Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

„Ingredientul” secret care se folosea acum 120 de ani pentru un gust desăvârșit. Un gram de praf de pușcă în cârnații de Burdujeni

Publicat:

Buzoienii se mandresc cu renumiții carnați de Pleșcoi, dar nici sucevenii nu se lasa. Fostul prefect de a dezvaluit secretele carnaților de Burdujeni, o rețeta veche de 120 de ani. Istoria carnaților de Burdujeni incepe in fosta comuna cu același nume, de langa Suceava, prin anii 1890. In acea perioada s-a inființat in Burdujeni, in prezent cartier al municipiului Suceava, un abator de vite, iar dupa cațiva ani s-a ridicat și o fabrica de mezeluri, care a scos pe piața acești carnați, dupa o rețeta austriaca secreta. Se spune ca maistrul mezelar, pe nume ,…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rețeta din Imperiul Roman: Friptura de miel sau de ied cu lapte și miere

10:05, 02.05.2024 - O rețeta de friptura de miel sau de ied, care poate fi incercata cu ocazia sarbatorilor pascale, a ajuns la noi tocmai din antichitate. Aceasta provine din „Apicius”, o carte de bucate romana despre care se crede ca a fost compilata in secolul I d.Hr, potrivit British Museum. Rețeta este una dintre…

Reteta tradiționala: Cozonacii de Paști

13:46, 01.05.2024 - In religia ortodoxa, cozonacul este considerat o paine ritualica, indulcita, care simbolizeaza bogatia, bucuria sarbatorii si transformarea spirituala. In prezent, cozonacul s-a transformat intr-o prajitura tradiționala romaneasca și bulgareasca (deși denumirea provine din termenul bulgaresc kozunak,…

Reteta originala de mici de la Cocosatu’ - Care este ingredientul secret

13:11, 27.04.2024 -  Pentru prepararea celebrilor mititei ai nevoie de urmatoarele ingrediente: carne de vita, piper macinat, cimbru uscat, ienibahar, coriandru, chimion turcesc, anis stelat (flori uscate sub forma de stele), bicarbonat de sodiu, zeama de lamaie, ulei, usturoi.Mod de preparareDaca vreti ca micii sa va…

Ce sunt „proteinele slabe” și din ce alimente le poți obține

13:45, 23.04.2024 - Recomandarile de a manca „proteine slabe” vin din toate direcțiile in aceste zile. Dar ce inseamna asta, mai exact? Cu siguranța, cand ne gandim la „slab” ne gandim la „cu conținut scazut de grasimi”. Dar, in realitate, „proteine slabe” este o descriere stangace pentru „surse sanatoase de proteine”,…

Secretele bucatareselor croate cand pregatesc sarmale. Ce ingrediente neașteptate adauga in preparatul iubit de romani

16:21, 08.03.2024 - Arta culinara este plina de trucuri și secrete pentru a gati sarmale gustoase in propia bucatarie. Totuși, prin ce se deosebesc cele gatite in Romania, fața de cele gatite in Croația? Sarmale ca in CroațiaExista un mod deosebit prin care gospodinele din Croația aleg sa prepare sarmalele. Pentru un gust…

Rețeta prajiturii cu malai a la chef Florin Dumitrescu. Ingredientul secret care o transforma in delicatesa

19:35, 27.02.2024 - Florin Dumitrescu, fostul component al indragitei emisiuni „Chefi la Cuțite”, ne ademenește cu o rețeta delicioasa de prajitura cu malai. Preparatul, cel mai probabil, te duce cu gandul la copilarie, dar reinterpretarea este facuta intr-un stil inconfundabil a la Chef Dumitrescu. Un desert ușor de facut,…

Din istoria orașului: Baia Mare in 1970

12:40, 21.02.2024 - Planetariul Baia Mare a publicat pe Facebook o fotografie datand din 1970, realizata de Armand Rosenthal chiar in zona in care se afla astazi planetariul. ”A fost o data. Dincolo de raul Sasar, involburat in vreme de inundație, Planetariul Baia Mare (13 mai 1970), la mai puțin de un an de la inaugurarea…


Ce parere ai despre aceasta stire?