Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Incredibil! Cm au reuşit oamenii de ştiinţă să-l creeze pe Omul Păianjen

Publicat:

In ciuda legilor fizicii, un grup de cercetatori de la a construit un set de ”ventuze” speciale care permit omului sa escaladeze cladirile precum faimosul personaj din benzile desenate. 

Folosind 24 de patrațele adezive acoperite cu nanofibre in forma de dinți de fierastrau, aparatul celor de la Stanford poate sa se lipeasca de suprafețele vericale cu ușurința și sa de dezlipeasca atunci cand le tragi deoparte in direcția corecta. 

Ca sa arate cercetatorilor de la Cambridge ca pana la urma legile fizicii sunt respectate, fiecare dintre patrațelele adezive este…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Un tip de cancer, depistat printr-un test de saliva. Descoperire revoluționara a oamenilor de știința

10:56, 01.06.2024 - Oamenii de stiinta au dezvoltat un test de saliva care ar putea ”schimba situatia” in ceea ce priveste cancerul de prostata la nivel mondial, prin depistarea mai devreme a bolii, prin detectarea cazurilor in care barbatii prezinta un risc ridicat si prin evitarea tratamentelor inutile pentru ceilalti,…

Oamenii de știința au reușit sa confirme inca o predicție extraordinara a lui Albert Einstein

04:25, 21.05.2024 - Un studiu recent a furnizat noi perspective asupra procesului de absorbție a materiei de catre o gaura neagra. Conform acestui studiu, se confirma un element esențial al teoriei gravitației a lui Albert Einstein: exista un punct critic la care materia inceteaza sa orbiteze in jurul gaurii negre și cade…

Oamenii de știința sunt foarte aproape sa descopere o noua terapie impotriva cancerului

11:31, 09.05.2024 - Folosind inteligenta artificiala (AI), oamenii de stiinta au dezvoltat o tehnologie care identifica cele mai puternice celule imune care ucid tumorile si care pot fi utilizate in imunoterapiile impotriva cancerului, conform News.ro.

Oamenii de știința au reușit sa produca „plasticul viu”. Cum ar putea salva materialul-minune planeta de la dezastru ecologic

21:01, 30.04.2024 - O echipa internationala de oameni de stiinta a reusit sa conceapa un material biodegradabil compus din bacterii cu capacitatea de a se descompune la sfarsitul duratei sale de viata utila, aducand, astfel, o raza de speranta in fata uneia dintre cele mai grave probleme de mediu, poluarea cu plastic.

„Ar fi o premiera”. Oamenii de știința vor sa creeze o eclipsa artificiala de Soare. Ce este misiunea „Proba-3”

19:00, 15.04.2024 - Agenția Spațiala Europeana (ESA) vrea sa lanseze doi sateliți in spațiu pentru a crea o eclipsa artificiala de Soare. Oamenii de știința vor sa studieze coroana Soarelui, pentru a putea prezice mai bine diverse fenomene, cum ar fi furtunile solare, transmite euronews.com.

Este recomandat pacienților cu diabet de tip 2

11:50, 03.04.2024 - Oamenii de știința au studiat ani de zile efectul dietei si al stilului de viata asupra diabetului de tip 2. Cercetarile au aratat ca exista o serie de factori de risc care pot declansa boala, pe langa mostenirea genetica, noteaza exquis.ro. Diabetul zaharat de tip 2 afecteaza capacitatea organismului…

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

Oamenii de știința au descoperit ramașițele celei mai vechi paduri de pe Pamint

04:10, 15.03.2024 - Oamenii de știința britanici de la Universitatea din Cambridge au descoperit ramașițele unei paduri stravechi, care a fost numita cea mai veche de pe Pamint. Zona studiata este situata pe coasta de nord a Devon și Somerset, relateaza "Pravda.ru" cu referire la Journal of the Geological Society. Virsta…


Ce parere ai despre aceasta stire?