Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

La vizionarea unui film, respirația spectatorilor se schimbă în funcție de secvențele de pe ecran (studiu)

Publicat:

La vizionarea unui film, tipul secvențelor influențeaza compoziția aerului expirat, iar intr-o sala de cinematograf aceste modificari sunt sincronizate, scrie marți passionsante.be. Circa 10.000 de spectatori au participat la acest experiment coordonat de o echipa germana de la . Intr-o sala de cinematograf a fost proiectata o serie de scene de film, alternand secvențe comice, dramatice, de suspans, neutre etc. In sala au fost instalați captatori care au masurat compoziția aerului ambiant - concentrațiile de bioxid de carbon și a circa o suta de compuși organici volatili.…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce faci cu albușurile care iți raman de la preparatele de sarbatori? / Rețeta simpla cu fructe, potrivita in orice sezon

15:10, 03.05.2024 - De obicei la sarbatori, dar nu numai, raman albușuri de la diverse rețete, cum ar fi maioneza sau cozonacii. In loc sa le arunci, le poți transforma rapid intr-o prajitura cu fructe, care ii va incanta pe toți. Ai nevoie de vreo 6 albușuri. Daca nu ți-au ramas atatea de data asta, poți sa le pastrezi…

Vremea se schimba radical: Romania ar putea pierde aproape 2 saptamani de temperaturi confortabile (studiu)

11:45, 24.04.2024 - Vremea se schimba radical: Romania ar putea pierde aproape 2 saptamani de temperaturi confortabile (studiu)Cercetatorii de la MIT au dezvoltat o noua modalitate inovatoare de a masura impactul real al incalzirii globale, informeaza EURONEWS. Pentru majoritatea oamenilor, descifrarea impactului creșterii…

Studiu: IMM-urile realizeaza 61% din profitul net din economie si platesc salariile a circa 64% din angajati

07:40, 22.04.2024 - Microintreprinderile, companiile mici si mijlocii, in numar de 889.000 de firme, realizeaza 45% din cifra de afaceri din economie, in timp ce restul reprezinta contributia a 2.200 de firme mari, potrivit datelor Registrului Comertului. Cu toate acestea, in 2022, microintreprinderile, companiile mici…

Nou in știința: Ce determina geniul unei persoane

02:30, 29.03.2024 - In cadrul unui studiu realizat de o echipa internaționala de oameni de știința de la Institutul Max Planck pentru Estetica Empirica (Germania) și de la Universitatea din Toronto (Canada), a fost analizat ADN-ul marelui compozitor Ludwig van Beethoven. Acest studiu a fost realizat pentru a ințelege mai…

Spotify adauga o funcție pe care aplicațiile de muzica le aveau in urma cu mai bine de 20 de ani

10:21, 25.03.2024 - Spotify, la fel ca majoritatea platformelor online moderne, este un serviciu „mobile first”, ceea ce inseamna ca eforturile principale sunt depuse pentru a asigura o experiența de utilizare cat mai buna pentru utilizatorii care o acceseaza pe telefoane. Din acest motiv, aplicația desktop de Spotify…

Un studiu revelator dezvaluie modul prin care temperatura aerului din centrul orașelor poate fi redusa cu pana la 5 grade

03:50, 27.02.2024 - Temperaturile din intreaga lume sunt in creștere, iar anul 2023 a fost confirmat recent ca fiind cel mai cald de la inceputul inregistrarilor. Un nou studiu a constatat ca aducerea naturii in orașe ar putea contribui la scaderea temperaturilor in timpul valurilor de caldura, scrie newatlas.com. Daca…

Aproape 80% dintre romani spun ca banii reprezinta principalul motiv de cearta in cuplu / Un roman din 5 considera zestrea ca fiind relevanta in relația de cuplu (studiu)

12:11, 14.02.2024 - Circa 78% dintre romanii participanți la un studiu au marturisit ca disensiunile legate de bani și situația financiara reprezinta unul dintre cele mai frecvente motive de cearta in cuplu. Pentru 65% dintre respondenți, planificarea banilor pentru situații neprevazute este cea mai presanta dorința.

Impactul poluarii aerului asupra polenizatorilor nocturni (studiu)

22:45, 09.02.2024 - Polenizarea plantelor dependente de insectele nocturne, precum fluturii de noapte, este amenintata de poluarea aerului, potrivit unui studiu publicat joi in revista Science, potrivit Agerpres. Un poluant prezent in aer, in special noaptea, reduce drastic capacitatea acestor polenizatori de a urmari…


Ce parere ai despre aceasta stire?