Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Gustul produselor tradiţionale! 13 reţete de caltaboşi vechi de peste 50 de ani, unele aproape uitate

Publicat:

Caltabosii sunt preparate traditionale ce nu lipsesc de pe masa romanilor in perioada Sarbatorilor de iarna. Produsele preparate din maruntaie se numesc in general caltabosi. Acestia sunt bogati in calorii, in vitamine si saruri minerale. Dezavantajul lor consta in faptul ca, nu se pot pastra un timp mai indelungat, tocmai de aceea nu trebuie facuti in cantitati prea mari. Caltabosi se altereaza repede la caldura, dar nici frigul prea mare nu le prieste caci prin inghetare se distrug celulele si se ajunge la aceeasi actiune ca si la caldura. Prepararea caltabosilor necesita materie prima proaspata.…

Citeste articolul mai departe pe universulargesean.ro…  

Sursa articol: universulargesean.ro


Stiri pe aceeasi tema

Avertisment ANPC in pragul sarbatorilor pascale: Fiți atenți la produsele din pește

19:10, 25.04.2024 - Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) indeamna consumatorii sa acorde o atentie deosebita aspectului exterior al produselor din peste si chiar sa refuze sa cumpere produse in legatura cu care au indoieli privind gradul de prospetime, calitatea si modul de informare prin etichetare. 

Rama pentru Copt și Prajituri prezinta o rețeta-inspirație pentru masa de Paște, un cozonac care va completa perfect masa de sarbatori.

12:45, 23.04.2024 - COZONAC TRUNCHI DE CON Timp de pregatire: 45 minuteINGREDIENTEPentru aluat:300 gr margarina Rama pentru Copt și Prajituri300 gr de zahar tos2 plicuri de zahar vanilat5 oua1 lingurita de praf de copt300 gr de faina fina200 gr mix de fructe uscate, nuca și ciocolataPentru decor:100 gr de ciocolata de…

Ce sa adaugi la final in compoziția de chiftele. Gustul e cu totul deosebit, se vor topi in gura

11:55, 27.03.2024 - Chiftelele reprezinta un preparat adorat de romani și sunt și ușor de preparat. Asta daca ținem cont de sfaturile bucatarilor cu experiența. Pentru ca ele sa iasa perfecte și sa aiba un gust deosebit, iata ce sa adaugi la final in compoziția de chiftele. Trebuie sa țineți cont de acest truc! Trucuri…

Mancare de urzici frecate cu malai. Urzici muntenești

11:16, 21.03.2024 - Rețeta urzicilor preparate in acest mod face parte dintre rețetele vechi, transmise din generație in generație, in zona de sud a țarii. Cine a copilarit la bunici in Muntenia și Oltenia, cu siguranța este familiarizat cu o astfel de mancare. Mancarea se servește cu mamaliga, chiar daca are in conținutul…

Mancare de urzici frecate cu malai. Urzici muntenești

16:25, 20.03.2024 - Rețeta urzicilor preparate in acest mod face parte dintre rețetele vechi, transmise din generație in generație, in zona de sud a țarii. Cine a copilarit la bunici in Muntenia și Oltenia, cu siguranța este familiarizat cu o astfel de mancare. Mancarea se servește cu mamaliga, chiar daca are in conținutul…

Postul Paștelui 2024. Rețete de post: cum faci cele mai delicioase chifteluțe manastirești 

07:41, 20.03.2024 - Prepararea chifteluțelor manastirești dureaza doar 20 de minute.Ingrediente chifteluțe manastirești:500 g fasole boabe2-3 feli de paine150 g orez150 ml ulei2 cepe5-6 caței de usturoi1 morcov1 pastarnac2 frunze de dafinmararpatrunjel50 g fainasarecimbru Puțina lume știe ca zacusca NU este de post! Poate…

Horia Constantinescu, președinte ANPC: „Ne vom concentra pe produsele specifice perioadei de post și sarbatorilor pascale”

10:50, 19.03.2024 - Protectia Consumatorilor anunta controale ce vor viza produsele de post si pe cele specifice sarbatorilor pascale. Populatia este sfatuita sa cumpere alimente doar din locuri autorizate, in care se respecta indicatiile de temperatura. Cumparatorii trebuie sa pastreze bonul de casa daca doresc sa poata…

Nu mai fierbe ciorba asa. Detaliul care ii strica gustul, de asta iese mai buna la restaurant

00:00, 18.03.2024 - Ciorbele sunt nelipsite din frigiderele romanilor și sunt o mulțime de tipuri de ciorbe pe care le poți face: de la ciorba de perișoare, de legume, de pui, de fasole, pana la ciorbe mai complicate și mai grele precum cea radauțeana sau de burta. Dar sa faci o ciorba nu este chiar atat de simplu, […]…


Ce parere ai despre aceasta stire?