Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Lecţia de istorie. Scurt istoric al nordului Moldovei

Publicat:

Pelerinul care ajunge la Putna nu trebuie sa rateze excepționalul muzeu din incinta manastirii. La intrare, vizitatorul va admira, pe un intreg perete, harta Moldovei lui Ștefan cel Mare, care spune mai mult decat un manual de istorie. Nu iți trebuie multa carte sa poți sesiza excepționalitatea acelui stat, data de rolul sau major, in […]

Citeste articolul mai departe pe jurnaluldearges.ro…  

Sursa articol: jurnaluldearges.ro


Stiri pe aceeasi tema

Mobilizare de forțe la priveghiul de lux al lui Costel Corduneanu

09:31, 17.04.2024 - Sunt imaginile uimitoare de la priveghiul interlopului Costel Corduneanu. Priveghiul care se va intinde pe 3 zile are loc la un restaurant de lux din Iași, unde a fost instalat un cort și unde au fost chemați cei mai cunocuți cantareți de manele. Zeci de oameni au venit inca de aseara, iar polițiștii…

Lectia de istorie. Minuni din vremea lui Stefan cel Mare

16:06, 20.03.2024 - Dupa batalia de la Vaslui – Podul Inalt, la indemnul lui Ștefan cel Mare, in Moldova s-a ținut post 45 de zile. Dupa cum stateau lucrurile inainte de batalie, numai o minune de la Dumnezeu mai putea salva Moldova și ea s-a produs. Minunea este o forma de manifestare a sacrului și, așa cum spunea […]

Ciolacu, la Iasi: Eu nu dezvolt infrastructura Romaniei in functie de cate voturi iau

13:55, 09.03.2024 - „Pe scurt: eu nu dezvolt infrastructura Romaniei in functie de cate voturi iau. Pe si mai scurt: ma bucur ca ati finalizat aeroportul, a fost printre primele proiecte si nu s-a pierdut niciun ban european fiind unul dintre proiectele finalizate la timp”, a declarat Marcel Ciolacu, sambata, la Iasi,…

Atlasul geografic si statistic al Romaniei publicat in 1864, expus la Muzeul National de Istorie

20:00, 28.02.2024 - "Atlasul geografic si statistic al Romaniei" sau "Atlasul lui Papazoglu", publicat in 1864, este expus la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Volumul, deosebit de valoros din punct de vedere istoric si documentar, a fost intocmit de Dimitrie Papazoglu, colonel, istoric, cartograf si geograf roman,…

Luna februarie 2024, cea mai calda luna februarie din istorie

19:01, 28.02.2024 - Record istoric pentru luna februarie. Este cea mai calda luna și cu cea mai mare abatere pozitiva din toate lunile anului, 6.8 grade.  „Luna februarie 2024 inregistreaza un record in ceea ce privește temperatura medie, 5,8 grade Celsius, fața de o medie climatologica normala, de – 1 grad, insemnand…

Astazi in istorie: De la atacul lui Ștefan cel Mare la descoperirea carbonului-14, o calatorie prin momentele care au modelat lumea

09:05, 27.02.2024 - Pe 27 februarie, ecoul timpului aduce in prezent ecouri ale unor momente de rascruce, unde istoria și-a schimbat cursul in multiple domenii ale existenței umane. De la confruntari militare care au modelat harta politica, la inovații științifice ce au revoluționat ințelegerea lumii, aceasta zi a fost…

Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebanuiți, ramași in istorie cu supranume cuminți

06:35, 25.02.2024 - Istoria medievala a romanilor a fost plina de voievozi implicați in relații extraconjugale. Culmea, cei mai patrunși de patima erau și cei la care nu se aștepta nimeni. In comparație cu ei, Ștefan cel Mare, considerat pe nedrept un fustangiu, era un sfant.

Lectia de istorie. Masacrul de la Jilava

16:05, 21.02.2024 - Se poate spune, fara teama de a greși, ca anul 1940 a fost unul dintre cei mai negri ani din istoria Romaniei. Țarile revizioniste, care se considerau nedreptațite de noua reimparțire a lumii facuta la sfarșitul Primului Razboi Mondial, considerau ca au așteptat prea mult. Germania, care devenise port-drapelul…


Ce parere ai despre aceasta stire?