Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

InfoCons: 50% dintre consumatorii români risipesc lunar aproape 25% din totalul produselor alimentare

Publicat:

Incepand cu data de 1 februarie 2019, legea privind diminuarea risipei alimentare (nr. 217/2016) va intra in vigoare. Astfel, operatorii economici vor trebui sa fie mai responsabili in vederea diminuarii risipei alimentare, vor trebui sa vanda cu preț redus produsele aflate aproape de expirarea datei durabilitații minimale, etc. Risipa alimentara nu este insa o problema care ii vizeaza exclusiv pe comercianți, ci și pe consumatorii europeni. Anual, sunt irosite aproximativ 88 de milioane de tone de alimente (in jur de 20 % din totalul alimentelor produse) in Uniunea Europeana. Conform unui studiu…

Citeste articolul mai departe pe amosnews.ro…  

Sursa articol: amosnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romania și alte opt state UE nu au semnat o declarație depusa de Belgia in favoarea comunitatilor LGBTIQ+

20:46, 18.05.2024 - Romania și alte opt state membre UE nu au semnat o declaratie pentru promovarea politicilor in favoarea comunitatilor LGBTIQ+, prezentata vineri de presedintia belgiana a Consiliului UE, informeaza agentiile de presa APA si ANSA, citate de Agerpres.Declaratia a fost redactata cu ocazia zilei internationale…

Noua state membre nu au semnat o declaratie de promovare a drepturilor LGBT+

16:51, 18.05.2024 - Noua state ale Uniunii Europene (Bulgaria, Cehia, Croatia, Italia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia si Ungaria) nu au semnat o declaratie pentru promovarea politicilor in favoarea comunitatilor LGBTIQ+, prezentata vineri tarilor membre de presedintia belgiana a Consiliului UE, informeaza agentiile…

Ziua Europei, sarbatorita in stil mare

09:15, 09.05.2024 - Europa e in sarbatoare. Astazi, ca in fiecare an din 1985 incoace, europenii sarbatoresc pacea și unitatea pe Batranul continent. Data de 9 Mai marcheaza aniversarea momentului istoric reprezentat de „Declarația Schuman”.     La 9 mai 1950, ministrul francez al Afacerilor Externe, Robert Schuman, propunea…

Se schimba polii de putere din Europa: Romania și alte state din regiune ajung din urma Germania

08:55, 02.05.2024 - Pe data de 1 mai s-au implinit 20 de ani de la aderarea la UE a 10 state. Opt dintre acestea sunt din regiunea Europei Centrale si de Est - Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Slovenia. Celelalte doua sunt Cipru si Malta. Din urma vin tare Romania și Bulgaria, care și-au triplat…

20 de ani de la cel mai mare val de extindere a Uniunii Europene

13:50, 01.05.2024 - Se implinesc 20 de an de la cel mai mare val de extindere a Uniunii Europene. Pe 1 mai 2004, la Blocul comunitar au aderat 10 țari. Este vorba de Cipru, Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Slovacia și Slovenia. Pe linga 10 membri noi, Uniunea Europeana s-a ales cu 73…

Incetinire economica și insolvențe in creștere: care sunt perspectivele pentru companiile din ECE?

15:30, 25.04.2024 - • Insolvențele in Europa Centrala și de Est (CEE) in creștere in 2023 • Noua țari au inregistrat un numar mai mare de insolvențe (Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Lituania, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia și Romania1), iar trei țari au raportat scaderi ale acestora (Bulgaria, Croația și Letonia)…

Summitul Inițiativei celor Trei Mari: Moldova a prezentat trei proiecte noi de interconexiune energetica cu Ucraina și Romania

07:00, 12.04.2024 - Secretara de Stat al Ministerului Energiei, Cristina Pereteatcu, participa la Vilnius, capitala Lituaniei, la cea de-a noua ediție a Summitului Inițiativei celor Trei Mari (I3M), care se desfașoara anual și reunește 13 țari situate intre Marile Baltica, Neagra și Adriatica – Estonia, Letonia, Lituania,…

Pe ce se duc banii Romaniei. Aparatul bugetar, pe locul 4 in Europa. Cati angajati lucreaza la stat

17:35, 01.04.2024 - Romania se poate „lauda” cu un aparat bugetar impresionant. Suntem pe locul 4 in Europa din acest punct de vedere. Tara noastra este depasita doar de trei țari considerate „paradis fiscal”: Cipru, Malta și Irlanda. Romania, cheltuieli uriase cu bugetarii Franța, cu o cultura sindicala istorica, sau…


Ce parere ai despre aceasta stire?