Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Laptele se vinde în supermarketurile din România la preț triplu față de cel la care se cumpără de la producători

Publicat:

Directorul executiv al de Vaci “HolsteinRo”, , a afirmat ca fermierii vand litrul de lapte intre 2,1-2,5 lei, in timp ce in supermarket pretul litrului de lapte variaza intre 6,9 si 9,5 lei. El a precizat ca in Romania laptele este cu 30% mai scump la raft decat in . a explicat, joi, la , cat costa pretul unui litru de lapte la fermieri.

“Fermierii vin dupa anul 2022 cand seceta si razboiul din Ucraina au generat costuri foarte mari la nivel de productie. Daca anul trecut vorbeam de 3,2-3,4 lei pe litrul de lapte, asta era…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Protest cu BALEGAR la Praga. Fermierii cehi au blocat artere și au aruncat dejecții in fața unor cladiri guvernamentale

13:05, 07.03.2024 - Acțiunea de joi reprezinta al treilea protest demarat de la mijlocul lunii februarie. Fermierii cehi au aliniat sute de tractoare de-a lungul unui drum spre cladirile guvernamentale, ceea ce a afectat traficul si transportul public. Politia a informat ca fermierii au aruncat balegar, ceea ce a condus…

Prețul cu care se vinde un kilogram de pulpa de miel, in supermarketurile din Romania. Cat vor plati clienții pentru preparatele de Paște

09:35, 04.03.2024 - Carnea de miel s-a scumpit drastic in Romania, iar prețul continua sa creasca pe masura ce ne apropiem tot mai mult de Paște. Un kilogram de pulpa de miel s-a scumpit și mai mult fața de anul trecut. Iata cat sunt nevoiți sa plateasca romanii pentru a se bucura de acest produs de Paște.

Analiști: Euro sare de 5 lei

10:50, 29.02.2024 - Euro sare de 5 lei? Cursul de schimb euro/leu va creste in urmatoarele 12 luni, sunt de parere 70% din participantii la cel mai recent sondaj realizat de CFA Romania. Restul analistilor estimeaza o stagnare. Valoarea medie a anticipatiilor pentru orizontul de 6 luni este de 5,0030 lei pentru un euro,…

Principalele riscuri care pot afecta Romania in urmatorii doi ani sunt riscul conflictelor armate intre state si cel de dezinformare

00:25, 28.02.2024 - Principalele riscuri care pot afecta Romania in urmatorii doi ani sunt riscul de conflicte armate intre state și riscul de dezinformare, arata cel mai recent sondaj al Chartered Financial Analyst (CFA®) Romania, remis HotNews. Acestea sunt urmate de riscul de atacuri cibernetice. Pe al doilea loc sunt…

Cutremur pe piața imobiliara din Romania: prețurile proprietaților rezidențiale din orașe sunt supraevaluate

09:06, 27.02.2024 -  ”Indicatorul de Incredere Macroeconomica al Asociatiei CFA Romania a scazut in luna ianuarie cu 5,5 puncte pana la valoarea de 52,1 puncte. Aceasta situatie s-a datorat scaderii in principal a componentei de anticipatii a indicatorului”, anunta asociatia.Rata anticipata a inflatiei pentru orizontul…

Prețul la grau care ii sperie pe fermieri: „Este strigator la cer”, spune Ștefan Musca

11:05, 24.02.2024 - Spre deosebire de alți ani, cand traderii incepeau sa avanseze oferte pentru recolta din noul an catre fermieri inca din decembrie, in 2024, s-a intarziat mult. De fapt, sunt prea puțini fermierii care au fost contactați. Prețul oferit, insa, este departe de așteptarile agricultorilor, care spun ca…

Fermierii cer demiterea celor implicati in procesul de intrare in Romania prin vami a produselor agricole ucrainene

09:50, 22.02.2024 - Fermierii anunta reluarea protestelor in cazul in care Executivul nu ii va demite pe cei responsabili de lipsa cantarelor la punctele de trecere dinspre Ucraina spre Romania, in special in Vama Siret, si daca masuri urgente nu vor fi implementate la toate punctele de trecere vamala prin care intra produse…

Ajutoare de 37,6 milioane euro pentru producatorii de tomate si usturoi din Romania, aprobate de Comisia Europeana. Care sunt condițiile de acordare

14:35, 21.02.2024 - Schema a fost aprobata in temeiul cadrului temporar de criza pentru ajutoarele de stat, adoptat de Comisie la 23 martie 2022 si modificat ulterior la 20 iulie 2022 si la 28 octombrie 2022.In cadrul schemei, ajutorul va fi acordat sub forma de granturi directe. Masura va fi deschisa producatorilor de…


Ce parere ai despre aceasta stire?