Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

În cât timp dispar efectele fumatului. Câţi ani îi trebuie unui om care se lasă de ţigări să scape de riscul cardiovascular

Publicat:

Renuntarea la fumat scade riscul de cancer, de boala cardiovasculara si riscul de aparitie al altor boli cronice netransmisibile.

Fumul de tigara poate sa persiste in aer circa 2,5 ore, chiar si cu fereastra deschisa, iar  inspirarea acestuia poate avea urmari nefaste asupra sanatatii, expusi fiind mai ales copiii. Fumatul poate provoca infarctul de miocard, prin ocluzia arterelor inimii, accidentul vascular cerebral, arterita la nivelul membrelor – pana la gangrena si amputatie. Fumul de tigara contine peste 4.000 de substante chimice, multe toxice si iritante, iar unele dintre acestea…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Romania se transforma intr-un lider energetic regional prin promulgarea legii privind energia eoliana offshore

17:10, 30.04.2024 - Intr-un moment istoric pentru țara noastra, președintele Klaus Iohannis a semnat legea care deschide calea catre un viitor sustenabil și independent din punct de vedere energetic pentru Romania. Legea privind energia eoliana offshore a fost promulgata de catre președinte, marcand un pas semnificativ…

„Umilit in fața unor demnitari din toata Europa”. Cum incearca Paul de Romania sa scape de extradare

16:15, 30.04.2024 - Paul Philippe al Romaniei ar fi participat la un eveniment organizat de Cavalerii de la Malta atunci cand a fost reținut de polițiști. Avocatul sau subliniaza ca acesta a fost „umilit in fața unor demnitari din toata Europa”. Ministrul Justitiei, Alina Gorghiu, a anunțat, marti, ca Paul de Romania …

Romania, tara cu cele mai multe animale de companie pe cap de locuitor din Europa!

11:20, 27.03.2024 - In anul 2022, conform raportului FEDIAF (Federația Europeana a Industriei Produselor Alimentare pentru Animale de Companie), in Europa existau 105,35 milioane de caini și 127,16 milioane de pisici detinute ca animale de companie. Cu peste 10 milioane de caini și peste 15 milioane de pisici, Germania…

Andrei Marga: Urmari ale prostocrației

12:50, 02.03.2024 - Evenimentele starnesc discuții, mai mult sau mai puțin informate, purtate cu mai mult sau mai puțin curaj civic. Dar abia diagnozele iau in seama realitatea ca intreg și permit sa i se spuna pe nume. Nici nu poți schimba in bine o situație daca nu o vezi lucid, cu ochii deschiși. Cand se constata neajunsuri,…

Eurodeputatul Siegfried Mureșan: 'Vom vota impotriva Legii restaurarii naturii in forma actuala deoarece crește birocrația pentru fermierii din Romania'

12:45, 27.02.2024 - Deputatul european Siegfried Mureșan anunța ca Grupul PPE și delegația PNL din Parlamentul European au reușit, in negocierile privind Legea restaurarii naturii din ultimele luni, sa elimine majoritatea prevederilor care ar fi afectat agricultorii din Romania și din Europa, loviți deja puternic de consecințele…

Legea deepfake intra la vot. Pedepse cu inchisoare pentru creatorii unui astfel de conținut

07:05, 09.02.2024 - Legea deepfake va fi supusa la vot in cursul urmatoarei saptamani. Anunțul a fost facut de catre ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, Bogdan-Gruia Ivan. Legea deepfake prevede pedepse cu inchisoarea pentru cei care creaza un astfel de conținut. Cei care distribuie un astfel de conținut se…

Klaus Iohannis, discurs istoric in Parlamentul European: Aderarea ne-a adus beneficii indiscutabile și dintre cele mai concrete

15:55, 08.02.2024 - Principalele declarații facut de Klaus Iohannis in Parlamentul European:Va mulțumesc, doamna președinte, ca mi-ați oferit ocazia de a reveni in centrul democrației europene la inceputul unui an crucial pentru viitorul Uniunii Europene.Vreau sa reafirm increderea mea și a poporului roman in valoarea…

Comisia Europeana acuza PPC ca a vandut energie electrica pe piata angro sub cost, pentru a exclude companiile concurente

16:55, 07.02.2024 - Comisia Europeana a declarat ca practica anticoncurentiala a avut loc intre 2013 si 2019, cand PPC a abuzat de dominatia sa pe piata angro de energie electrica din Grecia, vanzand energie electrica generata de centralele sale termice la preturi sub costurile variabile ale acestora. Institutia UE a trimis…


Ce parere ai despre aceasta stire?