Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Marile iubiri ale Mariei Tănase. Testamentul de pe patul de moarte al cântăreţei

Publicat:

I s-a spus „Pasarea Maiastra a muzicii romanesti”, „Privighetoarea Bucurestiului” sau „Edith Piaf a Romaniei”. A fost considerata prima diva adevarata a Romaniei si un fenomen unic in muzica romaneasca. Dincolo de cariera fulminanta care a propulsat-o din cartierul sarac bucurestean Caramidari pana in reflectoarele scenelor din Paris sau , a fost o femeie speciala care a trait si iubit asa cum a cantat: cu pasiune si dupa bunul ei plac. 

S-a spus despre ea ca era o femeie care nu-si refuza nimic, nici macar capriciile amoroase de o noapte care ii adusesera, in…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

BRANCUȘI – Expoziție-eveniment la Centre Pompidou din Paris

07:06, 24.03.2024 - Cea mai importanta retrospectiva dedicata operei lui Constantin Brancuși in Franța, un omagiu adus parintelui sculpturii moderne, este organizata de celebrul muzeu de arta moderna Centre Pompidou din Paris, in parteneriat instituțional cu Institutul Cultu

Romania și Bulgaria, campionane ale risipei de apa. Aproape jumatate din volumul de lichid vital se pierde

15:41, 22.03.2024 - "Germania, Luxemburg, Olanda si Danemarca se numara printre cele mai performante tari, cu pierderi minime de apa si, implicit, un consum minim de energie si emisii de CO2. Exista, insa, si tari precum Bulgaria, Italia si Romania, care au un procent de apa necontorizata si nefacturata de aproximativ…

Nicolae Ciuca s-a rugat in biserica unde se rugau Cioran, Eliade sau Brancuși. „Un loc cu o energie aparte”

17:25, 17.03.2024 - Președintele PNL, Nicolae Ciuca, este plecat peste hotare, de vineri. S-a intalnit cu romanii din Spania, iar astazi a venit randul comunitații romanești din Franța sa primeasca vizita liberalului. Președintele PNL, Nicolae Ciuca, face o vizita, zilele acestea in diaspora, unde asculta cerințele romanilor…

16 Martie 1957: A decedat Constantin Brancuși, sculptor roman cu contribuții importante in sculptura universala moderna

09:45, 16.03.2024 - Constantin Brancuși (n. 19 februarie 1876, Hobița, Peștișani, Gorj, Romania – d. 16 martie 1957, Paris, Franța) a fost un sculptor roman cu contribuții covarșitoare la innoirea limbajului și viziunii plastice in sculptura contemporana. Constantin Brancuși a fost ales membru postum al Academiei Romane.…

Brancuși, sluga in crașma fraților Spirtaru. 3 intamplari din copilarie și adolescența

06:05, 07.03.2024 - Aniversat an de an la bataia dintre iarna și primavara (artistul a fost nascut intr-o zi de 19 februarie 1876, la Hobița, și a trecut vamile cerului in 16 martie 1957, la Paris), Constantin Brancuși, numele romanului universal Constantin Brancuși pastreaz

Unul dintre cele mai mari mituri despre Brancuși a fost distrus: 'Legendele sunt frumoase, dar uneori sunt daunatoare'

23:55, 19.02.2024 - Istoricul de arta Doina Lemny, care cerceteaza de circa 30 de ani opera si viata lui Constantin Brancusi, sustine ca circula multe legende despre marele sculptor care ii strica putin imaginea, cum este si cea legata de relatia de dragoste cu Maria Tanase, care in realitate nu a existat. Potrivit…

Sculptura de Brancusi, expusa in premiera la Palatul Cesianu-Racovita / FOTO-VIDEO

09:05, 19.02.2024 - „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Balde)”, sculptura realizata de Constantin Brancusi in 1905, prezentata de artist la Salonul Societatii de Arte Frumoase la Grand Palais din Paris in anul 1906, cand a fost remarcat de Auguste Rodin, poate fi admirata la Galeriile Artmark, pana…

Lansare Humanitas. Pe urmele lui Constantin Brancuși, din Romania la Paris, de ziua artistului

22:40, 16.02.2024 - Editura Humanitas va invita luni, 19 februarie, de la ora 19.00, la Libraria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o intalnire cu scriitorul Sorin Tranca, jurnaliștii Marius Constantinescu și Cristian Patrașconiu și antropologul Alexandru Balașescu.


Ce parere ai despre aceasta stire?