Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

La ce trebuie să fim atenţi când facem cumpărăturile pentru masa de Sărbători

Publicat:


Pietele si targurile de Craciun nu sunt intotdeauna cele mai sigure locuri de unde sa ne facem aprovizionarea pentru masa de Sarbatori, semnaleaza autoritatile sanitar-veterinare. De aceea, pentru a evita eventualele probleme de sanatate, este important sa ne asiguram ca:

Standurile sau locurile respective sunt dotate cu vitrine frigorifice in care sunt expuse alimentele de origine animala.
  Ambalajele (in cazul in care acestea se comercializeaza gata ambalate) este intreg, nedeteriorat, astfel incat sa asigure protectie pe timpul transportului, depozitarii si comercializarii.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Știrile Antena Stars. Cat de sanatoasa este carnea viitorului, realizata cu ajutorul unei imprimante 3D. Gustul este apropiat de cea naturala

17:45, 20.05.2024 - In ultimii ani, s-a tot vorbit de carnea viitorului, realizata cu ajutorul unei imprimante 3D. Nu doar ca textura seamana izbitor, ci și la gust. Specialiștii spun ca, deși este posibil ca in ani sa devina tot mai populara, nu inseamna neaparat ca este și sanatoasa.

ANPC, anunț pentru romani, in prag de Paște. Cum trebuie sa arate ouale proaspete și de unde sa nu cumparam carnea

14:06, 29.04.2024 - ANPC desfașoara acțiuni de control in perioada premergatoare sarbatorii pascale Echipele de comisari ai ANPC desfașoara acțiuni de consiliere, prevenire și control pe intreg teritoriul țarii, cu accent pe modul de comercializare a produselor alimentare și non-alimentare asociate sarbatorii pascale.Printre…

Avertismentul dur lansat de ANPC pentru cei care mananca de 1 Mai mititei: refuzați produsele pentru care exista indoieli privind calitatea

12:36, 29.04.2024 -  "La cumpararea produselor din carne tocata acordati o atentie deosebita aspectului produsului, urmariti modul de etichetare, nu cumparati produse preambalate neetichetate, iar pentru cele comercializate vrac este obligatorie inscrierea, la locul de comercializare, a datei durabilitatii minimale/datei…

Nereguli majore in produsele lactate. Amenzi de peste 700.000 lei

11:26, 29.04.2024 - Controale facute de Autoritatea Naționala Sanitara Veterinara și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) in perioada 16-29 martie au scos la iveala nereguli majore la produsele lactate vandute pe piața din Romania.

Cinci persoane au ajuns la spital cu trichineloza dupa ce au consumat carne de porc din gospodarie

15:10, 12.04.2024 - O familie formata din cinci persoane, din care trei copii si doi adulti, a fost internata la spital dupa ce au consumat carne de porc din propria gospodarie, informeaza, vineri, Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, transmite Agerpres. „In aceasta saptamana,…

OTRAVA din pateul vegetal. Ingredientul TOXIC pe care il ignora toți consumatorii: de ce femeile NU trebuie sa-l mai manance

12:50, 25.03.2024 - Pateul vegetal este un adevarat pericol pentru sanatate, deoarece contine un numar foarte mare de aditivi alimentari. Cele mai multe produse au in lista lor de ingrediente peste 10 aditivi alimentari, ajungand si pana la 15. Cei mai multi sunt extrem de toxici pentru organismul nostru.De exemplu, E635…

Cum se gatește, de fapt, un gratar corect: In ce ordine se pune carnea

02:06, 23.03.2024 - Mulți considera ca pregatirea unui gratar nu necesita mult efort și ca, odata ce carbunii s-au incins bine, pot pune carnea pe gratar la intamplare, deoarece oricum se va gati la fel. Aceasta presupunere este total greșita! In realitate, atunci cand facem gratar, este important sa respectam anumite…

Recipientele de plastic de unica folosinta vor fi interzise in toate barurile si restaurantele din UE

10:05, 06.03.2024 - Potrivit acordului provizoriu, anumite ambalaje din plastic de unica folosința, cum ar fi cele pentru fructe și legume proaspete neprocesate, pentru alimente și bauturi consumate in cafenele și restaurante, porții individuale (condimente, sosuri, smantana, zahar), ambalajele de mici dimensiuni pentru…


Ce parere ai despre aceasta stire?