Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Lecţia de istorie. Tradiţionaliştii şi europeniştii

Publicat:

Meciul Romania-Europa nu a inceput de ieri de azi… Inca din a doua jumatate a secolului al XVII-lea, domnitorii si in , precum si in Moldova au jucat primele reprize, e adevarat, cam timid, pierzand, cum era de așteptat, la scor. Au trebuit doua secole pentru a ne […]

Citeste articolul mai departe pe jurnaluldearges.ro…  

Sursa articol: jurnaluldearges.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cetațenii R. Moldova, invitați sa participe la Noaptea Europeana a Muzeelor

22:36, 15.05.2024 - Primaria Municipiului Chișinau informeaza ca Muzeul de Istorie a Orașului (Turnul de Apa) iși va deschide larg ușile pe data de 18 mai 2024, pentru a sarbatori Ziua Internaționala a Muzeelor și Noaptea Europeana a Muzeelor, printr-un program cultural-artistic variat. Activitațile tematice vor debuta…

Lectia de istorie. Nu se vede padurea din cauza copacilor

15:46, 24.04.2024 - Declaram cu patos și, de ce nu, ne mandrim de fiecare data ca doar ortodoxia este dreapta credința, calea cea mai dreapta spre mantuire. Și așa este! Numai ca ortodoxia nu este un pașaport pentru viața de dincolo. Simplul fapt ca te-ai nascut ortodox iți ofera doar o șansa. Dimpotriva, aș zice ca iți…

Universitatea Ovidius Constanta, gazda lansarii volumului Regionalizarea. Catre un model de buna guvernanta a Romaniei, o lucrare despre regiunea Moldova

09:40, 17.04.2024 - Universitatea "Ovidius" Constanta gazduieste joi, 18 aprilie 2024, lansarea volumului "Regionalizarea. Catre un model de buna guvernanta a Romaniei". Evenimentul va avea loc in Sala Senatului din campusul universitar ndash; Corp A Aleea Universitatii, nr.1 , incepand cu ora 12.00. "Facultatea de Istorie…

Lectia de istorie. Istrate Micescu – cel mai mare avocat roman din toate timpurile

15:20, 03.04.2024 - In anii ‘20, un mare bancher din Londra și-a ucis soția dupa mai bine de douazeci de ani de casnicie. Fiind in mare incurcatura, era in pericol sa fie condamnat la ani grei de inchisoare, a intrebat care este cel mai bun avocat din Europa la acea data. I s-a raspuns ca este unul din […]

Dialog intercultural: Romania are in zestre și cultura polona

08:55, 24.03.2024 - Expoziție in aer liber, la Muzeul Unirii din Iași: „Despre limba polona” Reprezentanții Muzeului de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași propun publicului o noua expoziție in aer liber, organizata in parteneriat cu Institutul Polonez din București, un proiect stradal…

Lectia de istorie. Minuni din vremea lui Stefan cel Mare

16:06, 20.03.2024 - Dupa batalia de la Vaslui – Podul Inalt, la indemnul lui Ștefan cel Mare, in Moldova s-a ținut post 45 de zile. Dupa cum stateau lucrurile inainte de batalie, numai o minune de la Dumnezeu mai putea salva Moldova și ea s-a produs. Minunea este o forma de manifestare a sacrului și, așa cum spunea […]

Evanghelia greco-romana din 1693, aflata in colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei

14:30, 25.02.2024 - Evanghelia greco romana din 1693 este exponatul ce se afla in colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei. A fost tiparita de ieromonahul Antim Ivireanul in Tipografia Domneasca din Bucuresti, iar ferecatura in argint aurit a fost realizata la Brasov, la comanda ctitorului manastirii Hurezi, Constantin…

O calatorie prin istorie: De la deschiderea muzeului Brukenthal, la victoria comuniștilor in Moldova

09:05, 25.02.2024 - Pe 25 februarie au avut loc momente cruciale, care au modelat lumea culturala, politica și sociala. De la inaugurarea unor instituții de cultura care pastreaza patrimoniul comun, pana la schimbari politice care au reconfigurat harta puterii și discursuri care au zguduit temeliile ideologice, aceasta…


Ce parere ai despre aceasta stire?