Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Medicament experimental eficient în tratarea autismului, schizofreniei şi bolii Alzheimer, descoperit de cercetători

Publicat:

Cercetatorii israelieni de la Universitatea din au identificat un mecanism impartasit de mutatii prezente in genele ADNP si SHANK3 care cauzeaza autism, schizofrenie si alte afectiuni, scrie Agerpres.  In plus, ei au descoperit ca un medicament experimental s-a dovedit eficient in experimente de laborator in cazul acestor mutatii si poate fi potrivit pentru tratarea unei game de sindroame rare ce afecteaza functiile cerebrale, informeaza marti agentia TPS. Rezultatele incurajatoare pot avea drept rezultat tratamente eficiente Potrivit cercetatorilor, rezultatele incurajatoare pot avea…

Citeste articolul mai departe pe gds.ro…  

Sursa articol: gds.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rezultate excelente obținute de elevii Liceului Tehnologic Aiud, in cadrul Proiectului educațional „Impreuna pentru Pamant”

21:20, 19.04.2024 - In zilele de 18 și 19 aprilie 2021, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc Proiectul Educațional „Impreuna pentru Pamant”, organizat de Facultatea de Informatica și Inginerie, Departamentul de Cadastru, Inginerie Civica și Ingineria Mediului. Elevii Liceului Tehnologic Aiud coordonați…

Conferința despre rolul educației in randul tinerilor, organizata de Facultatea de ...

17:35, 26.03.2024 - Departamentul de Management, Administrarea Afacerilor și Turism și Departamentul de Contabilitate, Audit și Finanțe din cadrul Facultații de Economie, Administrație și Afaceri,  Universitatea „Ștefan cel Mare" din Suceava, organizeaza, la finele acestei saptamani, un eveniment ...

Conferința despre rolului educației in randul tinerilor, organizata de Facultatea de ...

13:35, 26.03.2024 - Departamentul de Management, Administrarea Afacerilor și Turism și Departamentul de Contabilitate, Audit și Finanțe din cadrul Facultații de Economie, Administrație și Afaceri,  Universitatea „Ștefan cel Mare" din Suceava, organizeaza, la finele acestei saptamani, un eveniment ...

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

Procesul „decizional“ al virusurilor din interiorul bacteriilor gazda a fost descifrat

00:50, 18.03.2024 - Cercetatorii israelieni au descifrat un proces complex de luare a “deciziilor” care ajuta virusurile sa aleaga sa isi ucida bacteriile gazda sau sa ramana in “relatii de prietenie” cu acestea, a anuntat Universitatea din Tel Aviv (TAU) intr-un comunicat de agentia Xinhua, potrivit Agerpres. Publicat…

Roșiile stresate devin zgomotoase

23:06, 05.03.2024 - Plantele nu sunt atat de liniștite pe cat ar putea crede mulți: daca nu au suficienta apa sau se confrunta cu alt stres, emit diferite zgomote, potrivit unui studiu. Oamenii nu le aud, dar insectele le percep. Potrivit unui studiu, plantele stresate pot face mult zgomot – dar oamenii nu il pot auzi.…

Alexandra Coșofreț, fata cu naiul

11:31, 03.03.2024 - La doar 29 ani, Alexandra Coșofreț, din comuna Vanatori-Neamț, este profesor titular de muzica la instrumentul nai, la Școala de Arta “Sergiu Celibidache” din Roman și și-a deschis o școala de muzica in Targu-Neamț. Chiar daca zilnic face naveta Targu-Neamț-Roman, nu se plange de acest lucru.  Clasele…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…


Ce parere ai despre aceasta stire?