Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Înscrieri pentru Școala de bune maniere literare @ Muzeul Literaturii Române

Publicat:

Cei ce doresc sa faca parte din promoția 2014 a celei de-a II-a ediții a Școlii de bune maniere literare se pot inscrie pana in data de 20 martie. Anul acesta aduce in fața cursanților un orar interesant și traineri de top din domenii diverse care le vor ascuți simțul critic, artistic și nu numai. va deschide porțile imaginației și va stimula exprimarea poetica la cursul de „Poezie”, unde „Vom vorbi despre poezie… Vom face exercitii de creativitate… Ne vom juca… Totul va fi spontan, fiindca altfel nu se poate”. La cursul de „Proza” cunoscutul prozator roman Petru Cimpoeșu va explica…

Citeste articolul mai departe pe islive.ro…  

Sursa articol: islive.ro


Stiri pe aceeasi tema

O eleva a Colegiului Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare, mențiune la Faza Naționala a Olimpiadei de Limba Franceza

13:25, 02.05.2024 - Sarah-Aida Savin, eleva in clasa a IX-a la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare, a obținut o Mențiune (96 puncte din 100 posibile) la Olimpiada Naționala de Limbi Romanice – secțiunea Limba Franceza, desfașurata la sfarșitul lunii aprilie la Iași. Aida este o fosta eleva a Școlii profesionale…

Prietenul lui Eminescu, Alexandru Philippide – intemeietorul școlii lingvistice ieșene – este nascut și crescut in Barlad!

01:05, 01.05.2024 - ANIVERSARE… Un mare profesor universitar, Alexandru Philippide s-a nascut pe 1 mai 1859, in Barlad și a decedat la 12 august 1933, in Iași, fiind lingvist și filolog, profesor universitar, considerat intemeietorul școlii lingvistice ieșene. Este nepotul poetului Alexandru A. Philippide (1900-1979),…

Inmormantare regala pentru interlopul Costel Corduneanu. Ceremonie de o suta de mii de euro și bolizi de milioane - VIDEO

16:00, 19.04.2024 - Interlopul Costel Corduneanu a fost inmormantat la cimitirul Eternitatea din Iași unde a fost condus de familie, prieteni și apropiați dar și de mii de interlopi din clanuri periculoase. Cortegiul funerar a fost alcatuit din cateva sute de mașini scumpe, iar traficul in tot orașul a fost blocat. Polițiștii…

Eleva a scolii Gimnaziale Veresti, calificata la Olimpiada Nationala de Limbi Romanice

17:20, 17.04.2024 - Eleva Florea Cristina-Elena, de la Scoala Gimnaziala Veresti, coordonata de dna profesoara Purice Maria, s-a calificat la Olimpiada Nationala de Limbi Romanice, sectiunea franceza, ce se va desfasura in perioada 26-30 aprilie 2024 la Iasi. Eleva a participat si anii trecuti la consursuri si olimpiade…

Iași: Incep Zilele Bojdeucii ”Ion Creanga” din Țicau (13 – 14 aprilie)

07:15, 13.04.2024 - Muzeul Național al Literaturii Romane din Iași organizeaza astazi și maine „Zilele Bojdeucii din Țicau”. Coordonatorul evenimentului, Iulian Pruteanu a precizat ca, astazi, la Bojdeuca, se va desfașura un atelier de incondeiat oua, iar pe scena vor evolua Taraful „Radacini” și formații de la Palatul…

Biblioteca Județeana „Gh. Asachi” și ApaVital SA Iași: „Calatorie pe Nil” – concurs de Ziua Mondiala a Apei 2024

10:00, 21.03.2024 - Pentru al zecelea an consecutiv, Biblioteca Județeana „Gh. Asachi” și ApaVital SA Iași celebreaza Ziua Mondiala a Apei printr-un concurs de cultura generala dedicat liceenilor, care va avea loc vineri, 22 martie 2024, de la ora 12.00, la Filiala „Ion Creanga” de la Casa Sindicatelor (Bd. Socola nr.…

Doliu uriaș in Romania: unul dintre cei mai mari scriitori și traducatori a murit, la doar 69 de ani

10:15, 15.03.2024 - “De necrezut. A murit scriitorul iesean si traducatorul Radu Parpauta. Avea 69 de ani. Aflu cu stupoare ca ieri, in ultima sa postare pe Facebook, isi amintea ce am scris despre o carte de-a lui, cu un titlu care da fiori azi. N-am vazut postarea sa si regret ca nu l-am contrazis la timp. I-as fi spus…

Maestrul „țaranilor” cu ștaif

06:25, 01.03.2024 - Pe 1 martie 1837 (dupa cele mai credibile date) s-a nascut la Humulești, Neamț, Ion Creanga (mort in 31 decembrie 1889, la Iași), prim scriitor al „copilariei”, primul care a abordat in proza limbajul licețios, facator de manuale școlare, șiret și chițibu


Ce parere ai despre aceasta stire?