Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

„Luam un codru de pâine, plecam la joacă și mai veneam seara”. Inginerul care a adunat o colecție de peste 16.000 de jucării, despre copilăria de acum 50 de ani

Publicat:

Fiecare generație iși vede, simte și traiește diferit copilaria. De la papușile Aradeanca și figurinele din lemn la „pionierul constructor” și mașinuțele din tabla din anii ‘20, Cristian Dumitru a incercat sa le pastreze pe toate, deopotriva pentru nostalgici și pentru curioșii mai tineri. Impreuna cu fratele sau, Mihai, a fondat Asociația Muzeul Jucariilor și timp de 50 de ani a tot adunat jucarii. Colecția lor de 16.000 de obiecte este gazduita de Muzeul de Istorie din București. O colecție care spune o poveste ce ar putea parea straina copiilor de azi, care se joaca mult mai puțin pe strada:…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Razie de amploare la traficanții romani de migranți. Sumele fabuloase pe care le percepeau de la fiecare persoana in parte

16:30, 24.04.2024 - Polițiștii și procurorii DIICOT au facut miercuri 21 de percheziții la locuințele membrilor unei rețele de trafic de migranți care acționa in Romania, Italia și Austria. Aceștia ar fi incasat intre 5.000 și 10.000 de euro de la fiecare migrant. Potrivit IGPR, perchezițiile au fost facute de polițiștii…

Bataie liberala pe listele de la Maracineni

00:15, 15.04.2024 - Organizatia cunoscutului profesor de istorie Constantin Coman pare ca va avea o… istorie scurta. De cateva zile, singurele preocupari ale liberalilor de la Maracineni sunt certurile pentru un loc pe lista de consilieri. Liderul local, profesorul Coman, pentru prima data in postura de candidat, isi vede…

100 de percheziții pentru achiziții fictive

11:50, 07.03.2024 - Pe 7 martie, polițiștii au efectuat 100 de percheziții in mai multe județe și in București, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Olt, intr-un dosar penal de achiziții fictive de deșeuri reciclabile. „Din cercetari a reieșit ca, in cursul anului 2021, administratorul unei societați comerciale…

Vernisajul expoziției foto-documentare „Copilaria in Gulag”

11:11, 05.03.2024 - Muzeul Județean de Istorie și Arta Zalau, instituție subordonata Consiliului Județean Salaj, va invita la vernisajul expoziției foto-documentare „Copilaria in Gulag”. Evenimentul va avea loc joi, 7 martie 2024, incepand cu ora 12,00, la Casa Memoriala „Iuliu Maniu” din Badacin.Expoziția „Copilaria in…

Scrisori din colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei. Corespondenta catre Ioan Andriesescu

11:20, 27.02.2024 - Volumul Corespondenta catre Ioan Andriesescu. Scrisori din colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei reuneste in paginile sale un numar de peste 480 de scrisori primite de unul dintre cei mai importanti arheologi romani, Ioan Andriesescu, director al Muzeului National de Antichitati si profesor…

Evanghelia greco-romana din 1693, aflata in colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei

14:30, 25.02.2024 - Evanghelia greco romana din 1693 este exponatul ce se afla in colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei. A fost tiparita de ieromonahul Antim Ivireanul in Tipografia Domneasca din Bucuresti, iar ferecatura in argint aurit a fost realizata la Brasov, la comanda ctitorului manastirii Hurezi, Constantin…

Povestea orfelinatului din Timișoara transformat in sediu de facultate

12:26, 03.02.2024 - Clieșul pe sticla ilustrand orfelinatul Gisella din Timișoara, ce dateaza de la inceputul secolului al XX-lea, a intrat in colecția Secției de Istorie a Muzeului Național al Banatului in 2006, prin transfer de la Secția de Etnografie a Muzeului Banatului. Acesta este exponatul lunii februarie.


Ce parere ai despre aceasta stire?