Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Medicamente Pegasys 180 contrafăcute în farmacii. Pacienţii nu se pot apăra de falsificatori

Publicat:

Zeci de seringi cu medicamente contrafacute au fost depistate în farmaciile din România. Este vorba despre produsul Pegasys 180, tratament prescris pacientilor care sufera de hepatita B și C și de cancer de piele. Seringile preumplute falsificate contin apa si glucoza în loc de interferon, însa bolnavii nu pot verifica daca medicamentul este contrafacut înainte de a-l cumpara, deoarece diferentele dintre seringile originale si cele falsificate apar doar la interiorul cutiilor. Pe de alta parte, farmacistii sustin ca nu pot comercializa medicamente desigilate.

Citeste articolul mai departe pe ziuanews.ro…  

Sursa articol: ziuanews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Medicament produs in Romania, retras de pe piata

14:46, 31.05.2024 - Agenția Naționala a Medicamentului a retras de pe piata un medicament produs in Romania dupa ce Comisia Europeana a decis suspendarea autorizațiilor pentru Ibuprofen NVT. Este vorba despre Paduden Express Forte 400 mg capsule moi, fabricat de Terapia SA Romania. Agenția Europeana pentru Medicamente…

CNAS, negocieri in beneficiul pacienților

08:21, 21.05.2024 -  1 total views Casa Nationala de Asigurari de Sanatate mentine finantarea pentru asistenta medicala, in urma negocierilor cu reprezentantii Colegiului Medicilor din Romania. Negocierile intre CNAS și Colegiul Medicilor au avut un succes in beneficiul pacienților. Saptamana trecuta au avut loc negocierile…

Raman neschimbate valorile punctelor decontate de CNAS pentru medicina de familie și de ambulatoriu

03:31, 17.05.2024 - Colegiul Medicilor din Romania transmite ca in urma negocierilor cu Casa Naționala de Asigurari de Sanatate s-a convenit ca pana la sfarșitul acestui an sa nu se schimbe tarifele decontate medicilor de familie și celor din ambulatoriul de specialitate, iar medicii stomatologi vor primi același plafon…

Valeria Herdea (PNL): Negocieri cu succes intre CNAS și Colegiul Medicilor, in beneficiul pacienților

20:30, 16.05.2024 - Accesul pacienților la servicii medicale, asigurarea dialogului permanent, a echilibrului și stabilitații in sistemul de asigurari sociale de sanatate, reprezinta prioritați ale mandatului meu. Acestea sunt condiții esențiale pentru toți cei care au nevoie de servicii medicale (in asistența medicala…

Colegiul Medicilor confirma menținerea valorii punctului in medicina de familie, ambulatoriu și stomatologie

07:45, 16.05.2024 - In cadrul unei intalniri intre Colegiul Medicilor din Romania și Casa Naționala de Asigurari de Sanatate, s-a convenit ca valorilor punctelor admise pana la jumatatea acestui an sa se prelungeasca pana la sfarșitul anului.    Un proiect de act normativ inițiat de Casa Naționala de Asigurari de Sanatate…

Fenomenul bolnavilor de cancer forțați sa dea statul roman in judecata pentru dreptul la viața. Reprezentant al pacienților: „Lupta mai mult cu sistemul decat cu boala”

07:05, 10.04.2024 - Sute de romani diagnosticați cu diverse forme de cancer reușesc sa-și asigure banii pentru tratamentele infernal de scumpe doar dupa ce inving statul in instanța. Statistica arata ca, in fiecare an, in Romania se inregistreaza peste 20.000 de decese evitabile din patologia oncologica, cu peste 45% mai…

CNAS angajeaza noi specialiști in tehnologia informației. Salariile depașesc orice așteptari

07:45, 20.03.2024 - Cei trei caștigatori ai concursului vor fi angajați pe perioada determinata, dar pe perioada dezvoltarii proiectelor informatice pentru care sunt angajați vor primi salarii brute de aproape 38.000 de lei.     Casa Naționala de Asigurari de Sanatate (CNAS) anunța scoaterea la concurs a inca trei posturi…

Orașul oamenilor parasiți – peste 110.000 de pacienți uitați de autoritați așteapta sa le fie salvata viața

16:46, 04.03.2024 - Peste 110.000 de oameni, mai mult decat echivalentul populației orașului Buzau, majoritatea cu boli grave, așteapta de mai bine de un an sa primeasca medicamentul de care au nevoie. Datele arata ca timpul de așteptare este de peste 900 de zile. Acești oameni sunt vazuți doar ca niște statistici, deși…


Ce parere ai despre aceasta stire?