Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Gulaşul de peşte, un altfel de mâncare tradiţională. Secretele şi istoria unei reţete care nu dă greş

Publicat:

Gulasul de peste este un preparat usor de gatit, binecunoscut atat de bucatarii experimentati, cat si de cei amatori. Vacarii unguri, gulyas, faceau aceasta mancare la ceaunul agatat de pirostrii, sub cerul liber, pe drumul spre pietele de carne din Moravia sau Viena. Pescarii au adaugat ulterior peste proaspat.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Masa de Paște 2024. Rețete simple, preparate tradiționale și variante pentru cele mai delicioase feluri de mancare, de sarbatori

08:30, 04.05.2024 - Masa de Paște 2024. Rețete simple, preparate tradiționale și variante pentru cele mai delicioase feluri de mancare, de sarbatori Masa de Paște 2024. In Sambata Mare, in majoritatea gospodariilor se gatește pentru masa de sarbatori. De la preparate tradiționale, la variante moderne de meniu, acestea…

Retete traditionale de Paste: Pasca, nelipsita de pe mesele romanilor

19:45, 27.04.2024 - Ne apropiem cu pasi repezi de sarbatorile Pascale, iar asa cum se obisnuieste in casele credinciosilor, bucatele traditionale, ce sunt uzual gatite de priceputele gospodine nu pot lipsi. Alaturi de cozonac si oua incondeiate, se afla pasca, un dulce mult indragit de romani. Reteta traditionala de pasca…

LIVE VIDEO Srilankezii din Romania sarbatoresc Anul Nou pe malul raului Ampoi, la Alba Iulia. Muzica și mancare tradiționala

10:40, 27.04.2024 - LIVE VIDEO Srilankezii din Romania sarbatoresc Anul Nou pe malul raului Ampoi, la Alba Iulia. Muzica și mancare tradiționala Srilankezii din Romania sarbatoresc Anul Nou pe malul raului Ampoi, la Alba Iulia. Muzica și mancare tradiționala Noul An srilankez este sarbatorit de comunitatea de srilankezi…

Rețete de POST: 30 de BUCATE populare pentru post

09:55, 29.03.2024 - Mancare de gutui Ingrediente  2 gutui 1 lingura de faina 5-6 linguri de zahar (daca gutuile sunt mai acrisoare, atunci puteti pune mai mult zahar ) 80 ml ulei Mod de preparare  Se spala gutuile, dupa care se taie felii, nici prea groase nici prea subtiri. Incingem uleiul, peste care vom pune feliile…

Retete cu purcel de lapte

14:26, 11.03.2024 - Rețete cu purcel de lapte se prepara adesea la ocazii speciale. Carnea de purcel de lapte este adesea folosita in bucataria tradiționala pentru diverse preparate, fiind apreciata pentru gustul sau delicat și textura sa frageda. Iata unele dintre cele mai apreciate rețete cu purcel de lapte.Ce inseamna…

Descopera istoria bogata a Vienei: o incursiune in patrimoniul sau cultural

14:50, 29.02.2024 - Conținut oferit de: Partener extern. Viena, capitala Austriei este un oras cu o istorie bogata si un patrimoniu cultural remarcabil! In acest articol, ne aventuram in inima Europei pentru a explora fascinanta capitala a Austriei si pentru a descoperi comorile sale istorice si culturale. Viena este un…

Istoria și cateva rețete ale unui desert celebru: negresa, prajitura necrescuta

09:05, 23.02.2024 - Poate ca suna ciudat mai ales pentru o cultura culinara ca a noastra unde cozonacul sau checul sunt catalogate mai ales dupa cat sunt de pufoase, nu dupa gust. Dar cel mai important lucru legat de rețeta originala a prajiturii cu numele negresa este ca nu

Ce sa pui in apa in care fierbe fasolea pentru ca boabele sa ramana intregi. Asa vei avea o mancare aspectuoasa

12:55, 12.02.2024 - Vrei sa gatești fasole? Playtech Știri iți prezinta cateva secrete ale unui preparat perfect. Cum trebuie sa procedezi pentru a te bucura de un rezultat final ca in carțile de bucate. Ingredientul pe care sa-l adaugi in apa cu fasole, pentru ca boabele sa ramana intregi, dar sa fie și moi. Secretele…


Ce parere ai despre aceasta stire?