Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Indemnizație ccopil 2024. Cum se calculează. Ce venituri sunt luate în considerare

Publicat:
Indemnizație ccopil 2024. Cum se calculează. Ce venituri sunt luate în considerare

In timpul concediului de creștere a copilului (care este de doi ani sau trei ani, in cazul copiilor cu nevoi speciale), parintele care sta acasa primește o indemnizație lunara, daca indeplinește cateva criterii.Beneficiaza de indemnizație de creștere a copilului mamele sau tații care, in ultimele 24 de luni anterioare nașterii copilului au realizat venituri impozabile, timp de 12 luni consecutiv. Este vorba atat despre salarii, cat și venituri asimilate salariilor și supuse impozitului pe venit. Mai beneficiaza de indemnizație și mamele care nu au realizat venituri in ultimele 24 de luni, insa…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol si foto: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

O noua lege destinata parinților singuri a fost adoptata de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce

22:01, 01.05.2024 - Proiectul de lege urmeaza sa fie trimis spre promulgare la președintele Klaus Iohannis, iar daca va fi aprobat, va fi un pas important in asigurarea unor condiții de munca mai echitabile și adaptate nevoilor parinților singuri din Romania.Proiectul vine in sprijinul parintilor singuri care fac ture…

PROIECT – Instrainarea parinteasca va fi considerata forma a violenței psihologice

09:20, 04.04.2024 - Este vorba despre un Proiect de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr.272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, care urmeaza sa ajunga la votul decisiv al deputaților. Potrivit acestui proiect de lege, instrainarea parinteasca „este generic definita ca fiind acea situație…

Reprezentant Salvati Copiii: 53 la suta din localitatile din Romania nu au medic de familie sau au medici de familie insuficienti

00:01, 02.04.2024 - Coordonatorul programului Sanatatea Mamei si a Copilului din cadrul Salvati Copiii, Silvia Burcea, a tras un semnal de alarma privind medicii de familie in mediul rural. Potrivit acesteia, 53 la suta din localitatile din mediul rural nu au medic de familie sau au medici insuficienti. Tot in mediul rural…

Alocația copiilor: reguli noi de plata adoptate de Senat

23:20, 25.03.2024 - Alocația pentru copii, un sprijin esențial pentru familiile din Romania, a suferit modificari semnificative odata cu adoptarea unui proiect legislativ in Senat. Aceste schimbari vizeaza nu doar cuantumul alocației, ci și modalitatea de plata, care va fi ajustata in funcție de data nașterii copilului.…

Salariul mediu al femeilor a depașit salariul mediu al barbaților

13:10, 04.03.2024 - Pentru prima data in Romania, salariul mediu al femeilor a depașit salariul mediu al barbaților, anunța un articol postat pe site-ul termene.ro. In luna februarie 2024, media salariala pentru femei a ajuns la 6.026 de lei. Astfel, media salariala pentru femei a depașit pentru prima data media salariala…

Ministrul Muncii anunța o premiera in Romania: Femeile au ajuns sa aiba salarii mai mari decat barbații / Diferențele se vad in cifre

13:55, 01.03.2024 - Media salariala pentru femei a ajuns la 6.026 de lei, depașind-o pentru prima data pe cea pentru barbați, care a fost de 5.804 lei, in luna februarie, a anunțat vineri, de 1 martie, Ministerul Muncii. Ministerul Muncii anunța ca decalajele salariale dintre femei și barbați sunt tot mai reduse. De…

Mai multi italieni au obtinut ilegal, in Romania, diplome de asistenti medicali, fara a cunoaste limba romana si a frecventa cursurile

10:15, 19.02.2024 - Douasprezece perchezitii au loc luni in judetele Ilfov si Mures, intr-un dosar privind scolarizarea fictiva a unor cetateni italieni care au obtinut ilegal diplome pentru exercitarea profesiei de asistent medical generalist in UE, fara a cunoaste limba romana si fara a frecventa cursurile sau stagiile…

Indemnizație copil 2024. Cum se calculeaza. Ce venituri sunt luate in considerare

23:40, 08.02.2024 - In timpul concediului de creștere a copilului (care este de doi ani sau trei ani, in cazul copiilor cu nevoi speciale), parintele care sta acasa primește o indemnizație lunara, daca indeplinește cateva criterii.Beneficiaza de indemnizație de creștere a copilului mamele sau tații care, in ultimele 24…


Ce parere ai despre aceasta stire?