Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Miercurea Mare. Ce NU AI VOIE să faci în această zi din Săptămâna Patimilor

Publicat:

Cateva zile, cele mai importante din Postul Pastelui, ne despart de cea mai mare sarbatoare din Calendarul Ortodox, cea a Invierii Domnului. In aceasta saptamana cu adevarat speciala, numita si Saptamana Patimilor lui Hristos, credinta si obiceiurile crestinilor se intalnesc, scrie rtv.ro.

In Miercurea Mare se savarseste Taina Sfantului Maslu, amintind de ungerea lui Iisus Hristos cu mir in locuinta lui din Betania. Tot in aceasta sfanta zi Iisus a fost vandut pe 30 de arginti.

In Miercurea Mare cei bolnavi si suferinzi se pot bucura de Taina Sfantului Maslu, taina…

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Enoriași de la sate suparați ca preoții nu au ținut deniile in fiecare zi din Saptamana Mare . IPS Calinic: ”Sesizarea dumneavoastra ne va spori atenția in anul care va veni”

15:20, 09.05.2024 - Enoriași din mai multe sate din județul Suceava au sesizat arhiepiscopului Sucevei și Radauților, IPS Calinic, ca preoții nu au ținut deniile in fiecare zi din Saptamana Mare așa cum este obligatoriu. „Inaltpreasfinția Voastra, Va aduc in vedere ca in parohiile de la sate nu prea se fac denii sau slujbe…

Ce nu e bine sa faca femeile in miercurea din Saptamana Luminata

08:05, 08.05.2024 - Saptamana care urmeaza dupa Invierea Domnului este cunoscuta sub numele de Saptamana Luminata. In biserici, slujbele din Saptamana Luminata se tin cu Usile Imparatesti larg deschise, ca un simbol pentru usa deschisa de la mormantul Mantuitorului.

Miercurea Mare este ziua in care Iisus a fost tradat de Iuda pentru 30 de arginți. Informații despre ultima zi din Saptamana Luminata in care se mai fac treburi casnice sau pe camp

16:50, 01.05.2024 - Deniile și tradițiile populareIn aceasta zi solemna, biserica continua Deniile, slujbe dedicate patimirilor lui Hristos , care il "petrec" pe drumul Crucii, pana la moarte și Inviere. Potrivit tradițiilor populare, Miercurea Mare este ultima zi in care se mai pot face treburi pe camp sau se mai spala…

Saptamana Mare, Saptamana Patimilor Domnului

06:35, 29.04.2024 - Saptamana Patimilor se mai numeste si Saptamana Mare. In aceste zile s-au savarsit patimile si moartea Dumnezeu-Omului pentru neamul omenesc. „Aceste lucruri sunt atat de mari si au atat de multa insemnatate incat de nu s-ar fi savarsit, lumea si neamul omenesc ar fi pierit precum Sodoma si Gomora sau…

Crestinii celebreaza astazi Floriile, care deschid perioada sarbatorilor de Paste

09:36, 28.04.2024 - Crestinii serbeaza Floriile sau Duminica Stalparilor, care marcheaza intrarea triumfala a lui Iisus Hristos in Ierusalim, unde a fost intampinat de credinciosi care tineau in maini ramuri de maslin si de finic. Sarbatoarea Floriilor este una dintre cele mai importante din an si deschide perioada…

BISTRIȚA: Monumentalul oratoriu „Messiah” de Handel – maine, la Biserica Evanghelica

17:45, 19.04.2024 - Concert special, maine, de la ora 18.30, la Biserica Evanghelica din Bistrița. Aici va putea fi audiat monumentalul oratoriu de Haendel – Messiah, singura opera muzicala ramasa in constiinta ascultatorilor care evoca intreaga viata a lui Isus. Protagoniști sunt corul Con Spirito și orchestra New Hope,…

ISTORIA CREȘTINISMULUI Apostolii a fost ales cu un scop, deși erau oameni simpli

15:00, 14.04.2024 - Cei 12 discipoli originali ai lui Isus Hristos au fost: Petru, Andrei, Ioan, Iacob, fiul lui Zevedeu, Filip, Bartolomeu, Toma, Matei, Iacob, fiul lui Alfeu, Tadeu, Simon Zilotul și Iuda Iscarioteanul. Iuda l-a tradat pe Isus inițiind arestarea și drumul sau catre crucificare pe cruce. Iuda a fost inlocuit…

„Vazand credința lor, i-a zis slabanogului: Scoala-te!” – Exegeza ...

11:05, 01.04.2024 - Minunea vindecarii slabanogului din Capernaum este relatata de sinoptici astfel: Matei 9, 1-8; Marcu 2, 1-12 si Luca 5, 17-26.Sfintii Evanghelisti Marcu si Luca expun episodul imediat dupa momentul vindecarii unui lepros, deci inaintea intrarii Mantuitorului in tinutul gherghesenilor, pe cand ...


Ce parere ai despre aceasta stire?