Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Măceșe – valori nutriționale, beneficii și proprietăți. Rețete cu măceșe

Publicat:

Maceșul sau trandafirul salbatic este unul dintre cei mai cunoscuți arbuști medicinali, care se gasește in zonele de munte, dealuri ori campie și are fructe cu o mulțime de proprietați deosebite. Vezi ce beneficii are consumul de maceșe. Maceșul, denumit științific și Rosa canina, este arbustul cu fructe mici și roșii care se culeg manual incepand cu luna august și pana in octombrie, in funcție de specie și de altitudinea la care se afla arbustul. Nota: Informațiile din acest articol nu inlocuiesc sfaturile unui medic specialist. Va recomandam, inainte de a incerca orice tratament, sa consultați…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Semințele de in, importante beneficii pentru sanatate

17:10, 12.04.2024 - Semințele de in, cu aroma sa blanda, de nuca și consistența crocanta, sunt un ingredient versatil care poate imbunatați gustul și textura aproape oricarei rețete. O porție de semințe de in furnizeaza proteine, fibre și acizi grași omega-3. Consumul poate contribui la scaderea riscului de apariție a…

Cate oua poti manca pe zi. Ce diferența este intre oul fiert și oul prajit

19:55, 05.04.2024 - Ouale pot fi consumate zilnic fara teama! Un adult sanatos poate consuma pana la trei oua pe zi, iar un copil poate consuma unul, cel mult doua oua pe zi, in funcție de varsta. Adevarata intrebare nu este cate oua poți manca pe zi, deoarece sunt alimente foarte hranitoare, de care avem nevoie la orice…

Incepe Postul Pastelui, o terapie pentru suflet și trup

09:05, 18.03.2024 - Postul Paștelui incepe astazi, 18 martie, și reprezinta o perioada de pregatire duhovniceasca pentru Praznicul Invierii Domnului , sarbatorit anul acesta in data de 5 mai. Postul Pastelui , mai ales in Anul omagial al pastorației și ingrijirii bolnavilor, trebuie privit din perspectiva terapeutica.…

Beneficiile uimitoare ale plantei numite "matura intestinului": iarba de leac pentru zeci de afecțiuni

07:16, 05.03.2024 - “Spanacul se consuma ca aliment de baza pentru diferite mancaruri, precum supe, supe-creme, mancarica de spanac, salata de spanac, tarte cu spanac, si lista poate continua. Aveti grija insa! Daca in timpul prepararii spanacul isi schimba culoarea, daca in loc de verde devine un verde-galbui, atunci…

Beneficiile uimitoare ale plantei numite "matura intestinului": iarba de leac pentru zeci de afecțiuni

13:55, 04.03.2024 - “Spanacul se consuma ca aliment de baza pentru diferite mancaruri, precum supe, supe-creme, mancarica de spanac, salata de spanac, tarte cu spanac, si lista poate continua. Aveti grija insa! Daca in timpul prepararii spanacul isi schimba culoarea, daca in loc de verde devine un verde-galbui, atunci…

Cele mai periculoase 10 combinații de alimente - Romanii mananca frecvent GREȘIT - Cum poate fi afectata sanatatea

15:51, 24.02.2024 -   Unele combinații de alimente pot fi daunatoare și pot cauza probleme digestive, absorbție redusa a nutrienților și alte complicații. Iata cateva dintre cele mai periculoase combinații de alimente pe care ar trebui sa le evitam:Fructe și proteine sau amidonuri: Fructele se digera rapid, in timp ce…

Mituri alimentare pe care nutriționiștii le contrazic. Ce ascund multe produse care au calorii și grasimi puține

22:15, 08.02.2024 - Exista o serie de convingeri puternice referitoare la ce este sanatos și ce nu atunci cand vine vorba de alimente. In realitate, nutriția este un subiect nuanțat, potrivit Yahoo. Life, iar ceea ce ar putea funcționa pentru unii ar putea sa nu funcționeze pentru alții.

Racul, un produs dietetic unic: conține multe proteine și foarte puține grasimi, Omega-3, calciu, iod, vitaminele E și B

09:30, 05.02.2024 - O delicatesa aproape uitata in bucataria romaneasca, racul local reincepe sa iși faca apariția mai ales pe piețele pentru export, pentru ca micile ferme de raci pot fi afaceri profitabile, susținute și cu fonduri europene.


Ce parere ai despre aceasta stire?