Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Liderii NATO și UE nu-i dau șanse lui Klaus Iohannis: candidatura la șefia NATO, primită cu scepticism

Publicat:
Liderii NATO și UE nu-i dau șanse lui Klaus Iohannis: candidatura la șefia NATO, primită cu scepticism

Anunțul președintelui a fost facut in ziua in care se implinesc 25 de ani de la prima extindere a NATO catre țarile din estul Europei. Candidatura sa a fost primita cu scepticism atat de reprezentanți ai NATO cat și de cei ai UE, dar și de analiști și oameni politici, deopotriva, cu excepția liberalilor, partid din care provine și pe care l-a condus pentru mai puțin de un an pana a fost ales președinte al Romaniei, in 2014, informeaza EuropaLibera.

„Cred ca NATO are nevoie de o reinnoire a perspectivei asupra misiunii sale”, a spus președintele in argumentarea demersului sau.

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol si foto: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Șanse excelente pentru Klaus Iohannis! Dar nu la șefia NATO…

18:55, 25.04.2024 - Intr-un moment in care perspectiva politica europeana se afla sub semnul intrebarii, o surpriza senzaționala pare sa se contureze in ceea ce privește conducerea Comisiei Europene. Potrivit analizei realizate de POLITICO, președintele Klaus Iohannis se numara printre cei mai bine cotați candidați pentru…

Nicolae Ciuca rastoarna candidatura lui Iohannis la șefia NATO: Asta e ceea ce ne face puternici

16:31, 02.04.2024 - Anunțul candidaturii președintelui Klaus Iohannis pentru funcția de Secretar General al NATO trebuie privit ca un demers al Romaniei, pe care toți trebuie sa-l susținem, spune Nicolae Ciuca, in ședința festiva a Parlamentului cu ocazia marcarii a 20 de ani de la aderarea Romaniei NATO. „La 2 aprilie…

Ciolacu, despre candidatura lui Iohannis la șefia NATO: 'Are șanse'

19:16, 21.03.2024 - Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, intrebat despre candidatura lui Klaus Iohannis la șefia NATO, ca șeful statului are șanse. „Romania are șanse, Romania merita sa fie reprezentata la un nivel european și NATO, domnul președinte are șanse”, a raspuns Marcel Ciolacu.Președintele Romaniei,…

Ce șanse are președintele Klaus Iohannis sa obțina șefia NATO? Calculele și strategia din spatele unei decizii „indraznețe"

15:46, 14.03.2024 - Comentatorii și analiștii politici consultați de ZIUA de CLUJ atrag atenția ca gestul lui Iohannis este unul indrazneț și matur, insa reprezinta și un mesaj pentru statele din vestul Europei și SUA.

Dincu, cu privire la candidatura lui Iohannis la șefia NATO: Probabil ca are sanse. Ne afirmam pe esichierul geopolitic mondial

17:45, 13.03.2024 - Senatorul PSD Vasile Dincu a declarat, miercuri, ca presedintele Klaus Iohannis „probabil ca are sanse" de a ocupa functia de secretar general al NATO, menționand ca Romania se afirma ca o tara importanta „pe esichierul politic si geopolitic mondial".

Liderul PNL Cluj, dupa anunțul lui Iohannis privind candidatura pentru șefia NATO: „Este momentul ca Romania sa-și asume o responsabilitate mai mare in cadrul Alianței”

10:20, 13.03.2024 - Europarlamentarul Daniel Buda considera ca, experiența și pregatirea președintelui Klaus Iohannis, insoțite de calitațile sale personale, il fac un candidat potrivit pentru aceasta poziție cruciala.

Analistul politic Cristian Pirvulescu, despre anunțul președintelui privind candidatura pentru șefia NATO: „Iohannis și-a facut calcule. Sunt foarte bune sansele in competitia pentru functia de secretar general NATO”

19:46, 12.03.2024 - Analistul politic Cristian Pirvulescu este de parere ca sunt „foarte bune” sansele presedintelui Klaus Iohannis in competitia pentru functia de secretar general al Aliantei Nord-Atlantice.

„Ce planuri are daca primește jobul?” Ce spune presa internaționala despre anunțul lui Iohannis legat de candidatura sa la șefia NATO

19:30, 12.03.2024 - Anunțul facut marți de președintele Klaus Iohannis referitor la intrarea sa in competiția pentru șefia NATO a fost rapid preluat in presa internaționala. Știrea apare astfel in articolele unor agenții precum Reuters, France Presse, ori publicații ca Bloomberg ori Politico. De altfel, președintele Iohannis…


Ce parere ai despre aceasta stire?