…


Ce parere ai despre aceasta stire?