Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Maghiarii au sarbatorit la Timisoara Revolutia de la 1848

Publicat:

Sarbatoare in cadrul comunitatii maghiare din Timisoara. Acestia, dar si numerosi oaspeti au sarbatorit vineri in orasul de pe Bega Revoluția din 1848 – 1849. Anul acesta se implinesc 165 de ani de la ziua pe care maghiarii o considera data la care s-a nascut Ungaria independenta. Au fost depuse coroane la monumentele lui , la placa comemorativa dedicata generalului Klapka si la monumentul lui .

Citeste articolul mai departe pe tion.ro…  

Sursa articol: tion.ro


Stiri pe aceeasi tema

Produsele romanesti pentru care maghiarii vin in Romania. Fac cozi la supermarketuri pentru ele

16:15, 02.05.2024 - Deși Romania traverseaza o perioada dificila in ceea ce privește economia, strainii par inca surprinși de prețurile de la noi din țara. Conform datelor Eurostat, Romania a egalat sau chiar depașit Ungaria și Portugalia in ceea ce privește PIB-ul pe cap de locuitor exprimat in paritatea puterii de cumparare,…

Presa din Ungaria: „E oficial, romanii traiesc mai bine decat maghiarii”

14:36, 01.05.2024 - Stupoare totala in Ungaria unde o publicație economica a ajuns la concluzia ca romanii au ajuns sa traiasca mai bine decat maghiarii, dupa ce a comparat puterea de cumparare și veniturile salariale din cele doua țari.

Presa ungara: E oficial, romanii traiesc deja mai bine decat maghiarii

10:16, 01.05.2024 - O publicație economica din Ungaria a facut o analiza a salariilor din Romania și Ungaria raportate la inflație și puterea de cumparare, concluzionand ca romanii o duc mai bine decat maghiarii.

Maghiarii au recunoscut: Romania a depașit cu mult Ungaria. Nu mai exista termen de comparație (Expert economic)

11:01, 29.04.2024 - De la caderea comunismului, maghiarii au avut putine certitudini. Una a fost ca Ungaria este mai dez­vol­tata decat Romania. Dar acum, nu mai este sigura nici aceasta afir­matie, informeaza Mediafax.

Maghiarii vin la cumparaturi in Romania pentru produse mai ieftine

21:05, 22.04.2024 - Datele Eurostat arata ca Romania a ajuns din urma Ungaria și Portugalia in privința PIB-ului pe cap de locuitor exprimat in paritatea puterii de cumparare, iar acest lucru se poate observa și printr-un fenomen aparut in ultimele luni: turismul pentru cumparaturi din Ungaria in Romania.

Ce au scris maghiarii, cand au aflat ca Hațegan va conduce meciul Ungaria - Kosovo

20:16, 24.03.2024 - Ovidiu Hațegan (43 de ani) va arbitra meciul amical dintre Ungaria și Kosovo, programat marți, de la ora 20:00, pe Puskas Arena din Budapesta. Ovidiu Hațegan, asistat de Mircea Grigoriu și Radu Ghinguleac, au fost delegați la meciul amical dintre Ungaria și Kosovo. Al patrulea oficial va fi Andrei Chivulete,…

SARBATOARE LA CIG Augustin Lenghel, sarbatorit la implinirea varstei de 100 de ani

20:30, 03.03.2024 - Un locuitor al localitații Cig, Augustin Lenghel a fost sarbatorit sambata, 2 martie, la implinirea unui secol de existența. The post SARBATOARE LA CIG Augustin Lenghel, sarbatorit la implinirea varstei de 100 de ani first appeared on Informatia Zilei .

Documentar „printre staruri” realizat de maghiari despre Ladislau Boloni: „E iubit de romani, maghiari și rromi”

17:10, 08.02.2024 - Maghiarii realizeaza un documentar despre viața lui Ladislau Boloni. Tamas Kollarik și Attila Szabo, doi regizori din Ungaria, pregatesc lansarea acestui proiect. Boloni, antrenor la Metz in prezent, este descris de maghiari drept „unul dintre cei mai de succes fotbaliști maghiari din toate timpurile…


Ce parere ai despre aceasta stire?