Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Interviu cu regizorul filmului românesc proiectat pe ascuns în Iran. „Să fim mai atenți și să nu dăm libertatea primului venit pe ușă”

Publicat:

La distanța de 10 ani, sute de mii de oameni au ieșit pe strazi, in Iran, apoi in Romania, sperand la o schimbare. In Romania, a urmat Iliescu. In Iran, Republica Islamica. Un regizor roman s-a uitat la intersecțiile dintre cele doua revoluții, intr-un film realizat din sute de ore de imagini de arhiva. La Revoluția din decembrie 1989, regizorul Vlad Petri avea 10 ani. Urmarea imaginile la televizor, cu parinții, in locuința din Bistrița. Ai lui ii puneau mereu mana pe ochi, cand erau „secvențe sexy” in filmele de pe casetele VHS. De imaginile brutale, „cadavre, gloanțe”, transmise la televizor,…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Nesimțire cu iz ecologic

07:40, 31.03.2024 - Sa dau un exemplu de cum ne batem joc de natura, in ciuda zelului cu care declaram zilnic ca-i purtam o grija „ecologica”:  in comuna Costișa, cinci basculante de mare tonaj mușca din malul riului Bistrița spre a scoate balast din albie. Nu de azi de ieri, ci de trei luni. Basculantele aparțin firmei…

Cazul inginerului Ursu ajunge in cinema din 29 martie. Proiecție speciala cu dezbatere pe 31 martie la Cluj

14:00, 26.03.2024 - De peste 30 de ani Andrei Ursu lupta pentru a face cunoscut adevarul despre moartea tatalui sau. Gheorghe Ursu a fost ucis in arestul Securitații dupa ce a denunțat decizia lui Ceaușescu de a opri consolidarea cladirilor afectate de cutremurul din '77. Re

„Cazul inginerului Ursu“ ajunge in cinematografe. Cand este prima proiecție speciala TRAILER

21:30, 25.03.2024 - De peste 30 de ani Andrei Ursu lupta pentru a face cunoscut adevarul despre moartea tatalui sau. Gheorghe Ursu a fost ucis in arestul Securitații dupa ce a denunțat decizia lui Ceaușescu de a opri consolidarea cladirilor afectate de cutremurul din '77.

Povestea Vioricai Vețian, romanca ajunsa la varsta de 107 ani. Securitatea comunista a haituit-o decenii la rand, fiindca a refuzat sa-și tradeze religia

17:11, 21.03.2024 - Povestea Vioricai Vețian, o romanca in varsta de 107 ani din Sighișoara, poate reprezenta oricand subiect de film. Nascuta la puțin timp dupa izbucnirea Primului Razboi Mondial, intr-o familie greco-catolica din Transilvania, Viorica a trait perioada interbelica, Al Doilea Razboi Mondial și negura regimului…

12 Martie. Ziua in care a fost citita public „Proclamația de la Timișoara”

10:05, 12.03.2024 - Oare ce ar fi fost daca? Istoria contrafactuala, uneori denumita istorie virtuala, nu este „punctul meu forte” insa nu-mi pot suprima intrebarea – Ce s-ar fi intamplat daca „Proclamația de la Timișoara” ar fi devenit fapta? Nu o trecem la „contrafapte” ci doar o sa readuc aminte unele amanunte ce s-au…

Blocurile pe bile și tencuiala anti-CUTREMUR. Cum i-a mințit Ceaușescu pe romani dupa catastrofa din 4 martie 1977

07:16, 05.03.2024 - Una dintre cladirile emblematice despre care s-a propagat legenda urbana ca ar fi "pe bile" este hotelul Intercontinental. In realitate insa, acesta nu beneficiaza de tehnica respectiva.„N-am reușit sa gasim nicio cladire de dinainte de 1977 care sa aiba așa ceva (...). Nu exista astfel de cladiri”,…

Blocurile pe bile și tencuiala anti-CUTREMUR. Cum i-a mințit Ceaușescu pe romani dupa catastrofa din 4 martie 1977

09:30, 04.03.2024 - Una dintre cladirile emblematice despre care s-a propagat legenda urbana ca ar fi "pe bile" este hotelul Intercontinental. In realitate insa, acesta nu beneficiaza de tehnica respectiva.„N-am reușit sa gasim nicio cladire de dinainte de 1977 care sa aiba așa ceva (...). Nu exista astfel de cladiri”,…

Un film de arta realizat in decorul toaletelor publice din Tokyo. De ce merita sa regasim marii regizori „de nișa” dincolo de abonamentul nostru la Netflix 

18:05, 04.02.2024 - Filmul se numește „Perfect Days”, e turnat la Tokyo, cu o distribuție nipona de prima clasa și regizat de Win Wenders - autorul german și cosmopolit al faimoaselor „Wings of Desire”, „Paris, Texas”, „Lisbon Story” sau „Buena Vista Social Club”.In tinerețea mea, studențimea bucureșteana din anii ’80…


Ce parere ai despre aceasta stire?