Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

ISTORIA, scoasă cu sapa din groapă. Osemintele a trei partizani împuşcaţi de Securitate descoperite de arheologi

Publicat:

Osemintele a trei partizani impușcați de Securitate pe 8 martie 1949 la Cricau, au fost descoperite astazi in cadrul unei acțiuni de investigații arheologice organizate de catre Institutul de Investigare a și (ICCMER).

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Fosta inchisoare de la Ramnicu Sarat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

10:25, 28.04.2024 - In incinta fostei inchisori de la Ramnicu Sarat vor fi construite, pana in anul 2026, Memorialul „Inchisoarea Tacerii” și Centrul Educațional privind Comunismul in Romania, conform unui proiect care a fost lansat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Romanesc (IICCMER).…

Un pas decisiv pentru demararea proiectului de amenajare a Memorialului dedicat victimelor comunismului de la Ramnicu Sarat

20:11, 26.04.2024 - – Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) saluta aprobarea, in ședința speciala a Guvernului Romaniei organizata joi, 25 aprilie, la Timișoara, a modificarii OUG nr. 173/2022, care deblocheaza un proiect important pentru istoria și memoria naționala.…

Locul din Romania unde pot fi descoperite secretele tehnologice ale celui mai puternic imperiu din istoria omenirii

10:10, 23.04.2024 - Aradul gazduiește spectaculoasa expoziție internaționala „Imperiul Roman. Tehnologia invingatorilor”. Exponatele reprezinta mașinarii inovatoare folosite in lupta de romani in perioada de maxima glorie a imperiului.

Osemintele unor soldați din Primul Razboi Mondial, gasite intr-o padure din Bacau. Au fost descoperite de un detectorist FOTO

16:21, 08.04.2024 - Detectoristul Vasile Boboc din Bacau a descoperit, din intamplare, osemintele a trei ostași ruși și a unui austro-ungar, care au cazut in luptele din Primul Razboi Mondial, in padurile comunei Dofteana (Bacau).

OAMENI din BN: Alexandru Daraban, teolog și istoric, despre scriitorii bistrițeni care au scris poezii de dragoste regimului Ceaușescu

13:10, 31.03.2024 - Alexandru Daraban a facut primii ani de școala in Sangeorz, absolvind liceul la „Solomon Halița”. Este și cetațean de onoare al orașului stațiune și coordoneaza, din 2012, Revista Pisanii Sangeorzene . Ne-a povestit, intre altele, și despre scriitorii din județ care inainte de 89 obișnuiau sa scrie…

In memoriam Doina Pauleanu, personalitate artistica adoptata de Constanta, care a adus Muzeului de Arta din oras prestigiu national

10:16, 29.03.2024 - Critic de arta regretat, Doina Pauleanu a venit pe lume intr o zi de 29 martie 1948, la Braila. Doina Pauleanu a terminat Colegiul National "Andrei Saguna" din Brasov, ca sefa de promotie, in 1966. Ulterior, ea s a inscris la Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" din Bucuresti, sectia "Istoria…

FOTO: Piese inedite descoperite la Alba Iulia din secolul XVI la Biblioteca Batthyaneum. Care este istoria acestora

16:25, 27.03.2024 - FOTO: Piese inedite descoperite la Alba Iulia din secolul XVI la Biblioteca Batthyaneum. Care este istoria acestora FOTO: Piese inedite descoperite la Alba Iulia din secolul XVI la Biblioteca Batthyaneum. Care este istoria acestora In perioada 1907-1914, la catedrala Romano-Catolica din Alba Iulia,…

Albaiulianul Daniel Zota, cantareț bisericesc pasionat de desen, absolvent de istorie fascinat de istoria locala și student la Arta Sacra

18:00, 04.03.2024 - Albaiulianul Daniel Zota, cantareț bisericesc pasionat de desen, absolvent de istorie fascinat de istoria locala și student la Arta Sacra Albaiulianul Daniel Zota, cantareț bisericesc pasionat de desen, absolvent de istorie fascinat de istoria locala și student la Arta Sacra Daniel Zota, un tanar care…


Ce parere ai despre aceasta stire?