Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Harghita: Zeci de cercetători participă la Sesiunea Naţională de Comunicări Ştiinţifice ''Românii din sud-estul Transilvaniei. Istorie. Cultură. Civilizaţie''

Publicat:

Peste 80 de cercetatori, profesori universitari, istorici, teologi, sociologi, etnografi, preoti sau oameni de cultura participa, in zilele de 25 si 26 septembrie, la , la lucrarile celei de a XXVI-a editii a de Comunicari Stiintifice "Romanii din sud-estul . Cultura. Civilizatie".

Evenimentul este organizat de de Studii Covasna-Harghita, Institutul de Cercetari Socio-Umane "" din , in din subordinea , de Documentare

Citeste articolul mai departe pe AgerPres.ro…  

Sursa articol: AgerPres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Lecție de cultura și civilizație spaniola la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare

13:05, 25.04.2024 - La Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare, in 24 aprilie, a avut loc o activitate interactiva la care au participat elevii grupei de excelența la limba spaniola și cațiva elevi performanți la aceasta materie. Lector universitar doctor Aura Bunoro de la Facultatea de Limbi și Literaturi Straine…

Prelegerea „Intre drac/dracuire și Dumnezeu/insfințire” la Muzeul Carții și Exilului Romanesc

11:00, 12.04.2024 - Muzeul Carții și Exilului Romanesc organizeaza marți, 16 aprilie, o prelegere-dialog public. „Intre drac/dracuire și Dumnezeu/insfințire (omul romanesc)” va fi susținuta de etnologul Marin Marian-Balașa. Evenimentul va avea loc in salonul expozițional aflat la parterul Muzeului Carții și Exilului Romanesc…

La Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia s-a incheiat un interesant proiect-concurs

11:50, 06.04.2024 - Vineri, 5 aprilie, la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia s-a finalizat proiectul ,,Fascinația sportului – sportul și stilul de viața sanatos”, proiect – concurs aflat la a doua ediție, in care organizatorul, Centrul Județean de Excelența Alba, a avut ca parteneri Inspectoratul Școlar Județean…

RECENZIE. ”Negocierile romano-americane in Educație, Știința, Cultura și Arte”

02:15, 10.03.2024 - Este titlul primului volum rezultat din proiectul "Etosul educației și dialogului: Negocieri culturale romano-americane (1920-1940)", coordonat de Prof. Univ. Dr. Cornel Sigmirean, directorul Institutul de Cercetari Socio-Umane „Gheorghe Șincai" din Targu Mureș. Proiectul finanțat de Unitatea Executiva…

FOTO Cercetare internaționala in Peștera Ghețarul de la Scarișoara: scanare 3D și sistem de monitorizare a climatului subteran

15:45, 05.03.2024 - FOTO Cercetare internaționala in Peștera Ghețarul de la Scarișoara: scanare 3D și sistem de monitorizare a climatului subteran Cercetare internaționala in Peștera Ghețarul de la Scarișoara. In perioada 18-23 februarie, Institutul de Speologie „Emil Racovița” al Academiei Romane, Filiala Cluj-Napoca,…

Cercetare academica despre alimentatia de odinioara a taranilor, in documente etnografice si lingvistice

20:36, 30.01.2024 - O cercetare inedita privitoare la alimentatia rurala de odinioara, conform documentelor etnografice si lingvistice, va fi derulata de 12 cercetatori de la filiala Cluj a Academiei Romane si de la Institutul de Lingvistica si Istorie Literara "Sextil Puscariu", potrivit Agerpres."Proiectul va fi implementat…

Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Romane, despre Ziua Culturii Naționale: ”Eminescu, națiunea și cultura ne-au construit destinul nostru de ființa colectiva”

09:45, 28.01.2024 - ”Ziua Culturii Naționale li se pare unora (ca și Academia) de prisos, un fel de reminiscența sentimentala a unui trecut fara rost, menit, pentru anumiți contemporani grabiți, sa fie scos din memoria colectiva. Un motiv al unei asemenea atitudini este legarea sarbatorii acesteia de momentul nașterii…


Ce parere ai despre aceasta stire?