Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Inteligența albinelor îi uluiește pe oamenii de știință. Cum au fost învățate să numere și să recunoască chipuri umane

Publicat:

Albinele sunt un simbol al harniciei și sunt esențiale pentru plante și biodiversitate, dar apar dovezi care arata ca ele sunt ființe unice, deosebit de inteligente, conștiente, capabile sa simta și sa-și dea seama de realitatea inconjuratoare. Cercetatorii au fost surprinși sa descopere cat de multe știu, de fapt, albinele, relateaza un articol aparut in „”.

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Misterul ‘Copacului vieții’ a fost rezolvat de oamenii de știința. Povestea lui a inceput in urma cu 21 de milioane de ani

07:56, 16.05.2024 - Oamenii de știința au rezolvat misterul originii stravechilor arbori baobab. Conform studiilor ADN, acești arbori emblematici au aparut pentru prima data in Madagascar, in urma cu 21 de milioane de ani, scrie BBC. Semințele lor au fost ulterior transportate de curenții oceanici in Australia și, de asemenea,…

Fabulos! Oamenii de știința au descoperit o planeta pufoasa, atat de ușoara, ca ar putea pluti pe apa!

22:20, 15.05.2024 - Oamenii de știința au descoperit o planeta „pufoasa”, atat de ușoara incat ar pluti pe apa. Planeta este mult mai mare decat Jupiter. Cercetatorii o studiaza și spun ca astfel ar putea ințelege modul in care se formeaza și evolueaza planetele.

Cat rezista o civilizație pana sa se prabușeasca. Oamenii de știința au aflat raspunsul

23:25, 13.05.2024 - Este omniprezenta in filozofie și in cultura populara ideea ca statele, societațile și civilizațiile cresc, apoi stagneaza și, in cele din urma, se prabușesc. Oamenii de știința au finalizat recent cel mai amplu studiu realizat vreodata pentru a afla daca "societațile care imbatranesc" pot fi intr-adevar…

Amforele descoperite pe o epava romana i-au surprins pe oamenii de știința 

04:25, 26.04.2024 - Prima analiza in profunzime a incarcaturii unei epave romane din secolul al IV-lea, descoperita in largul coastelor insulei Mallorca in 2019, a fost publicata recent in revista Archaeological and Anthropological Sciences. Cercetatorii au adoptat o abordare cuprinzatoare a analizei, folosind analiza…

Ce sunt ursuleții de apa? Cum ne vor incetini imbatranirea?

15:55, 07.04.2024 - Oamenii de știința care studiaza creaturile misterioase numite tardigrade ar putea fi pe cale sa descopere un nou instrument in lupta impotriva imbatranirii umane. Uneori numiți ursuleți de apa, aceste animale aproape microscopice, cu opt picioare, pot supraviețui in condiții care ar ucide majoritatea…

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…


Ce parere ai despre aceasta stire?