Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

La Cluj s-a inventat jeleul cu nanoparticule de aur! Ce gust are

Publicat:

Cercetatorii de la Universitatea de si (USAMV) Cluj-Napoca au inventat &"&", un jeleu de portocale, capsuni si cocos, cu nanoparticule de aur.

Rețeta face parte din lucrarea de diploma a unuia dintre cei trei cercetatori.

&"Prin adaugarea de nanoparticule de aur la jeleul din fructe – portocale, capsuni si cocos, se prelungeste durata de valabilitate a produsului, iar aceste nanoparticule au si caracteristici antibacteriene si antioxidante. Am folosit extracte naturale, compusi biologici activi. Sper ca este un proiect inovativ…

Citeste articolul mai departe pe stiridecluj.ro…  

Sursa articol: stiridecluj.ro


Stiri pe aceeasi tema

Mușcate și alte specii floricole, arbuști la ghiveci și stoloni de capșun, la vanzare in serele USAMV Cluj-Napoca

10:01, 10.04.2024 - Universitatea de Științe Agricole și Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca anunța punerea in vanzare, din 15 aprilie 2024, de specii floricole și arbuști la ghiveci, precum și stoloni de capșun, toate produse de specialiștii de la Facultatea de Horticultura și Afaceri in Dezvoltare Rurala, la serele…

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…

La 61 ani, o zalauanca este luptatoare impotriva braconierilor și studenta de 10 la Piscicultura

10:00, 21.03.2024 - Azi implinește 61 de ani, este studenta in ultimul an la Piscicultura, in toți anii de facultate a obținut bursa și de ani și ani lupta, la propriu, impotriva braconierilor. Am sunat-o pe salajeanca Veronica Ispas pentru felicitarile de rigoare. Energica, plina de viața, bucuroasa, mi-a spus ca iși…

Inventatorii romani au inregistrat la OSIM ”painea cu friptura”: ”Nu se vede carnea, dar se simte”

10:25, 13.03.2024 - Cercetatorii romani au brevetat la OSIM painea cu friptura, in care carnea nu se vede, dar se simte. Universitatea ”Dunarea de Jos” din Galați a obținut un brevet de invenție pentru o paine proteica, la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor.Specialiștii…

Paine cu gust si proprietati de carne, ultima inventie brevetata la Galați

05:05, 13.03.2024 - Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) a acordat Universitatii "Dunarea de Jos" din Galati brevet de inventie pentru o paine proteica, cu gust si proprietati de carne, proiect la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor, noteaza Agerpres.…

Painea cu gust de friptura, invenția unor profesori de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați

08:35, 12.03.2024 - Universitatea „Dunarea de Jos” din Galați a primit brevet de invenție din partea OSIM pentru o inovație in domeniul alimentar: painea proteica. Aceasta inovație, dezvoltata de un grup de cadre didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, se bazeaza pe utilizarea unui concentrat proteic…

Probleme pentru rectorul reales de la USAMV Cluj. Alegerile sunt contestate

15:50, 22.02.2024 - Alegerile de la Universitatea de Științe Agricole și Medicina Veterinara din Cluj-Napoca, in care Cornel Catoi a fost reales in funcția de rector, sunt vizate de o contestație adresata Ministerului Educației.

Secretara Primariei Bistrița, Floare Gaftone, o maestra in arta ascunderii CV-ului

08:15, 12.02.2024 - Pentru fiecare dintre noi, CV-ul este obligatoriu atunci cand ne depunem candidatura pentru angajare, acesta fiind un act firesc, de minima decența. Din nefericire, acest lucru nu prea pare sa fie valabil pentru unii politicieni sau funcționari publici care sunt platiți din banii noștri. Pentru a fi…


Ce parere ai despre aceasta stire?