Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Istorie și Înviere. Monumentele românești din Nordul Bucovinei

Publicat:

Bustul lui Ion I. C. Bratianu. Lucrarea in bronz a fost comandata in toamna anului 1935 de Ministrul muncii , sculptorului dr. V. Demetrescu-Braila, fost deputat si ministru. Bustul a fost executat in atelierul sculptorului din Barlad.  Dupa o munca asidua de aproape un an, bustul ...

Citeste articolul mai departe pe monitorulsv.ro…  

Sursa articol: monitorulsv.ro


Stiri pe aceeasi tema

Bisericile ortodoxe și greco-catolice romanești din Italia, pline de credinciosi in noaptea de Inviere

10:11, 05.05.2024 - La Roma și in toata Italia, bisericile ortodoxe și greco-catolice romanesti au fost pline de credinciosi in noaptea de Inviere, potrivit unei corepondențe Radio Romania Actualitați.Peste un milion de romani traiesc in prezent in Italia, reprezentand cea mai numeroasa comunitate de emigranti din Peninsula,…

Aniversari romanesti. Regele Carol I – 185 ani de la nastere (I): Ionel I.C. Bratianu: intemeetor al Romaniei moderne, un adevarat Suveran constitutional fiindca era totdeodata si liberal si conservator

14:45, 23.04.2024 - Pomenirea, la date aniversare cel putin, si mai rotunde, a conducatorilor si personalitatilor Statului Roman ce dateaza din secolul al XIV lea, o data cu coagularea formatiunilor romanilor in Tara Romaneasca, in 1330, si Moldova, in 1359 ndash; voievozi domnitori, regi, presedinti, eroi luptatori militanti…

Aparitie editoriala de exceptie la Muzeul National de Istorie a Romaniei

14:35, 20.04.2024 - O aparitie editoriala de exceptie Catalogul "DE IDENTITATE. SCRIPTA ET IMAGINES HISTORIAE DACOROMANAE. SEC XV XX", o lucrare unica a identitatii cultural istorice romanesti a avut loc la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Muzeul National de Istorie a Romaniei in parteneriat cu Colectiile "Emilian…

Istoria Dobrogei - Bibliografie: Eusebiu (sec. III-IV) – Cronica, Istorie bisericeasca, Pregatirea evanghelica, Viata imparatului Constantin, Catre Constantin la treizeci de ani

17:05, 19.04.2024 - Eusebiu a trait intre anii 260 340. In calitate de episcop al Caesareei Palestinei din 313, a sustinut unitatea bisericii crestine si n a fost de acord cu condamnarea lui Arie Primul Conciliu Ecumenic de la Niceea din 325 .Opera sa "Cronica" este un tabel cronologic de la facerea lumii pana la anul…

3.200 de tentative de trecere ilegala a frontierei romanesti in 2024. „Nu exista riscuri”

06:40, 19.04.2024 - De la inceputul acestui an s-au inregistrat 3.200 de tentative de trecere ilegala a frontierei romanesti, ceea ce demonstreaza „ca nu exista un risc de flux masiv de migranti ilegali”, a declarat ministrul de Interne, Catalin Predoiu, citat de News.ro. Intrebat, cum evalueaza situatia actuala a migratiei…

Micro-expoziție „Piese de excepție din colecțiile Muzeului de Istorie a Moldovei”: Lucrarea alegorica „Unirea Principatelor”

12:35, 13.03.2024 - Lucrarea alegorica „Unirea Principatelor” este un obiect de patrimoniu important din colecțiile Muzeului Unirii din Iași care a fost selectat pentru a fi prezentat in cadrul unei noi micro- expoziții din seria „Piese de excepție din colecțiile Muzeului de Istorie a Moldovei”, in contextul implinirii…

Politia Locala a cerut punerea in siguranta: Lucrarea de arta decorativa amplasata pe peretele sudic al fostei piscinei olimpice a hotelului Parc din Mamaia a fost distrusa! (GALERIE FOTO)

21:06, 23.02.2024 - Monumentele de For Public sunt bunuri imobile, lucrari de arta plastica, arta monumentala, constructii sau amenajari neutilitare, avand caracter decorativ, comemorativ si de semnal, amplasate in spatii publice, intr o zona de protectie, pe terenuri aflate in domeniul public sau privat al statului ori…

IPS Calinic in ”decalogul sculptorului”: ”Infrațește spiritul creator cu inalțimile harului dumnezeiesc, așa incat sa se intrevada lucrarea lui Dumnezeu prin iscusința mainilor tale”

21:05, 18.02.2024 - *alcatuit in contextul celebrarii Zilei Naționale Constantin Brancuși, 19 februarie 1. Mulțumește lui Dumnezeu pentru ca, prin mana binecuvantata de El, dai viața materiei: pietrei, lemnului, lutului, marmurei, bronzului etc. 2. Inlesnește privitorului o fuga placuta dincolo de limitele firescului,…


Ce parere ai despre aceasta stire?