Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Istoria Colivei: De unde provine și care este procesul de fabricație în diverse culturi

Publicat:

Coliva este unul dintre cele mai vechi și mai raspandite produse alimentare de pe Pamant. Acestea sunt, de asemenea, considerate drept un simbol important al practicii religioase. Cu toate acestea, cand și de ce se face coliva? Și care este originea sa?

Acest articol va oferi o privire mai detaliata asupra istoriei și semnificațiilor colivei.

– De unde provine?

Originea colivei se gasește in cultura greaca, unde a fost menționata prima oara in proza poetica a lui Homer. și Odiseea, se menționeaza ca Achile și Agamemnon ofereau sarmale și coliva divinitaților.…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Procesul extrem de rar prin care au luat naștere plantele pe Pamant a fost recreat de oamenii de știința

07:05, 29.04.2024 - Un eveniment despre care se știe ca a mai avut loc doar de trei ori in istoria vieții pe Pamant tocmai a fost documentat din nou. O bacterie marina a fost inglobata in organismul sau gazda, algal, co-evoluand cu acesta suficient de mult timp pentru a putea fi considerata acum o organita, parte a mașinariei…

COLIVA: De la radacini agrare la simbolul invierii in tradiția creștina

09:05, 28.04.2024 - Originea colivei se pierde in adancul tradițiilor creștine ortodoxe și catolice, fiind strans legata de practicile de comemorare ale celor decedați. Se crede ca obiceiul prepararii și oferirii colivei dateaza din primele secole creștine, avand radacini in tradițiile agrare pre-creștine, cand graul,…

La ce distanța se pune arpagicul in pamant. Așa vei avea culturi impresionante de ceapa

17:50, 06.04.2024 - Plantarea arpagicului nu este o sarcina grea, dar trebuie sa respectați cateva reguli pentru a avea o recolta bogata. La ce distanța se pune, cand este bine sa-l plantați și la ce adancime, aflați in randurile urmatoare. Cum se planteaza corect arpagicul De cele mai multe ori, arpagicul se planteaza…

Cum ar putea Romania sa piarda mult, deși a caștigat litigiul legat de Roșia Montana

12:55, 28.03.2024 - de Lucian Bondoc Decizia instanței arbitrale (luata cu o majoritate de 2 la 1) in litigiul intentat statului roman de compania canadiana ce a incercat sa dezvolte un proiect minier in zona Roșia Montana este, in mod evident, una foarte buna pentru Romania. Practic, nu va trebui sa se plateasca nimic…

Povestea neobișnuita a cuvantului salariu. De unde provine

16:20, 20.02.2024 - Originea cuvantului „salariu” are o poveste fascinanta care merita sa fie dezvaluita. Termenul, atat de familiar in zilele noastre, iși are radacinile in vremuri stravechi și ne dezvaluie o parte din istoria romanilor. Cu siguranța nu știai povestea neobișnuita a cuvantului salariu. Povestea neobișnuita…

4 legume pe care sa le pui in pamant la final de februarie. Te vei bucura de culturi excepționale

16:11, 19.02.2024 - Finalul acestei luni pentru gradinari este perioada propice unor noi culturi, mai ales ca vremea ține cu noi. In acest sens, vorbim azi de cele 4 legume pe care sa le pui in pamant la final de februarie, iar daca faci asta, te vei bucura de culturi excepționale. Este momentul propice pentru insamanțarea…

Decizie luata de magistrati in procesul deschis de Prefectura Constanta impotriva UAT Navodari si o companie din Capitala

10:35, 06.02.2024 - Pe rolul Tribunalului Constanta, a fost inregistrat dosarul 5086 118 2023, care are ca obiect actiune prefect tutela administrativa anulare act adm AUTORIZATIE NR. 125 01.04.2021. Dosarul a ajuns pe masa magistratilor la data de 20.07.2023, pe sectia de contencios administrativ si fiscal. Obiectul dosarului…

Cerceii de aur: O calatorie prin istorie și tendințele actuale

17:25, 05.02.2024 - Purtarea cerceilor de aur este o tradiție straveche, cu radacini adanc ancorate in istorie și cultura. De-a lungul secolelor, aceste bijuterii au evoluat din simboluri ale statutului social in obiecte de expresie artistica și individualitate. Cu alura lor atemporala și frumusețea durabila, au jucat…


Ce parere ai despre aceasta stire?