Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

„Inopinat” sau „inopinant”?

Publicat:

Sunt din ce in ce mai mulți romani care pronunța „inopinant” in loc de „inopinat”. Greșeala ar putea fi pusa pe seama asemanarii pe care o fac vorbitorii intre forma greșita „inopinant” și cuvintele terminate in „nt”: important”, „interesant”, „instant” [...] citește mai mult Post-ul „Inopinat” sau „inopinant”? apare prima data in .

Citeste articolul mai departe pe reporterbuzoian.ro…  

Sursa articol: reporterbuzoian.ro


Stiri pe aceeasi tema

Gafa a premierului la un eveniment. Ciolacu s-a adresat 'onoratei instanțe'. O greșeala similara a facut și un alt fost premier

13:50, 15.05.2024 - Premierul Marcel Ciolacu s-a adresat „onoratei instanțe”, miercuri, la deschiderea evenimentului „DP World-20 de ani de eficiența și inovație in Romania”, de la Constanța. Ciolacu a revenit rapid și chiar s-a amuzat de gafa sa.

Carmen Tanase, declarații neașteptate despre Nicoleta Luciu: „A facut o mare greșeala”. A dezvaluit ce facea in pauzele de filmari

09:55, 02.05.2024 - Carmen Tanase, una dintre cele mai indragite actrițe, a vorbit despre Nicoleta Luciu, fosta ei colega din „Inima de țigan”. Actrița este de parere ca Nicoleta a ratat o cariera de succes in lumea cinematografiei.Invitata la podcastul lui Bursucu, Carmen Tanase a vorbit și despre Nicoleta Luciu, cea…

Cantarețul francez Kendji Girac a ajuns in stare grava la spital dupa ce s-a impușcat din greșeala

14:01, 22.04.2024 - Cunoscutul cantareț francez Kendji Girac, in varsta de 27 de ani, a ajuns la spital in stare grava, dupa ce s-a impușcat accidental cu o arma pe care o cumparase cu o zi inainte de incident, transmite BBC. 

Doi soți s-au trezit divorțați din greșeala! Cine este principalul vinovat

19:40, 15.04.2024 - Domnul și doamna Williams, așa cum sunt numiți in documentele Curții Supreme, au fost casatoriți 21 de ani inainte de separarea lor in 2023, conform  The Guardian .Avocații de la firma londoneza Vardags, condusa de Ayesha Vardag, autointitulata „diva divorțurilor”, au folosit un portal online pentru…

O firma a platit o factura de 100 de ori mai mare, din greșeala. Conflictul, soluționat in instanța

22:46, 03.04.2024 - O factura platita greșit a creat o gaura de circa 300.000 de lei pentru o societate din Arad. In loc sa returneze banii care nu ii aparțineau, antreprenorul care i-a primit și-a platit datoriile, a virat o parte din suma in alte conturi și a facut diverse retrageri pentru propriul buzunar.

Cirstoiu, candidatul PSD-PNL pentru Capitala: A ma considera un candidat de sacrificiu este o mare greșeala

13:10, 20.03.2024 - Catalin Cirstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primaria Capitalei susține ca nu e „un candidat de sacrificiu”, fiind convins ca va caștiga. Mai mult, acesta a lansat cateva sageți și catre Rareș Bogdan, care zilele trecute ironizase candidatura lui Cirstoiu.

Confesiunea Andreei Raducan, sportiva care a pierdut aurul olimpic din cauza unei pastile de Nurofen: „In cazul meu a fost o greseala mai grosolana decat la Simona Halep”

15:45, 08.03.2024 - Andreea Raducan, fosta gimnasta depistata pozitiv cu pseudoefedrina la JO de la Sydney 2000, a declarat, vineri, ca greșeala in speța sa a fost mult mai grava decat cea din cazul Simonei Halep, cand echipa tehnica a fostei lidere WTA i-a administrat un supliment alimentar care continea roxadustat. ...

Imaginile disperarii. Ajutoarele umanitare pentru Gaza au fost parașutate din greșeala in mare. „Am gasit biscuiți și muraturi!”

19:20, 27.02.2024 - Civilii din Gaza au incercat cu disperare sa recupereze din Marea Mediterana pachetele cu ajutoare și provizii aruncate din greșeala de un avion al armatei iordaniene, care a ratat lansarea incarcaturii, in cadrul unei misiuni umanitare, informeaza CNN.


Ce parere ai despre aceasta stire?