Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Legende, mituri și mărturii istorice privind Lumina Sfântă de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim

Publicat:

Lumina Sfanta este considerata un miracol al ortodoxiei, care se intampla in fiecare an de Pasti la Ierusalim cand, in timpul Vecerniei Mari din Sambata Mare, intre orele 12,30 si 14,30, deasupra Sfantului Mormant se aprinde brusc un foc care e apoi distribuit in lume, el ajungand și in Romania. (sursa:hotnews.ro) Sfantul Mormant este inspectat inca din Vinerea Mare, imediat dupa Prohod. Cei care fac aceasta verificare sunt politisti civili ne-creștini, pentru a nu fi acuzați ca trucheaza. Rolul lor este de a inspecta incaperea Sfantului Mormant pentru a nu exista vreo sursa de foc. De asemenea,…

Citeste articolul mai departe pe gds.ro…  

Sursa articol: gds.ro


Stiri pe aceeasi tema

Imagine emoționanta cu Gigi Becali chiar de ziua numelui sau. Cum a fost surprins latifundiarul din Pipera

20:36, 24.04.2024 - Gigi Becali a stat patru ore la biserica de ziua sa de numeIntr-un cadru care i-a devenit familiar, Becali a fost vazut activ participand la slujba, cunoscand versurile cantecelor și implicandu-se in tot ce presupune ritmul serviciului religios. Acesta nu este un peisaj neobișnuit pentru cei care il…

Sarbatoare 16 aprilie. O mare sfanta este cinstita de Biserica astazi. Cui trebuie sa spui "La mulți ani!"

07:30, 16.04.2024 - OrtodoxeSf. Mc. fecioare Agapia, Irina si HioniaGreco-catoliceSf. m. Agapia, Irina si Hionia. Sf. Bernadeta SoubirousRomano-catoliceSs. Bernadeta Soubirous, fc.; Benedict Iosif LabrSfintele Mucenite fecioare Agapia, Irina si Hionia sunt pomenite in calendarul crestin ortodox in ziua de 16 aprilie.Aceste…

Sustineti construirea Sanctuarul Martirilor și Marturisitorilor Romani ai Secolului XX

17:11, 04.04.2024 - Sanctuarul Martirilor și Marturisitorilor Romani ai Secolului XX este dedicat Fericiților Episcopi Martiri și reprezinta una dintre modalitațile prin care Eparhia Greco-Catolica de Maramureș se ingrijește de perpetuarea memoriei celor care s-au jertfit pana la sacrificiul propriei vieți, din dragoste…

Sfantul Iosif, scriitorul de cantari

00:11, 04.04.2024 - Sfantul cuvios Iosif s-a nascut in Sieilia, din parinți evlavioși și plini de toata virtutea. Dupa moartea lor, losif s-a stramutat in Tesalonic, unde a primit și tunderea in cinul monahal. Ca monah, el s-a facut pilda tuturor prin postiri, infranari mari, rugaciunea neincetata, cantari de psalmi, privegheri…

”O sarbatoare a vietii, intr-o lume in care mereu suntem asediati de vesti proaste”

20:55, 25.03.2024 - PS Varlaam Ploiesteanu, declarația zilei. Buna Vestire – o sarbatoare a vietii; zamislirea oricarui copil – un dar de la Dumnezeu „Praznicul de astazi este unul care aduce lumii multa bucurie si multa speranta. Hristos s-a facut om, ca pe noi oamenii de pe pamant sa ne inalte la ceruri, sa ne faca fii…

DE BUNA VESTIRE – Parintele Constantin Necula (re)vine la Manastirea Moisei

07:55, 22.03.2024 - Moiseienii, dar nu numai, sunt așteptați in data de 25 martie la o reintalnire cu Pr. Prof. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula, decan interimar al Facultații de Teologie din Sibiu. Acesta va ajunge la Manastirea Moisei la inceputul saptamanii viitoare, parintele Necula urmand a sluji la Sfanta Liturghie,…

Sarbatoare 18 martie. Zi importanta a ortodoxiei: un mare sfant este cinstit in calendar. Astazi incepe Postul Paștelui

06:45, 18.03.2024 - OrtodoxeSf. Ier. Chiril, arhiepiscopul IerusalimuluiGreco-catoliceSf. aep. Chiril al IerusalimuluiRomano-catoliceSf. Ciril din Ierusalim, ep. inv.Sfantul Ierarh Chiril, arhiepiscop al Ierusalimului (351-386), este pomenit in calendarul crestin ortodox la 18 martie.S-a nascut la Ierusalim, din parinti…

Ce ai nevoie pentru Maslu. Așa incepe vindecarea

18:30, 22.02.2024 - Prețuirea sanatații in Biserica se vede mai ales din faptul ca una dintre cele șapte taine este destinata expres vindecarii: Maslul. Ce ai nevoie pentru Maslu: Sfantul Maslu se oficiaza in sobor de șapte preoți. Se accepta și mai puțin de șapte, dar niciodata unul singur. Anterior slujbei, cel bolnav…


Ce parere ai despre aceasta stire?