Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Medicii de familie, alături de cei din școli și din spitale, implicați în educația pentru vaccinare. ”Vaccinarea – un drept fundamental la sănătate”

Publicat:

Medicii se implica implicați in educația pentru vaccinare. Educația pentru a ințelege rostul vaccinarii trebuie sa vizeze cu precadere parinții, personalul medical, dar și copiii. Educația trebuie sa fie continua și sa se faca atat in cabinetul medicului de familie, a celui din școli, dar și din spitale, fiind vorba despre ginecologul care are in grija de viitoarea mama sau neonatologul, este concluzia inițiatorilor proiectului ”Vaccinarea – un drept fundamental la sanatate”. Asta pentru ca vaccinarea ramane inca un subiect care anima spiritele in societate, indiferent daca discuția se ivește…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

In Saptamana Europeana a Imunizarii, AREPMF lanseaza Programul de educație pentru Sanatate

04:00, 26.04.2024 - Asociația Romana pentru Educație Pediatrica in Medicina de Familie (AREPMF) marcheaza Saptamana Mondiala a Imunizarii prin continuarea proiectului Protect LifeRo.   Saptamana Mondiala a Imunizarii, marcata anual in ultima saptamana a lunii aprilie, are scopul de a evidenția importanța imunizarii, aceasta…

Deputat Cristina Burciu: Programul național „Primul student in familie” incurajeaza absolvirea cursurilor universitare și integrarea tinerilor in societatea activa

18:30, 04.04.2024 - Conducerea PNL a Ministerului Educației a elaborat un apel de proiecte in vederea accesarii finanțarii Programului național „Primul student in familie”, demers concludent ce iși propune stimularea tinerilor pentru a urma cursurile universitare. Propunerile de contracte in vederea realizarii acestui…

'In fiecare zi, peste 4000 de oameni isi pierd viata'. Boala care face ravagii in Romania, medicii trag semnalul de alarma

19:55, 24.03.2024 - Medicii de la Spitalul CF Timisoara trag un semnal de alarma privind gravitatea tuberculozei si avertizeaza ca zilnic peste 4.000 de oameni isi pierd viata. Ei spun ca TBC poate duce la complicatii grave, iar un tratament inadecvat poate duce la deces. ”Ziua Mondiala de Lupta impotriva Tuberculozei…

Dr. Ionut Nistor, despre boala cronica de rinichi: 'Este foarte important sa poti diagnostica la timp!'

09:40, 14.03.2024 - Insuficienta renala cronica, cunoscuta sub numele de boala cronica de rinichi, reprezinta o problema semnificativa asupra careia medicii trag un semnal de alarma. ''Este foarte important sa fie diagnosticata la timp'' - spun medicii, care transmit ca pentru preventie primul lucru pe care il putem…

Numarul concediilor medicale a scazut in 2023, in Harghita: Exista intarzieri la decontarea acestora

17:11, 11.03.2024 - Numarul concediilor medicale a scazut in 2023, in Harghita: Exista intarzieri la decontarea acestoraNumarul certificatelor medicale eliberate in anul 2023, de catre medicii de familie si medicii specialisti din Harghita, a scazut fata de anul precedent, arata datele furnizate AGERPRES de directorul…

Dan Ciotoi de la Generic e suparat pe medicii de familie: ”Cam trag chiulul!”. De ce nu primește niciun leu pensie, la 68 de ani EXCLUSIV

16:00, 06.03.2024 - Dan Ciotoi a primit recent acordul medicilor de a reveni pe scena, la trei luni dupa ce a fost diagnosticat cu cancer de colon. Primele spectacole sunt programate pe 8 și pe 9 martie 2024. Solistul trupei Generic ne-a dezvaluit, in interviul exclusiv pentru Playtech Știri, de ce este suparat pe medicii…

Ministrul Sanatații, despre refuzul vaccinurilor: „Epidemia de rujeola face victime in continuare, lumea nu ințelege”

23:35, 11.02.2024 - Nu am avut apetența deosebita in Romania pentru vaccinare antigripala. La noi au fost 1,5 milioane de doze administrate, anul asta ceva mai puțin, nu sunt suficiente ca sa oprești transmiterea gripei. Alte țari au avut mult mai mult, acolo oamenii incearca sa protejeze categoriile cele mai expuse.Numarul…

80% din bolnavii de Alzheimer raman nediagnosticați in Romania

00:21, 06.02.2024 - Boala Alzheimer este mult subdiagnosticata in Romania, semnaleaza Societatea Romana Alzheimer, potrivit unui amplu documentar prezentat de Hornews. In plus, diagnosticarea adecvata a acestui tip de demența poate dura chiar și trei ani de la debutul simptomelor. Asta pentru ca este nevoie de o abordare…


Ce parere ai despre aceasta stire?