Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Gogoşi pufoase de post. Rețeta rapidă pe care trebuie să o încerci în Postul Crăciunului

Publicat:

Gogoși de post ingrediente:500 g faina200-250 ml apa calduța50 ml ulei de floarea-soarelui7 g drojdie uscata3 linguri cu zahar tosesența de vaniliecoaja de lamaiezahar pudra vanilatsareGogoși de post mod de preparare:Amesteca faina cernuta proaspat cu jumatate de lingurița cu sare, zaharul tos și drojdia uscata.Toarna treptat apa calduța, esența de vanilie și coaja de lamaie (sau portocala) dupa gust și framanta aluatul pana devine ușor lipicios, dar omogen.Incorporeaza uleiul și framanta mai departe pana nu se mai lipește de maini. Acopera cu un prosop umezit și lasa aluatul de gogosi sa creasca

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Chec aperitiv pentru Paște. Rețeta rapida care te scoate din orice incurcatura, ceva mai bun nu ai gatit

08:45, 01.05.2024 - In aceste zile de mare sarbatoare, gospodinele se gandesc sa faca cele mai bune rețete, de la mancarea propriu-zisa și pana la delicioasele deserturi sau aperitive. Printre deserturile simple și rapide se numara și cel cunoscut sub numele de chec aperitiv pentru Paște, iar rețeta rapida te scoate din…

Blat de tort cu amidon, perfect pentru torturi deosebite

10:00, 10.04.2024 - Amidonul alimentar poate inlocui cu succes faina din rețetele de prajituri sau alte preparate. Nu conține gluten, iar preparatele in care este inclus pot fi consumate și de persoanele cu intoleranța la acesta.In plus, daca este consumat regulat, in cantitați recomandate, amidonul poate favoriza creșterea…

Paine cu lapte batut in aluat. Cea mai pufoasa și alba paine

09:40, 25.03.2024 - Painea de casa este, de cele mai multe ori, mai gustoasa decat painea din comerț. Controlul ingredientelor este la tine, dar și satisfacția obținerii unui produs preparat in casa. In plus, mirosul aluatului copt, care inunda bucataria, te poarta cu nostalgie catre casa bunicii și al ei carnețel cu rețete…

REȚETA DE POST: Painici cu „lapte” vegetal (VIDEO)

21:40, 18.03.2024 - Luni, 18 Martie a inceput Postul Paștelui. Acesta dureaza 48 zile, mai precis, pana in data de 4 Mai. Postul reprezinta abținerea de la anumite alimente, dar și pocaința, spovedania și pregatirea spirituala. Postul Mare reprezinta o perioada de pregatire spirituala, insa, pe langa spovedanie și pregatire…

Ce sunt pancovele ardelenești și cum se prepara

17:55, 15.03.2024 - Pancovele ardelenești sau gogoșile ardelenești sunt un desert tradițional din Ardeal, așa cum le spune și numele. Descopera cum se fac cele mai bune și pufoase pancove ardelenești și cum poți adapta rețeta și in funcție de preferințele personale.Ce sunt pancovele ardeleneștiPancovele ardelenești sunt,…

Ce trebuie sa pui in gogoși, ca sa iasa pufoase ca la patiserie. Secretul pe care doar gospodinele iscusite il știu

13:50, 14.03.2024 - Nu este necesar sa fii un cofetar experimentat pentru a le realiza, lista de mai jos conținand tot ceea ce ai nevoie. Gogoșile facute in casa sunt pur și simplu perfecte și aceste rețete vor deveni o parte din repertoriul de dulciuri al familiei. Ingrediente simple, pe care le gasești in orice camara,…

Negresa cu gem, prajitura foarte ieftina si rapida care te scoate din impas. Musafirii te vor lauda pentru acest desert

14:05, 03.03.2024 - Daca vrei sa faci o prajitura rapida și foarte ieftina, care sa te salveze in fața oaspeților. Este o rețeta pentru care ai nevoie de doar cateva ingrediente, cu care nu vei da greș. Musafirii te vor lauda pentru acest desert, iți va ieși genial. Cea mai buna rețeta de negresa Atunci cand vorbim despre…

Reteta pentru doua anotimpuri intr-unul singur: gutui umplute cu carne

21:00, 10.02.2024 - 6 gutui mari1 lamaie6 linguri de unt nesarat sau margarina2 cepe mari, tocate marunt350g carne de miel dezosata, tocata1 rosie mare, ferma, coapta sau 2/3 cana de piure de rosii la conservaSare si piper negru proaspat macinat1 lingurita de scortisoara½ lingurita de cuisoare1 legatura de patrunjel proaspat,…


Ce parere ai despre aceasta stire?