Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Întrebarea care le dă bătăi de cap cercetătorilor: De ce vorbesc femeile mai mult decât bărbaţii

Publicat:

Potrivit oamenilor de stiinta de la Universitatea din Maryland, o proteina botezata FOXP2 (Forkhead-Box P2) este produsa de o gena cu acelasi nume si joaca un rol esential in invatarea, dezvoltarea limbajului si exprimarea orala.

Pentru a gasi o explicatie plauzibila la motivul pentru care femeile vorbesc mai mult decat barbatii, cercetatori americani de la s-au ocupat de concentratia de FOXP2 din creier. Specialistii au efectuat mai intai experimente pe un grup de cobai, comparand apelurile de disperare ale puilor de patru zile despartiti brutal de mama lor. 

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Ce sa adaugi pe lista de cumparaturi daca iți cade parul. Nuțrientii pe care trebuie neaparat sa ii oferi corpului

23:21, 10.05.2024 - Caderea parului este o problema complicata, influentata de mai multi factori, de la genetica, la stilul de viata, spun medicii consultati de MindBodyGreen. Insa parul este o parte importanta din identitatea noastra, de aceea episoadele cu cadere masiva ne pot afecta emotional. Ce e de facut? E important…

Ce sa adaugi pe lista de cumparaturi daca iți cade parul. Nuțrientii pe care trebuie neaparat sa ii oferi corpului

10:11, 10.05.2024 - Caderea parului este o problema complicata, influentata de mai multi factori, de la genetica, la stilul de viata, spun medicii consultati de MindBodyGreen. Insa parul este o parte importanta din identitatea noastra, de aceea episoadele cu cadere masiva ne pot afecta emotional. Ce e de facut? E important…

Specialiștii care au facut studiul au ramas uimiți: Urcatul scarilor scade riscul de infarct

23:25, 05.05.2024 - Urcarea și coborarea a șase pana la zece etaje de scari pe zi ar crește longevitatea, reducand in același timp riscurile de atac de cord, accident vascular cerebral și o serie de afecțiuni cardiace.Acest lucru reiese dintr-un nou studiu care a urmarit timp de 12 ani 480.000 de persoane cu varste cuprinse…

Modificarile incredibile descoperite de medici in organismul bebelușilor nascuți in timpul pandemiei de Covid

22:41, 11.03.2024 - Descoperirile surprinzatoare facute de medici arunca o lumina noua asupra modului in care pandemia poate influența sanatatea și dezvoltarea bebelușilor.Rezultatele unui studiu recent, publicat in Daily Mail , bebelușii nascuți in timpul perioadei de izolare cauzate de COVID-19 au experimentat doua schimbari…

Cum raspund barbații și femeile la stres

11:05, 11.03.2024 -  Cand se simt stresați, barbații tind sa reacționeze in maniera clasica, prin raspunsul "lupta sau fugi". Barbații au o tendința mai accentuata decat femeile de a se descarca violent sau de a se retrage; in special barbații recurg la metode de „evitare a infruntarii ...

Accesul la avort in județul Hunedoara: O realitate complicata pentru femeile in cautare de servicii medicale

22:50, 10.03.2024 - In ciuda legislației care garanteaza dreptul la avort in Romania, situația in județul Hunedoara demonstreaza o realitate dificila pentru femeile aflate in cautarea acestui serviciu esențial. Datele furnizate de Asociația Moașelor Independente dezvaluie un peisaj complex, in care accesul la avort…

Droguri depistate in apele reziduale din București

12:35, 10.03.2024 - Directoarea Agenției Naționale Antidrog, Ramona Dabija, a declarat, la Antena 3, ca un studiu chimic realizat asupra apei reziduale din București a indicat prezența unor droguri precum cocaina, ketemina și ecstasy. Asemenea teste se realizeaza in peste 100 de orașe europene, scopul fiind acela de a…

Studiu: femeile au aceleași beneficii de sanatate ca barbații dupa perioade mai scurte de activitate fizica

09:21, 09.03.2024 - Pentru scaderea riscului de mortalitate cu 18%, barbații trebuie sa practice 300 de minute de activitate fizica moderat-intensa (AFMI) pe saptamana, insa femeile obțin rezultate similare dupa numai 140 de minute. Mai mult decat atat, in condițiile realizarii a 300 de minute saptamanale de AFMI, femeile…


Ce parere ai despre aceasta stire?