Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Lansarea volumului „CAPIDAVA II. Building C1 – Contributions to the history of annona militaris in the 6th century”

Publicat:

Vineri, 13 iulie 2018, incepand cu ora 14:00, la sediul Muzeului Național de Istorie a Romaniei ( nr.12, sector 3, București) va avea loc lansarea volumului „CAPIDAVA II. Building C1 – Contributions to the history of annona militaris in the 6th century”, avandu-i ca autori pe conf. univ. dr. Ioan Carol Opriș – Prodecan al Facultații de Istorie din cadrul Universitații din București și dr. Alexandru Rațiu – muzeograf și arheolog in cadrul Muzeului Național de Istorie a Romaniei.

Citeste articolul mai departe pe historia.ro…  

Sursa articol: historia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rușii staroveri din Climauți, ieri și azi – subiect al emisiunii Comunitați Etnice/Ruși Lipoveni din 1 mai a.c., de pe undele Radio Iași, h. 20 și 30 de minute, cu Dumitru ȘERBAN

11:11, 30.04.2024 - In ediția de astazi a emisiunii noastre vorbim despre trecutul și prezentul credincișilor ruși de veche credința din satul Climauți, comuna Mușenița, județul Suceava. In prima parte a emisiunii dialogam cu Alexandru Lunguleac, masterand al Facultații de Istorie din cadrul Universitații „Alexandru Ioan…

In memoriam Florian Anastasiu, arheologul prezent in judetul Constanta, participant la sapaturile de la Histria si Capidava

17:10, 08.04.2024 - In timpul studentiei, a facut cunostinta cu esenta meseriei de arheolog pe pamantul Dobrogei, la Histria, unde a participat la sapaturi. Mai tarziu, in calitate de muzeograf ndash; arheolog a fost prezent la sapaturile de la Capidava Nascut in Oltenia, la Craiova, in ziua de 4 martie 1929, Florian Anastasiu…

Sociologul Dan Dungaciu, trimis in judecata de DNA

17:00, 05.04.2024 - Sociologul Dan Dungaciu a fost trimis in judecata de Direcția Naționala Anticorupție. Profesor al Facultații de Sociologie și Asistența Sociala a Universitații din București, acesta a fost acuzat de abuz in serviciu. Citește și: Dosarul 2 Mai: Victimele sunt de vina. Se deplasau neregulamentar In varsta…

Academicianul Nicolae Manolescu va fi inmormantat marți, 26 martie, la Cimitirul Sfantul Ioan din Ramnicu Valcea

23:35, 25.03.2024 - Uniunea Scriitorilor din Romania a anunțat ca inhumarea trupului neinsuflețit al marelui critic literar Nicolae Manolescu va avea loc marti, 26 martie, de la orele 12:30, la Cimitirul Sfantul Ioan din Ramnicu Valcea. “Uniunea Scriitorilor va pune la dispozitie celor (din București – n.r.) care doresc…

Student din Timișoara, laureat al concursului „Alexandru Farcaș Voice Competition”

14:40, 25.03.2024 - Studentul Alexandru Ticula, care urmeaza cursurile Facultații de Muzica și Teatru, din cadrul Universitații de Vest din Timișoara, este laureat al prestigiosului concurs „Alexandru Farcaș Voice Competition”. In cadrul ediției naționale a concursului, care s-a desfașurat in colaborare cu Academia Naționala…

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Lansarea volumului Un grup de aviatie eroic. Grupul 7 Vanatoare Comandor Alexandru Popisteanu (1940-1945 )

14:45, 23.03.2024 - Lansarea volumului "Un grup de aviatie eroic. Grupul 7 Vanatoare "Comandor Alexandru Popisteanu 1940 1945 ", autor Dan Antoniu, la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Muzeul National de Istorie a Romaniei MNIR va gazdui lansarea volumului "Un grup de aviatie eroic. Grupul 7 Vanatoare "Comandor Alexandru…

Scrisori din colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei. Corespondenta catre Ioan Andriesescu

11:20, 27.02.2024 - Volumul Corespondenta catre Ioan Andriesescu. Scrisori din colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei reuneste in paginile sale un numar de peste 480 de scrisori primite de unul dintre cei mai importanti arheologi romani, Ioan Andriesescu, director al Muzeului National de Antichitati si profesor…

PODCAST Jurnalism Iași – Cultura digitalizarii unui muzeu

09:06, 06.02.2024 - Fenomenul digitalizarii muzeelor prinde astazi din ce in ce mai multa amploare și se dovedește a fi de un real folos patrimoniului pe care il conserva pentru generațiile urmatoare. Tocmai de aceea, in episodul de podcast de astazi, am ales sa vorbim cu Victor Munteanu despre ce beneficii și dezavantaje…


Ce parere ai despre aceasta stire?