Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

​MAGAZIN Zece lucruri pe care orice mama din 2014 trebuie sa le stie. Ce a consumat mai multa energie: construirea Marii Piramide sau misiunea Apollo? Stiinta confirma: muzica de azi e mai proasta. Nu exista teste universale care sa masoare coeficientul d

Publicat:

Nu exista teste universale care sa masoare coeficientul de inteligenta. Diferentele culturale influenteaza puternic modul in care subiectii raspund, asa incat e dificil sa spui ca un spaniol e mai destept sau mai prost decat un nigerian, de pilda. Oamenii de stiinta au efectuat un studiu pe doua esantioane de subiecti cu diferentele culturale clare: vorbeau limbi diferite, aveau diferite religii, traditiile lor erau diferite si proveneau de pe continente diferite. Acestora li s-au dat teste de capacitate intelectuala:un test de inteligenta non- verbala , precum si diverse teste neuropsihologice…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cercetatorii americani cred ca au descoperit "Lumea de Apoi" menționata in Biblie

22:30, 08.05.2024 - Francis-Yan Cyr-Racine, profesor la Departamentul de fizica al Universtații New Mexico din Statele Unite și unul dintre autorii lucrarii publicata in revista Physical Review Letters, afirma ca aceasta lume invizibila de particule noi, care sunt toate copii ale particulelor cunoscute, ar exista alaturi…

Viața pe Marte? Descoperirea facuta de oamenii de stiința

22:51, 07.05.2024 - Viața pe Marte? O serie de roci imprastiate pe o straveche linie a unui tarm de pe Marte arata ca Planeta Rosie ar fi fost mult mai asemanatoare Terrei decat au crezut oamenii de stiinta, conform unui studiu publicat in jurnalul JGR Planets, transmite marti Live Science. Rocile, descoperite de roverul…

Legatura dintre spațiile verzi din apropierea locuinței și sanatatea mintala. La ce concluzii au ajuns cercetatorii unui studiu

21:06, 04.05.2024 - Oamenii care locuiesc in apropierea parcurilor și zonelor verzi au un risc mai mic de a dezvolta depresie și anxietate. Este concluzia la care a ajuns recent un grup de cercetatori chinezi, care au studiat potențiala legatura intre expunerea pe termen lung la spații verzi in proximitatea locuinței și…

Procesul extrem de rar prin care au luat naștere plantele pe Pamant a fost recreat de oamenii de știința

07:05, 29.04.2024 - Un eveniment despre care se știe ca a mai avut loc doar de trei ori in istoria vieții pe Pamant tocmai a fost documentat din nou. O bacterie marina a fost inglobata in organismul sau gazda, algal, co-evoluand cu acesta suficient de mult timp pentru a putea fi considerata acum o organita, parte a mașinariei…

Filmele SF incep sa devina realitate: ce vor sa faca oamenii de știința pe Luna pana in 2030

03:25, 20.03.2024 - O noua companie numita Interlune intenționeaza sa exploateze Luna pentru heliu-3 pana in anul 2030. Fondatorii Interlune sunt foști angajați ai companiei spațiale Blue Origin și un astronaut din misiunea Apollo 17. Ei iși propun sa fie prima companie privata care sa extraga resurse de pe Luna și sa…

Oamenii de știința sunt cu un pas mai aproape de a creea in laborator viața de la zero

06:10, 15.03.2024 - Cercetatorii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din SUA au dezvaluit un studiu revoluționar, provocand o teorie ce ridica multe semne de intrebare. Potrivit acestuia, viața artificiala ar putea fi creata in laborator. Originile vieții pe Pamant raman un mister fascinant. Unii experți susțin…

Anunț spumos al oamenilor de știința: Lipsa somnului ne face sa injuram mai mult

15:40, 29.02.2024 - Un nou studiu publicat in revista Current Psychology a descoperit o legatura intre calitatea slaba a somnului și folosirea mai frecventa a injuraturilor, dar și a autoironiei. Cercetatorii de la Oklahoma State University au analizat datele de la 309 de studenți și au constatat ca cei care dormeau prost…

Oceanologii trag un semnal de alarma: cel mai adinc loc de pe Pamint i-a surprins neplacut pe oamenii de știința

02:10, 17.02.2024 - Oamenii de știința au prezentat publicului o descoperire surprinzatoare, facuta la o adincime de aproape 11 mii de metri. Cele vazute au provocat oceanologilor impresii triste. In adincurile Gropii Marianelor, cel mai adinc punct de pe Pamint, unde lumina soarelui nu patrunde, oamenii de știința de…


Ce parere ai despre aceasta stire?