Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Infecțiile dentare pot declanșa puseuri de poliartrită reumatoidă  

Publicat:

Unele bacterii implicate in apariția parodontitei ar putea favoriza declanșarea unei crize in cazul pacienților suferinzi de poliartrita reumatoida. In esența, poliartrita reumatoida este o boala inflamatorie cronica a articulațiilor. Aceasta boala afecteaza femeile de doua ori mai mult comparativ cu barbații și survine in special in jurul varstei de 45 de ani. Poliartrita reumatoida evolueaza in puseuri: in timpul crizelor, bolnavii acuza dureri severe ale articulațiilor, mai ales ale mainilor, degetelor și incheieturilor. Poliartrita reumatoida este o boala autoimuna: sistemul imunitar al pacientului…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce este terapia durerii, un nou drept al pacienților romani. Medic: „Durerea in sine ajunge sa fie o boala”

06:50, 26.04.2024 - Terapia durerii va fi inclusa in categoria drepturilor pacienților romani, daca un proiect legislativ va fi aprobat de Parlament. Momentan, doar o parte din pacienți beneficiaza de aceasta terapie, iar in cele mai multe cazuri se face doar la privat.

Vremea se schimba radical: Romania ar putea pierde aproape 2 saptamani de temperaturi confortabile (studiu)

11:45, 24.04.2024 - Vremea se schimba radical: Romania ar putea pierde aproape 2 saptamani de temperaturi confortabile (studiu)Cercetatorii de la MIT au dezvoltat o noua modalitate inovatoare de a masura impactul real al incalzirii globale, informeaza EURONEWS. Pentru majoritatea oamenilor, descifrarea impactului creșterii…

90% dintre profesorii și cercetatorii din universitațile din Romania se declara mulțumiți de locul de munca - studiu

03:55, 18.04.2024 - Mai mult de 90% dintre profesorii și cercetatorii din universitațile din Romania sunt mulțumiți de locul de munca, reiese dintr-un studiu al Asociației Europene pentru Internaționalizarea Educației, informeaza Rador Radio Romania.

Scandal cu taxa pe boala. Asociațiile pacienților: „Boli cronice nu inseamna doar cancer”

21:15, 05.04.2024 - Scandal cu taxa pe boala intre Guvern și pacienți, dar și intre Guvern și opoziție! Deși se vehicula ideea ca, ajunsa la deputați, taxa pe boala va fi eliminata la pacienții oncologici, cei cronici și la femeile gravide, premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi in ședința de Guvern scutirea de la plata…

De ce uitam anumite momente din viața: cum decide creierul nostru ce amintiri sa pastreze - studiu

08:05, 03.04.2024 - Cercetatorii de la NYU Grossman School of Medicine din domeniul neurologiei au identificat un nou mecanism prin care creierul nostru decide ce amintiri sa pastreze. Acest proces implica activitatea unor neuroni specializați care transmit semnale pentru a codifica amintirile. Aceste semnale, denumite…

Un nou antibiotic capabil sa distruga bacteriile rezistente

20:00, 19.02.2024 - Cercetatorii de la Universitatea Harvard au anunțat crearea unui nou antibiotic eficace in combaterea bacteriilor rezistente la medicamente. In studiile de laborator, cresomicina, numele noului antibiotic, a demonstrat ca poate ucide bacterii rezistente la medicamente, agenții patogeni  extrem de periculoși…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Avertisment emis dupa ce cercetatorii au facut legatura intre bauturile energizante și gandurile sinucigașe la copii

19:11, 04.02.2024 - Bauturile energizante, considerate de mulți adolescenți și tineri o sursa de energie rapida și eficienta, ar putea ascunde riscuri majore pentru sanatatea mintala a copiilor și tinerilor, conform unui studiu recent realizat de Fuse, Centrul de Cercetare Translaționala in Sanatate Publica, la Universitatea…


Ce parere ai despre aceasta stire?