Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Inteligența artificială își face loc în sistemul de învățământ din Moldova: Profesorii sunt instruiți să utilizeze AI în procesul de predare-învățare

Publicat:

In contextul avansarilor tehnologice rapide și a schimbarilor semnificative in mediul educațional, conferința „AI in Educație: Transformarea metodei de predare-invațare in ” le-a oferit celor 300 de profesori STEAM din o platforma esențiala pentru a ințelege, explora și implementa inteligența artificiala. Potrivit organizatorilor, scopul evenimentului a fost de a le explica profesorilor cum pot sa imbunatațeasca procesul de studiu și sa-și ușureze munca prin intermediul instrumentelor AI.

Citeste articolul mai departe pe unimedia.md…  

Sursa articol: unimedia.md


Stiri pe aceeasi tema

Ce pot invața profesorii romani de la John Hattie, expertul in educație care a lansat conceptul de `invațare vizibila`

14:35, 09.05.2024 - Celebru pe plan internațional, expertul in educație, John Hattie, va veni pentru prima data in Romania, la evenimentul „Dare to Learn”, organizat in perioada 25-26 octombrie a.c., la Complexul Expozițional Romexpo din Capitala.

Ligia Deca: Inteligenta artificiala va fi integrata din ce in ce mai mult in educatie

11:21, 09.05.2024 - Ministrul Ligia Deca susține ca inteligența artificiala va fi tot mai prezenta in educație, insistand asupra necesitații de a integra aceasta tehnologie prin digitalizarea platformelor și a resurselor educaționale.

INTELIGENȚA ARTIFICIALA Concurența pentru ChatGPT: sistemul Claude de la Anthropic, introdus pe iPhone

08:50, 08.05.2024 - ChatGPT de la OpenAI se confrunta cu o concurența serioasa, pentru ca rivalul companiei, Anthropic, aduce chatbot-ul sau Claude pe iPhone. The post INTELIGENȚA ARTIFICIALA Concurența pentru ChatGPT: sistemul Claude de la Anthropic, introdus pe iPhone first appeared on Informatia Zilei .

Politico: Moldova lupta pentru a se elibera de mașina de dezinformare a Rusiei, alimentata de inteligența artificiala

16:20, 07.05.2024 - Cu un referendum UE și alegeri prezidențiale in octombrie, țara est-europeana de la granița Ucrainei, Republica Moldova respinge un val de dezinformare, atacuri cibernetice și corupție politica susținuta de Kremlin, scriu jurnaliștii Politico.eu.

Inscrieri 2024: Program Google pentru startup-uri europene, inclusiv din Romania, de educație cu inteligența artificiala

15:15, 22.04.2024 - Startup-urile romanești care vor sa inoveze in domeniul educațional cu ajutorul inteligenței artificiale se pot inscrie intr-un program de mentorat finanțat de Google, potrivit unui comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro.

Schimbari la examenul de titularizare

21:40, 05.03.2024 - Pentru anul școlar 2024-2025, procesul de titularizare va fi unul deosebit de important și complex, avand in vedere schimbarile semnificative aduse de noile reglementari și metodologii. Potrivit informațiilor, in conformitate cu metodologia-cadru de mobilitate, catedrele vacante și rezervate…

Cum va „lovi” inteligenta artificiala in angajatii din educatie, administratie și agricultura

11:50, 04.03.2024 - Se contureaza deja noile meserii care vor fi la mare cautare pe piata muncii in urmatorii ani, iar tehnologia joaca, evident, un rol important in definirea acestor noi ocupatii, dupa cum reiese dintr-un raport al Institutului National de Cercetare Stiintifica in Domeniul Muncii si Protectiei Sociale.

SITUAȚIE INVAȚAMANT Coaliția pentru educație cere o revizuire a proceselor de invațare și evaluare

17:06, 03.03.2024 - Avand in vedere rezultatele la simularile de Evaluare Naționala și la testarile PISA, federația „Coaliția pentru educație” cere revizuirea proceselor de invațare și evaluare. The post SITUAȚIE INVAȚAMANT Coaliția pentru educație cere o revizuire a proceselor de invațare și evaluare first appeared on…


Ce parere ai despre aceasta stire?